Telekonferans sonrasý neden yabancý satýþ yaptý ki...
Bir dost
Telekonferans sonrasý neden yabancý satýþ yaptý ki...
Bir dost
Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun bugün yaptýðý toplantýda,
1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere,
Þirketimiz CEO'su (Chief Executive Officer - Ýcra Kurulu Baþkaný) Genel Müdürü Sn. Ali ÇALIÞKAN'ýn Sabancý Üniversitesi Genel Sekreterliði görevine atanmasý nedeniyle, Asya-Pasifik Genel Müdür Yardýmcýsý Ýbrahim Özgür YILDIRIM'ýn Genel Müdür olarak atanmasýna,
Ýbrahim Özgür YILDIRIM'dan boþalan göreve Asya-Pasifik Satýþ Direktörü Ömür MENTEÞ'in Genel Müdür Yardýmcýsý Vekili olarak atanmasýna,
1 Nisan 2022 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu üyeliðinden istifa eden Mehmet YILDIZ'ýn istifasýnýn kabulüne ve Þirket Sözleþmesi'nin 14'ün maddesine uygun olarak yerine 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren görev almak üzere Ali Çalýþkan'ýn Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasýna ve bu deðiþikliðin yapýlacak ilk Genel Kurul'da ortaklarýn onayýna sunulmasýna karar verilmiþtir.
Hissenin hareketlerini anlamýyorum.
Tepeden %25 uzaklaþtý. Gelirleri döviz. Önü açýk bir þirket ama diðer büyüme hisseleri güzel hareketler yaparken bu hisse týrt. Yurtdýþýna çýkarýlan paraya mý kýzdý piyasa?
Sayýn KaaN bey,
Þahsi fikrim bunun iki sebebi var.
Birinci þirketin satýn alýnan beklentilerin altýnda bir geliþim göstermesi. Evet Finansal tablolara bakýnca çok güzel bir geliþme gözleniyor. Ama esas büyüme hikayesinin olduðu Kompozit iþ kolundaki büyüme beklentilerin altýnda. Piyasa bu konuda biraz karlýlýk ve büyüme görmek istiyor ki hikayeye inanmaya devam edebilsin.
Ýkincisi ise KORDSA nýn bir üniversite þirketi olmasý sebebi ile piyasadaki yatýrýmcýlar için fikir üretemeyecekleri bir konumda olmasý. Çok uzun zamandýr Kordsa þirketinin faaliyet alanlarýný ve arþtýrma konularýný inceliyorum ve her seferinde çok yeni þeylerle karþýlaþýyorum sadece dýþarýdan gözüktüðü gibi Kompozit ara mamül iþi deðil hayatýmýzda da çok ciddi deðiþikliklere yol açacak yenilikler üzerinde çalýþmakta firma. Hal böyle olunca piyasa olurunu ve karlýlýðýný önceden tahmin edemeyeceði bir þirkete yatýrým yapmaktan kaçýnýyor.
Yurt dýþýna giden paranýn ise þirket bünyesinde kalmasý ve büyümeye kullanýlacak olmasý sebebi ile olumsuz bir etkisinin olacaðýný düþünmemekteyim.
Eyvallah, teþekkürler sayýn BTAV.
Haklýsýn sanýrým. Çok fazla uðraþan bir þirket. Ar-Ge ve teknoloji olunca çekici bir hal alýyor ama yazdýðýn gibi yine de "acaba para kazanýr mý" diyenler var.
Ben kompozit ve lastik güçlendirme konusunu çok beðeniyorum. Bu yýl virüs ve çip krizlerinin sonlanmasýyla iþlerin hýzlanacaðýný düþünüyorum. Özellikle elektrikli araçlarda. Zira petrol patladý. Bu arada petrolün artýþý bizde bir maliyet artýþý yapýyor muydu biliyor musunuz?
Sayýn KaaN,
Þirketin hammadde stok durumunu bilmemekle birlikte þunu söyleyebilirim ki, nasýl alkol bütün kötülüklerin anasýysa petrol de bu sektör de tüm mamüllerin anasý.
Öte yandan þirketin sürdürülebilirlik politikalarýndaki baþarýlarý neticesinde þirketin toplam enerji tüketiminde çok ciddi azalýþ görülmekle birlikte þirket sarf malzemeleri kullanýmýný da azaltmak için yeni fikirler geliþtirmekte ve baþarýlý olmaktadýr.
Yer Ýmleri