Ýkisi de çok iyi þirketler ,eðer arada kalýyorsanýz portföyde ayýrdýðýnýz payý yarý yarýya yapýn ikisini de alýn
Ýkisi de çok iyi þirketler ,eðer arada kalýyorsanýz portföyde ayýrdýðýnýz payý yarý yarýya yapýn ikisini de alýn
Dow aksa nýn %50 si aksa nýn bizim ise mukim þirketimiz var abd de ona baðlý toplam 4 þirket tamamý kordsa nýn onlar res aðýrlýklý biz kar marjý yüksek ürünler yapýyoruz sordum res ler de kar düþük demiþti þirket
Bir dost
Sayýn White Knight, cevaplarýnýz için teþekkür ederim.
Temelde yatýrým yaptýðým firmalardan büyüme hikayesi ve karlýlýk bekliyorum. sonrasýnda da bunu hissedarlarý ile paylaþmasýný. bu noktada en cazip seçenek olarak aksa yý yakalamýþtým fakat fiyatý hýzlý gitti. o yüzden seçimimi benzer özelliklere sahip kordsa dan yana kullandým.
evet cironun yüzde 50 kompozit tarafýndan karþýlanmasý hedefi beni heyecanlandýrdý açýkçasý zira karlýlýk noktasýnda %10 lar geçilecektir bu þekilde. Sektörde en düþük maliyetlere sahip aksa bile þu anda %13-15 ile çalýþýyor.
Kompozit kapasitemizde cironun %50ye geliþi hedefi toplamda ne kadarlýk bir üetimle hedefleniyor merak ediyorum doðrusu.
110 milyon$ lýk kredi kullanýmý haberi ve nisan ayýnda yeni ceo geliþi ki kendisi kompozit teknolojileri mükemmeliyet merkezi nin kurulmasýnda "kompozit iþ birim lideri" olarak görev almýþ. hem bu kredi hemde yeni ceo nun kompozit iþ biriminden biri oluþu, bana gelecek adýna büyük adýmlar atýlacaðýný hissettirdi. o yüzden þimdiden yerimi almak istedim.
Çifte vergiden kaçýnmak için kurulan yine tamamen bize ait þirket
Rüzgar türbini santrali res aksa nýn iþi o biz beðenmiyoruz ben deðil þirket dedi![]()
Bir dost
Kordsanýn yeni kurulacak tesisi 7000 tonluk.
Evet aksanýn yanýnda devede kulak.
Ancak büyütmenin daha kolay olacaðý kanaatindeyim.
zaten þirketin bir sürü baþka iþ kolu var ki, kompozitten daha istenilen henüz alýnabilmiþ de deðil.
Bir de þu var Ereðliyi 7li Kordsayý 9lu aksayý da 8 li rakamlardan aldým.
Sonra hisse azaltma amacýyla sattým.
Aksa 8'lerde gezerken Aksa forumunu okusanýz kafayý yersinizsayfalar orada duruyor.
Þirket battý diyen mi dersin bu kadar döviz açýðý olur mu dersin vs. vs.
Fiyat uçup gidince þirket de abd hisse senedi muamelesi görüyor þu an
Ýyi gelen bilançolar ve bunu daha önce de söyledim , özellikle kuþlu sitenin ben fiyat oluþumunda çok etkili olduðunu düþünüyorum.
Dikkat ederseniz Ereðli yazanlarýn sayýsý yarý yarýya azalmýþtýr
Sorsan hepsi emeklilik için alýyor hikâyeden.
Þirkete güveniyorsanýz hissenin üzerine oturup bekleyeceksiniz olay bu.
Þirket saðlam olmalý, holding ve banka olmamalý, az da olsa temettü vermeli,piyasa da bu þirkete ilgi göstermeli.
Son seçenek kordsa da zayýf olsa da ben gelecekte yardýrarak gideceði günleri bekliyorum açýkçasý.
Eee ne demiþler umut fakirin ekmeði
Hayatýmýzý güçlendirecek inþallah
Saygýlar...
hocam devede kulak demeyelim zira aksa da 330.000 ton olan, akrilik elyaf kapasitesi imiþ. o ana iþ kolu zaten.
dowaksa nýn mevcutta karbon elyaf kapasitesi 6.000 ton. yeni kurulacak üretim hatlarý ile bu rakam 2023 sonunda 13.400 tona çýkacakmýþ. %50 ortaklý olduðunu düþünürsek, aksa kapasitesini þimdilik 3.000 ton 2023 sonu 6.700 ton olarak düþünebiliriz.
Kordsa da kurulacak tesis 7.000 ton üretecek bu tamam, ne zaman devreye girmiþ olacak belli mi? Birde mevcuttaki karbon elyaf üretme kapasitemiz ve %50 ciro katkýsý beklendiðindeki hedef kapasite rakamlarýný ve hangi yýlda bu hedefe ulaþýlmak istendiðini bilen var mýdýr?
2024 yýlýnýn üçüncü çeyreðinde devreye girmesi planlanan 7.000 tonluk yatýrým ilave HMLS polyester iplik yatýrýmý; kompozit deðil. Kordsa Amerika'da satýn aldýðý þirketler vasýtasýyla artýrýyor kompozit kapasitesini ve pazar payýný. Karbon elyaf üretmiyor; kompozit segmentinde katma deðerli dokuma ve prepreg üretimi yapýyor.
Önceki CEO Ali Çalýþkan'ýn 2019 yýlýndaki röportajýna göre ciroda kompozitin payýnýn yüzde 50'ye çýkmasý için belirlenen süre 3-5 yýl. Yani geliþmelere baðlý olarak en geç 2024 yýlýný hedef koymuþlar o zaman. Araya pandemi ve savaþ girdiðinden belki uzayabilir biraz daha.
"2019'un ilk yarý finansal sonuçlarýnda kompozitin payý yüzde 13. Yüzde 84 ana iþ kolumuz olan kord bezinde. Geriye kalan yüzde 3 de inþaat gibi yeni malzemelerde. Hedefimiz yeni iþ kolumuz kompozitin cirodaki payýný yüzde 50 seviyesine çýkarmak. Hedefimiz bunu 3-5 yýllýk orta vadede gerçekleþtirmek ancak bu hedef tamamen global ekonominin durumuna baðlý. Kordsa gelecekte Sabancý Grubu içinde bir malzeme þirketi olarak global oyuncu özelliðini daha da geliþtirecek bir yapýya doðru gidiyor."
https://www.capital.com.tr/is-dunyas...ha-yaratacagiz
Yer Ýmleri