uzun vade daima tasýnabilir
uzun vade daima tasýnabilir
yazdýklarým yatýrým tavsiyesi degildir.
Sabancinin en iyi hissesi hatta tek iyi hissesi
Þirketin Yatýrýmcý Ýliþkilerine mail atýp telekonferans hakkýnda bilgi istedim. 20 dk. sonra geri dönüþ yaptýlar. Telekonferansýn detaylarý bu linkte. Henüz ben de detaylara bakamadým. Gün içinde fýrsat bulursam inceleyeceðim. Ýlgilenen arkadaþlara...
http://www.kordsa.com/media/download...ningcallh1.pdf
Satýþlar azalmasýna raðmen kâr oraný iyi ...
Sektörel daralma söz konusu olabilir ...
Gelecek vaad eden bir þirket nede olsa ...
DENÝZ YATIRIM – Kordsa Global KORDS Hisse Analiz 2Ç17 – 01.08.2017
Kordsa’nýn net karý 2Ç17’de geçtiðimiz yýla göre %27, önceki çeyreðe göre %56 geriledi – olumsuz Þirket’in operasyonel performansý üretim maliyetinin artmasý ve satýþlarýnýn bir miktar gerilemesi nedeniyle, bir önceki çeyreðe göre %24 FAVÖK düþüþü yaþadý. Bir önceki yýla göre ise satýþlardaki %29’luk artýþa baðlý olarak %1 FAVÖK büyümesi yakalayan Kordsa’nýn FAVÖK marjý 2Ç15’ten beri en düþük seviyeye olan %13.7’ye indi. Operasyonel performansýn zayýflamasý nedeniyle, 6 mln TL’lik ertelenmiþ vergi gelirinin katkýsýna raðmen, net kar 27 mln TL ile 1Ç17’ye göre %56, 2Ç16’ya göre %27 düþmüþ oldu.
OYAK YATIRIM – Kordsa Global KORDS Hisse Analiz 2Ç17 – 01.08.2017
Kordsa ikinci çeyrekte 27 mn TL net kar açýklarken bu rakam piyasa beklentisi olan 54 milyon TL’nin altýnda kaldý. Þirketin FAVÖK rakamý ise 83 milyon TL seviyesinde gerçekleþirken piyasa beklentisi 108 milyon TL seviyesindeydi. Þirketin gelirlerindeki artýþýn beklentilerin hafif altýnda kalmasý ve brüt marjdaki gerileme ikinci çeyrek finansallarýnýn beklentilerin altýnda gerçekleþmesine neden oldu.
TACÝRLER YATIRIM – Kordsa Global KORDS Hisse Analiz 2Ç17 – 01.08.2017
Kordsa – 2Ç17 sonuçlarýný 30.7 milyon TL net kar ile açýkladý. Açýklanan net kar rakamý, yýllýk bazda yüzde %32 azalýrken, çeyreksel bazda ise, yüzde %50 azaldý. Net satýþlar 608 milyon TL olarak açýklandý ve geçen senenin ayný dönemine göre yüzde %29 büyüdü. Þirket, 2Ç17’de 83 milyon TL FAVÖK açýkladý ve bu rakam geçen senenin ayný dönemine göre yüzde %1 yükseldi. FAVÖK marjý ise, geçtiðimiz yýlýn ayný dönemine göre 371 baz puan azalarak %13.7 oldu. Þirketin net borcu çeyreksel bazda yüzde %18 artarak 625 milyon TL olarak gerçekleþti. Net iþletme sermayesi ise 769 milyon TL (2Ç16: 616 milyon TL) olarak gerçekleþirken, net iþletme sermayesinin satýþlara oraný %35.2 (2Ç16: %33.0) olarak kaydedildi.
Aracý Kurumlar böyle yorumlamýþlar..
Baþarýlý bir yatýrým, diðerlerinin öngörülerini tahmin etmekten geçer. "Keynes"
Üç günlük dünyada deðmez hiç bir þey kalp kýrmaya/ dert etmeye. @borsa_tilkisi
selam...kords malesef düþüþ trendinde..7,67 benim için kritik seviye ..altýnda kapanýþ bence hoþ olmaz..fibo desteðiise 7.72..grafikle gösterirdim ama burda yok vebal mebal diye yorumlar yapýlýyor..buda hoþuma gitmiyor.. vesbe ve kords yý az az artýrýyorum..acelet etmeden sindire sindire..vadeli hesabýmýn faizini aktarýyorum..ytd..
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri