Orada kaptan gemidekilerle beraber ölmüþtür muhtemelen... Ama finansal piyasalarda kaptanlar panik yapmayýn derken ilk kurtarma botuyla kaçýyorlar.
PRA-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Orada kaptan gemidekilerle beraber ölmüþtür muhtemelen... Ama finansal piyasalarda kaptanlar panik yapmayýn derken ilk kurtarma botuyla kaçýyorlar.
PRA-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mal da mülk de yalan ama oyalanýyoruz iþte...
Sn. doctrine; forumdan bir süre ayrý kalýnca nick'inizden emin olamadým ama bu yorumla tanýdým sizi.. Tekrar saygýlar![]()
Hakkýnýz var, Asel'den þimdiki rakamlara göre çok ucuza ayrýldým. Daha sonra Otkar'da 6 ayda %50 gibi bir kazanç elde edip çok iyi bir zamanlamayla ayrýldým. Ben nakitte beklerken de endeks 70000'e, Otkar'da 70'e gelmiþti. Ben de (çok detaya girip sýkmak istemiyorum) hayatýmda çok uzun yýllara mal olmadan birþeyleri deðiþtirebilme ümidiyle, güzel bir temettü portföyü oluþturmadan önce, biraz daha radikal ve agresif hareketlerle portföyümü büyütmek istedim ve ''kýrmýzý hap mý - mavi hap mý'' diyerek 70000 endekste 40 TL maliyetle Aslan aldýmÞaka bir yana, bu hareketleri tahmin ediyordum, yatay kalabileceðini, sürenin 3-4 yýla uzayabileceðini.. vs. Bakalým, önemli olan neticesi nasýl olacak...
Gene tabii tek hisse sayýlýr portföyde, 3. çeyrekten itibaren farklý hisselerle yeni ilaveler yapmayý planlýyorum artýk bu yýl.
Çok uzattým lafý, kusura bakmayýnEski tanýdýk görüp, uzun süre ayrý kalýnca çenem düþtü.
![]()
baloncuklarý þiþiren bir durum daha; aracý kurumlar sürekli hedef fiyatlarý arttýrmakta...
hisse senedi, tahvil, emlak piyasalarýnda, kripto para birimlerinde eþzamanlý baloncuklar sayesinde herkes mutlu..herkes masadan kendi payýný alýyor..hangi hisseyi alsan gidiyor..
özellikle us borsalarýný takip ediyoruz..Us hapþýrsa dünya borsalarý grip olur. ABD borsa çok ciddi bir düzeltme veya kaza yaparsa, dünya çapýnda emeklilik fonlarýný etkileyecek ve buda bizim gibi GOP yataða düþürecek ayrýca MSCI endexinin yüzde 50 sini us hisse senetlerinden oluþuyor........
US borsalarý týpký asel grafiðinde olduðu gibi parabolik bir harekete dönüþebilir ve bu saðlýklý bir durum deðildir..
son zamanlarda Dow Jones'daki hareketin 1924'ten 1929'a taþýnmasýnýn son yýllarda gördüðümüz hareketle karþýlaþtýrýlabilir olduðunu düþünüyorum. Devam eden bir mini parabolik hareket var ve büyük boyutta gördüðünüz her seferinde en azýndan çok keskin bir düzeltme görme eðilimindeymiþ gibi davranýyor.
baloncuklarýn zirvesinde olup olmadýðýmý bilmiyorum, ama baloncuk döngüsüne girdiðimizi biliyorum..
baloncuklar insanlarýn tahmin ettiklerinden çok daha uzun sürebilir ve bazen insanlar baloncuklarý erken arayabilir ve balonlar þiþmeye devam ediyor , patlamýyor, bu uzun sürebilir, çünkü güçlü bir momentum var ve bu sýcak fon giriþlerine baðlanýyor.
Greenspan, 1996'da Dow Jones'un 6000 olduðu zamanlarda bir baloncuk olduðunu söylemiþti. Ancak baloncuk dört yýl sonrasýna kadar patlamadý. Bu baloncuðun gerçekten iki ila üç ila dört yýl daha süreceðini kimse bilemez..
her neyse biz masadan kendi payýmýzý almaya devam edelim..
Bir zamanlar bir reklam vardý... bir çocuk on yüz bin milyon baloncuk içtiðini söylüyordu.
Söylediklerinize katýlmakla birlikte ben 2018 yýlýnda ülke içerisinde çok ciddi finansal kriz yaþanacaðýný düþünmüyorum. Evet, ülke içerisinde piyasalar durgun, sýkýntýlar var. Ama baþkanlýk seçimi öncesi , piyasalarý ciddi krize sokmamak için direnen hükümet var. Gerek teþviklerle , gerekse khk'larla piyasayý rahatlatmaya çalýþacaklar. 2019 baþkanlýk seçimlerinden sonra 2020-2021'i daha tehlikeli görüyorum ben. Bu yüzden bu sene herkes kazansýn yaklaþýmýnda olacaklardýr.
Yurtdýþýný ayrý tuttum. O konuda yorum yapamam.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Hayýrlý olsun sn.doctrine, konunun takipçisiyiz. Þubat ve Mayýsta sarsýntýlarý bekliyorum, beni biliyorsun biz hep gemide olucaz ama bakalým bu sarsýntýlara nasýl dayanacaðýz, baya büyük bir stres testi olacak benim açýmdan![]()
Yer Ýmleri