KORDSA nýn KOMPOZÝT ÝÞÝNDE GELÝÞÝM SÜRECÝ;
1. SU TÜMER/Kordsa KTMM (Ýstanbul)
Sabancý Üniversitesi (SU), 2016 yýlýnda Sabancý Üniversitesi Tümleþtirilmiþ Üretim Teknolojileri Araþtýrma
ve Uygulama Merkezi’ni (SU TÜMER) kurmuþtur. SU TÜMER, laboratuvar test, prototip üretim, tasarým ve
simülasyon hizmetleri, araþtýrma ve geliþtirme hizmetleri kapsamýnda kompozit malzemeler ve üretim
alanýnda tasarým, imalat, montaj ve süreç prototipleme hizmetleri sunan endüstriyel ölçekli araþtýrma
ve teknoloji geliþtirme merkezidir. Ayrýca üretim teknolojileri alanýnda hükümet kuruluþlarýna ve sanayi
þirketlerine danýþmanlýk ve eðitim hizmetleri sunmaktadýr. SU TÜMER, temel ve uygulamalý araþtýrma, ürün
geliþtirme, lisansüstü ve yaþam boyu eðitim için tesis saðlamak amacýyla 35 milyon dolarlýk bir yatýrýmla inþa
edilmiþtir. Ayrýca, kompozit üretim teknolojilerinde kuluçka hizmetlerinin yaný sýra ticarileþtirme fýrsatlarý için
bir merkez olarak hareket etmektedir. SU TÜMER, 15 öðretim üyesi, 90’dan fazla lisans ve lisansüstü öðrencisi
ve yaklaþýk 40 araþtýrmacý, mühendis ve idari personel istihdam kapasitesine sahiptir. SU TÜMER, akademi ile
endüstri arasýnda üniversite ve endüstri iþbirliði uygulamalarýyla köprü olmayý hedeflemektedir. SU TÜMER
ve Kordsa arasýnda kompozit teknolojileri alanýnda ilk üniversite ve sanayi iþbirliði kurulmuþtur. Kompozit
Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi (KTMM) adýyla, dünyadaki kompozit teknolojileri geliþtirme merkezleri
arasýnda Türkiye’nin öncüsü olmuþtur. SU TÜMER, özellikle havacýlýk, savunma, otomotiv, denizcilik,
enerji, tekstil, spor ve medikal ekipmanlar gibi çeþitli alanlardaki sektör oyuncularýyla iþbirliklerini kurmayý
amaçlamaktadýr.
kaynak; sayfa 34
8.4 mil iþlem.ici de 400 bin civarýnda alým ile günü kapattýk
Kýþa sürede 30 lü rakkamlar hayal olamayabilir.
Al sat turþusunu kur tavsiyesi deðildir
15 de aldým yarýsýný 20 üstünde verdim.. rahatladým [emoji3]
Maliyeti 10 a indirdim ;)
Ýstediði yere gidebilir... Teþekkür ederim kordsa speði..
Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Unlu'nun raporu sonrasi firma yukselise gecti
Gunluk islere degil buyuk resme bakmak lazim.Allah nasip ederse en azindan 10 sene dokunmayacagim.
Saygilar.
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri