Originally Posted by
JoNaThAn
Ben 12-13'lerden alýnmasý için ümitlendirmedim ki. Hatta benim fýrsat algýma göre 10-11'lerin bile üzerinde almak üzüntü vericiydi. En son sýnýrým, uzun vade taþýmak için 12-12.50 arasý oldu benim de. Ben kaðýt 10-11'lerdeyken çok yukarý fýrlamaz, biraz daha oyalanýr diye umuyordum sadece, ben zaten full sermaye kaðýttayým, üzerine 1-2 yýllýk gelirlerim de kredili, onlar da hissede. En son açýktan, 12.50 civarlarýndan aldým, sonlara doðru yukarý doðru ivmelenince ve fazla aþaðý gelmeyince imkanlarým ölçüsünde 12-12.50 seviyelerinden son alýmlarýmý yaptým ve kestim. Sonra o açýðý dýþarýdan ihtiyaç kredisiyle kapattým. (Bir ara 14'lerden de aldým ama uzun vade için deðildi, kýsa süreli trade içindi, zaten daha fazlasýný taþýyacak limitim de kalmadý.) Benim hedef uzun biliyorsunuz.
Buradaki mesele þu, inandýðýmýz hissede her zaman aðýrlýðýmýzý oluþturacak biçimde pozisyon almalýyýz. Eðer iyi fiyatlara geri gelirse, o fiyatlardan da kendimizi zorlamalýyýz. Þimdi benim de elim uzanmýyor artýk, zaten limit de kalmadý.
Yanlýþ hatýrlamýyorsam, 13-14 civarlarýnda bir boþluðu olmalý. Ve bazý düþüncelere göre endeks fazla yükseldi, bir düzeltme olmasý da olasý. Eðer endekste %15 civarý bir düzeltme olursa, 13 seviyeleri neden mümkün olmasýn. Fakat biz yine de, yukarý kopup giderse diye aðýrlýðýmýzý oluþturmuþ olmalýyýz bu esnada. Her zaman en dip beklenmez, yakalamak mümkün deðildir.
Yer Ýmleri