Kordsayý satsalar da kurtuksak týpký diðerleri gibi.. Sasa, yünsa vs
Robot Süpürgemden hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kordsayý satsalar da kurtuksak týpký diðerleri gibi.. Sasa, yünsa vs
Tavsiye vermek haddime deðildir, yazdýklarým sadece beni baðlar..
'Baþkasýnýn çýkardýðý yerden inemezsin, düþersin!'
Sabancýdan kurtulan fezada astronot oluyor.
Yunsaya bak hisse bir yýlda ne hale geldi.
Portföye eklemeyi düþünüyordum,tavan tavan giden hisseyi de eklemek istemedim, hiç mi düzeltme yapmaz bir hisse.
Kordsa her þeyi harika ama fiyat yok iþte. 5 yýl oldu arada bir ay deðiþim yapýp tekrar aldým.
Kasým 2018 de 9 tl idi bugün 90 tl.
Bence çekilen kahra deðmez. Temettü de yok.
Yani kötü deðil ama kords gibi vizyonu olan bir þirketin bu fiyatta olmasý da ilginç.
Arkadaþým portföyümdeki hisseleri sorunca söyledim kordsu anlattým kendi de araþtýrdý çok beðenmiþ.
Ama dedim ki bak böyle bir sýkýntý var aslolan fiyattýr kanser eder
Yani kime anlatsam a çok iyiymiþ diyor ama fiyat yerinde sayýyor.
Beynelmilel bir þirket sürekli büyüyen yeni fikirler kovalayan bir sürü þey sayýlýr ama fiyat gitmeyince her þey anlamsýz.
Ben kesinlikle satmam o hatayý baþka hisselerde bir kaç sefer yaptým ve hala kendime kýzýyorum. Elime para geçerse yeni hisse alýrým ama asla elimdekini satmam, þirket güzel varsýn olsun bir 5 yýl bekledim bir 5 yýl daha beklerim.
Alana da Allah sabýr versin![]()
Hocam kayýtlý sermaye kýsmýna otkar forumunda da bir arkadaþla anlaþamamýþtýk
siz de ayný þekilde düþünüyorsunuz herhalde.
Yani istediðiniz þey bedelsiz anladýðým kadarýyla.
Bence bunun hiç bir önemi yok hatta þu anki hali daha iyi bile olabilir.
Misal yunsa daha düþük bir sermayeye sahip ama beþe katladý bellki de daha fazla. Bunun gibi bir çok örnek.
Düþük sermayeli ve yüksek kâr elde eden þirketlerin daha hýzlý hareket edeceðini düþünüyorum, dolaþýmda ki lot azlýðýndan dolayý.
Bunun aksi durumlarda var tabi misal thy gibi, ama genel olarak baktýðýmda hýzlý hareket eden hisselerin ortak özellikleri arasýnda düþük sermayeye veya hisse sayýsýna artýk adýna ne denirse sahip olmalarýnýn artý bir faktör olduðunu düþünüyorum naçizane fikrim.
Kords ne yaparsa yapsýn o fiyat gitmez artýk kabullendik![]()
Þirketin de pek umrunda deðil bence.
Yok üstadým bedelli veya Bedelsiz peþinde deðilim. Sermeye oranlý hisse senedi piyasada az olduðu durumlarda dediðiniz gibi "talep olduðunda" hisse fiyatýnýn yukarý sürülmesini kolaylaþtýrýr. Ancak þöyle bir ikilem var. Bu iþi bilen tayfa ki tabiri balina, spek mpek vs adýna her ne pl dersen derinlik arýyor. Hisse sayýsý az olan þirketlerde yabancý bile ortaklýða tedirgin yaklaþýr. Þirket þunu yapabilir: sermayeyi arttýr gücünü kanýtla. De ki ben bu iþte Dünya liderlerinden biriyim. Hem üretimim hemde Arge vs ile süreklilik arz ediyorum, büyüyorum kazanýyorum. Halka da %10 hisse aç. Bak ne oluyor.
Ama bu arkadaþlarda kontrol takýntýsý var. Aman biþey olmasýn. Katma deðeri yüksek ileri teknoloji ürün yada baz malzeme üretiyorsun ama fiyatýn hiç öyle demiyor.
Sabancýdan kurtulan kendine geliyor. Burda þunu sormak lazým bunu sabancý neden yapmýyor veya yapamýyor.
Borsayý görüyoruz. Gidenler, uçanlar atmosfer dýþýna çýkanlar... Sýrf güveniyorum diye burda çakýlý kalmak zor iþ. Evet bende satmýyorum ve satmayý düþünüyorum ancak gördüklerimiz insana acaba dedirtiyor...
Tavsiye vermek haddime deðildir, yazdýklarým sadece beni baðlar..
'Baþkasýnýn çýkardýðý yerden inemezsin, düþersin!'
Ucuz kaldý. Kar artarsa gidecek. 3. Çeyrek herkes iyi bekliyor.ama bu bilançoda belki iyi gelir az ihtimalde olsa![]()
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
O konuda haklýsýnýz sayýn Hancý.
Yani anlamak güç.
Yunsa hala gidiyor düzeltme falan da yapmadan.
Ýþin ilginci cimsa mesela kordsla ayný anda girip çimento yatýrýmýndan vazgeçip sadece kords'u tutma kararý almýþtým.
O bile 20x'e yakýn yaptý beþ yýlda. Kords sürünüyor.
Evet daha iyi bilanço gelmesi lazým kârlar çok büküldü.
Ama ne karlarin bükülmesi ne Sabancý üniversitesine yapýlan bana göre yýllýk karýna göre çok düþük baðýþ miktarý yeterli bir sebep deðil.
Piyasa da bu þirkete bir türlü beklenen ilgiyi göstermiyor.
Yani bu þirketin vizyon olarak kontrolmatikten aksa'dan bir eksiði mi var.
Fiyatý 250 tl olsa kim ne diyebilir þu ortamda.
Benim satmama sebebim ise daha önce yaþadýðým piþmanlýklarým.
Zaten uzun vade ve karþýt yatýrýmcýyým, emeklilik için topluyorum,aldýðým karar topladýðým nakitlerle yeni hisse almak eldekini satmamak, ha bu karar ilahi kural deðil tabi.
Ama sadece kords deðil elimdeki hisselerin hepsi yordu.
Yapacak bir þey yok.
Bilanço yaklaþtýkça forumda canlanmýþ, paylaþýmlar için teþekkürler emeðinize saðlýk. Ytd
Yer Ýmleri