Çaðrýdan muhaf olmasý þahsi fikrim olarak düþüktür.
Burada muhafiyet hak kazandýrýcak madde olasý ihtimalle þirketin mali yapýsýnýn bilançosunun kötü olmasý,sermayesinin eriyor olmasýna falan dayandýrabilir gibi düþündürülebilirler ama unutmayýn ki KÝPA çok ciddi gayrimenkul zenginidir..
Bu mülkler deðerlendiðinde bilançoda ki zararlar kaybolur,þirketin defter deðeri yükselir.
Þu senaryo bence mantýklý.
Mülkler deðerlenince KÝPA nýn defter deðeri ile Migrosun Defter deðeri birbirine yakýn olur.
Bu sefer satýn alma özsermaye ile birleþmeye dönüþebilir mi?
Yani çapari ile avlanýp istarvit tutalým derken,oltaya lüfer gelir mi?
Burada yazýlanlara baðlý kalmayýn,bu konuyu siz de araþtýrýn...!
Mesela diyorum ben bu ingilizler bu kadar sýðýr olabilir mi???
Mülklerin tamamý ortalama 2 milyar tl civarýnda olursa niye þirketini bu mülkler içindeyken kabaca 10 kat daha eksik fiyata satsýn.
SPK çalýþanlarýnýn göz altýna alýndýðý bir dönemde SPK geçmiþ yýllarda oluþan onca KY maðduriyetlerine yenilerini ekler mi? Zira SPK ya kimse bize para ver diyemez ama tonla mülkü olan bir þirket bedavaya satýlacak ve biz de yatýrýmcý olarak þeyi mi tutacaðýz???
Bu yazdýklarýn benim þahsi görüþüm olup kimsenin yazdýklarýma baðlý kalarak karar vermesini istemem,sadece araþtýrýp kendi kararýnýzý almanýzý isterim.
Bir baþka soru TESCO ingiltere de yaþadýðý usulsüzlüðün mahkemeye taþýnmasýn diye daha yeni çok ciddi paralar ödemiþken,ingiltere gibi geliþmiþ bir ülke de hiç mi kafasý çalýþan bir yatýrýmcý oranýn spk sýna"Türkiye de iþtirakimiz KÝPA bedavaya peþkes çekildi" diye mahkemeye baþvurmaz mý?
Arkadaþlar karanlýk odaya girmeye gerek yok,geliþmeleri araþtýrýn sonra karar verin.
Kolay lokma yok,uðraþmanýz gerekiyor.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri