Son 2 gündür 700.000 lot civarý ak yatýrým satýþý var, yüklü tek satýcý.ona raðmen iyi durdu.ak satiþlari dolar bazlý zirveye yakýn yerden geldiði için muhtemelen yabancý kaynaklý.Redmi Note 7 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 2 gündür 700.000 lot civarý ak yatýrým satýþý var, yüklü tek satýcý.ona raðmen iyi durdu.ak satiþlari dolar bazlý zirveye yakýn yerden geldiði için muhtemelen yabancý kaynaklý.Redmi Note 7 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ucuz mu pahalý mý? O kadar þiþen hisse varken ucuz geliyor bir yandan hikayesi yok pahalý mý diyorum
ANE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hikayesi yok mu..
Kompozit araþtýrýn bence yeni baþlýyor..
Geçmiþ yazýlarda çok ayrýntýlý yazdýk.
Dünyadan en uzaða fýrlatýlan uzay aracýnda kordsa malzemeleri var örneðin.. Elektrikli araçlarda var olmaya baþladýk. Özetle.
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Þu olabilir, hisse de yalan dolan, abartý yok, masal gibi hisseyi süsleyen yazýlar yok, þiþmece yok doðru hikaye deðil hepsi gerçek .
Bir gerçek daha , bir çok hikayesi olmayan hisse fizana gitti temeli saðlam hisseler ister istemez ayrýþacak.
Zaman ve sabýr bunu doðrulayacaktýr.
Çok basit bir kýyaslama.
Sasa da benzer sektör sayýlýr.
Elbette Kordsa teknoloji ve katma deðer açýsýndan çok daha üstün. Yine de kýyaslanabilir .
SASA 2019 cirosu 2,763 milyon 2020 9 aylik cirosu 3,088 milyon TL. Piyasa deðeri 23, 074 milyar TL.
KORDSA 2019 Cirosu 5.137 milyar TL , 2020 9 aylýk cirosu3, 085 milyar TL. Piyasa deðeri ise 4, 552 milyar TL.
SASA devasa yatýrimlar yapacak ve teþvik aldi tamam da . Daha bu yatýrýmlar baþlamadý bile ve uzun bir süre de ciroya katký saðlamayacak.
Ama KORDSA zaten bir çok þirketi satýn alarak ABD dahil bir çok ülkede dikey büyüme saðlamýþ ve her geçen yýl daha büyük bir ivme ile büyümesi bekleniyor. ABD pazarý buradaki þirketleri satýnalmalardan kaynaklý olduðunu düþündüðüm zarar var . Diger kýtalardaki þirketler kar yazmýþ ve bilançoda kar var . Ayrýca þirket 5 yýl içinde iki kat büyüme hedefinde. Satýþlarýný % 100 döviz ile yapýyor. 5 yýl sonrasýnýn döviz fiyatlarý ve de ikiye katlanmýþ döviz bazlý ciroyu mevcut sermayeye uyarlarsak, karlýlýðýn da giderek artacaðýný düþünürsek ( ABD pazarý kar yazacaktýr)
5 yýl sonra yýllýk15 milyar civarý bir ciroya ve bir buçuk ' iki milyar TL net kara ulaþmasý çok mümkün.
195 milyon sermayenin artmadýðýný düþünürsek neredeyse sermayenin 9- 10 katý kar demek oluyor bu .
Sasa 23 milyar ise , KORDSA 5 milyar da kalmaz.
.
Burada kýyaslarken bir hata yapmamalýyýz. Hatýrladýðým kadarýný söyleyeyim.. Sasa'nýn bu sinerjiyle buralara gelmesinin bir sebebi var. Birkaç yýl öncesinde hazýrlanan rapor ve çalýþmalarý, analizleri görmüþtüm. Bahsedilen, dile getirilen büyüme 50 kat mýydý, 100 kat mýydý, hatýrlamýyorum. Ama öyle Kordsa gibi 5 yýlda 2 kat deðil, bunun çok daha fazlasý. Þu an 23 milyar piyasa deðerine götürenler, muhtemelen birkaç yýl içinde, Sasa'dan, Kordsa'nýn þu anki piyasa deðeri kadar yýllýk net kar bekliyorlardýr. Yani oradaki beklenti öyle bir beklenti. Sasa çok baþka bir hikaye oldu. Bizim 2030'da görebileceðimiz deðerleri muhtemelen 1-2 yýl içinde görmüþ olacak.
Petkim'le de Sasa'yý kýyaslýyorlar, orada da benzer konu olmuþtu. Ne Petkim, ne Kordsa Sasa'nýn yanýna pek yaklaþamaz. Çok farklý bir hikaye, inanýlmaz bir büyüme, müthiþ bir teþvik. Þimdi hatýrlýyorum da, Sabancý'larýn elindeyken 1.75'lerden alýp 1.90'lara satmýþtým. Sonra 0.20'ye düþmüþtü. Batýracaklar herhalde þirketi demiþtim. Kimse yüzüne bakmýyordu. Þimdiki haline bak. Petkim'leri, Tüpraþ'larý dünkü çocuða çevirdi.
O nedenle, kýyas yaparken sakýn Sasa'yý referans almayýn. Hata edersiniz. Ama 5 yýl sonrasý için Kords analiziniz bana göre de doðru, tabii o zaman Sasa hangi piyasa deðerinde olur, ayrý mesele. Ben bugünden bahsediyorum. Bugün aralarýnda fark var, 5 yýl sonra da muhtemelen olacaktýr. Biz onu 5 yýl geriden takip ediyoruz gibi düþünün. 5 yýl sonra Kordsa, bugünkü Sasa'yý pd olarak yakalar.
...
Yer Ýmleri