Esra hanım, öncelikle bu hisseye girerken nasıl bir vade ve nasıl bir hedef koydunuz kendinize? Eğer size lazım olmayacak bir parayı yatırım amaçlı koyarak hele bir de 6-10 tl arası maliyetlendiyseniz ve karinizı yeterli görüyorsanız yarın serbest fiyat olarak satış yazın taban dahil alıcı gelen yerden gider ve kar edersiniz, ama satamazsanız ve hisse düşmeye devam ederse, paranız size acil lazım değilse bu hareket burda bitmez diye düşünüyorum. Çünkü hisse hareketine seri olarak 6 tl den başladı 60 tl ye gitti, bunu hazmetmesi gerekecek ve köylü hesabı ile 6 dan hareket 60 dan döndü, 60-6=54/2=27 TL civarlarında bir soluklanabilir. Çünkü bugün " Kalkınma Bankası Tasarısı mecliste onaylandı" haberini kullanan tahta taşıyıcı şu mesajı verdi : Beklenti bitti ben de sizi 60 tl ye kadar taşımaktan yoruldum, yolum uzun sırtımdan bir kısmınız inin yüküm hafiflesin... hooop taban dedi satanları topladı, yarın 40 TL den açacak 32 ye taban yapıp bugün ve 32 den toplayacaklarını hafifleme sayıp kalanlarla 50 tl ye tavan bağlayıp yüzde 40 ı bir günde kazanmayı deneyebilir, sonra aynı çizgiyi bir daha 50 den 40 a inerek deneyip bir kez daha toplayıp 60 ı devirip dinlenmeyi 50 lerde de yapabilir. Bu olmazsa 25-30 aralarına çekip dinlenmeyi orada da yapabilir. Bu tamamen onun planı. Bizler timsahın dişlerinin arasından yediği etin küçük bir parçasını kolumuzu kaptırmadan dişlerinin arasından almaya çalışan serçeleriz. Burada önemli olan; sizin koyduğunuz para size şimdi lazım değilse hissenin asıl hedeflerini bekleyebilirsiniz, iniş çıkışları takmazsınız yolculuğun hangi limanda sona ereceğini yakından takip ederek beklersiniz. Ama en önemlisi yeter demeyi bilmek ve karı cebe koymak. Tamamen hayal ürünü ama neden olmasın türü beklentilerim (YAtırım Tavsiyesi asla değildir) : Halkbankın yeniden yapılandırma planı içinde Kalkınma bankası içine monte edilmesi, Gerekli şartların masada görüşülerek TSKB (Özel Kalkınma Bankası) ile birleştirilebilme ihtimali (masada varsa), Atatürk'ün İşbankasına bıraktığı mirasın Türkiyenin kalkınma hamlesinde kullanılması için meclis kararı çıkartarak Kalkınma Bankasına devredilmesi, Katardan gelebilecek 15 Milyar Dolarlık yatırıma yönelik yardımların Kalkınma Bankası aracılığı ile şirketlerimize verilmesi vs.vs, yani bizler bu kurumlarda değiliz , resmi durumu göremiyoruz ancak bunları da gözardı edemeyiz. Bilmiyorum bir bakış açısı verebildimi. Bu hisse 25 lerde dinlenebilir belkide yabancılar da girer hisseye omuzlarlar götürürler bir Egeendüstri hikayesi daha çıkabilir. Gerisi sizin öngörülerinize ve takibinize kalmış. Geçmiş yazılarıma bakarsanız 5 tl de iken neler yazmışım, hisse şimdi nerelere gelmiş.
Bu tamamen benim pencerem, lütfen piyasa haberlerini yakından takip ederek kararlarınızı ÖZELLİKLE ELİNİZDEKİ PARANIN SİZE NE ZAMAN LAZIM OLACAĞI ana prensibine göre veriniz, timsah ve serçe örneğini unutmayınız.
Selam ve saygılarla.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri