Yatýrýmcýlar nal toplamýyor bunu bilin... Türkiye hukuk devletidir.
Yatýrýmcýlar nal toplamýyor bunu bilin... Türkiye hukuk devletidir.
Arkadaþlar Kipa maðdurlarý olarak yaptýðýmýz baþvurularý aldýðýmýz cevaplarý ve edindiðimiz bileðileri burdan paylaþýrsak ne olacaðýyla ilgili fikir edinmek adýna faydalý olur diye düþünüyorum
Borsa baþkanlýðýna yaptýðým baþvuruda Konunun kendileri tarafýndan ilgili kanun yönetmenliklerce deðerlendirildiði hatalý bir iþlem veya durum farkedildiðinde spk ya iletildiði þirketin yaptýðý baþvuru için spk nýn yetkili karar organý olduðu cevabýný aldým ve þikayet için spk ya yönlendirildim Þirketin yatýrýmcý danýþmaný konu genel kurulda görüþüldü yapýlacak her türkü iþlemde birleþme rapor onaylama ve benzeri durumlarýn spk onayýna tabi olduðu cevabýný aldým SPK dan ise herhangi bir cevap gelmedi Maðdur arkadaþlar genelde hukuki yollara baþvuru yapacaklarýný ancak benim þahsi kanaatim hukuki yola baþvurmayanlarýn herhangi bir telafisi olmayacaðý yönünde Ytd. Ýnþallah zararýmýzý telafi edecekleri bir yol bulunur
TTK 191
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
V-ORTAK HÜKÜMLER
1.ORTAKLIK PAYLARININ VE ORTAKLIK HAKLARININ ÝNCELENMESÝ
Madde 191-(1) Birleþmede, bölünmede ve tür deðiþtirmede (küçük) ortaklýk paylarýnýn ve (küçük) ortaklýk haklarýnýn gereðince korunmamýþ veya ayrýlma karþýlýðýnýn uygun belirlenmemiþ olmasý hâlinde, her ortak birleþme, bölünme veya tür deðiþtirme kararýnýn Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde ilanýndan itibaren iki ay içinde, söz konusu iþlemlere katýlan þirketlerden birinin merkezinin bulunduðu yerdeki (Ýstanbul Anadolu) asliye ticaret mahkemesinden, uygun bir denkleþtirme akçesinin saptanmasýný isteyebilir.
Denkleþtirme akçesinin belirlenmesinde 140 ýncý maddenin ikinci fýkrasý uygulanmaz. (Madde 140/2- Ortaklýk paylarýnýn deðiþim oranlarý belirlenirken, devrolunan þirketin (yani KÝPA"nýn) ortaklarýna tahsis olunan ortaklýk paylarýnýn gerçek deðerlerinin onda birini aþmamasý þartýyla, bir denkleþtirme ödenmesi öngörülebilir.)
Buradan anlaþýlan deðiþim oraný 0.10 un altý TTK na göre mümkün deðil, Deðerleme þirketinin 0.032 oraný deðerlemesi maksatlý ve manipülatif olma kuþkusu taþýdýðý ortadadýr.
Guzel herþey guzel olacak inþallah
Nexus 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
spk 2.56 altýnda bir fiyata ayrilma fiyati kabul etmez.bunu bir not edelim.
Yer Ýmleri