Nakit bekleyenler beklenti gerçekleþti diyor malda olanlar roket diyor
Aydýn Bey'in çalýþmasýdýr ....
KCHOL 2023/3 Bilanço, Satýþlar +39%, Esas Faliyet Kârý +86%, Dönem Kârý +150%.
- Ucuz ve Potensiyeli var.
- Þirket Temel Analizi, Bakkal Hesabý öðrenmeden Al Sat Yapmayýn.
- Her Bilançoda Tahminler ve Rakamalar Deðiþir.
Holdinglerde DEFTER DEÐERÝ önemlidir.
KCHOL defter deðeri 62,54 TL; hisse kapanýþ 85,30 yani PD/DD 1,36
Devlet isterse içinden de geçer de yükselmez ise o da düþüþ demektir.
Dolar da uçacak diye yaygara kopardýlar.
DOLAR 20.12.2021 den bu güne sadece % 10 prim yapmýþ buna uçmuþ mu diyeceðiz?
O sürede borsada çoðu hisse % olarak daha yüksek pirimler yaptý.
ilker bey'in anlatýmýyla Bist30 Endeksinde yer alan son 2 sene süresince en istikrarlý kar eden þirketleri listeledim, Sharpe net kar marjý nedir? (Ek'te) Faydalý olmasý dileðiyle ..
![]()
Arkadaþtan izin alarak burada da bulunmasý gereken yorum ve grafikler
yabancý bu kurdan giriþ yapmaz çok hýzlý usd 24-26 bandýna yükseliþi borsanýn USD desteði korumasý için 6500-7000 bandýna bekliyorum.
Eðer yeni grup borsayý yabancýya peþkeþ çekme niyetinde deðilse buradan mal satmak ahmaklýðýna girmezler.
MB, kuru borsayý kontrol eden güç zihniyet oyuncu deðiþimine giderse borsa eski kabýz yabancýnýn tekelinde short aðýrlýklý kýsýr günlerine doner.
Pandemi öncesi bilir eskiler.
Her yere acýk hep baský vs. Yeni kabine diye çok seviniyor herkes ama o dönendeki borsa çok tatsýzdý. Borsa erki tam el deðiþtirmiþken tekrar ayný sarmala girmez inþallah
piyasacý Gelin arbitraj yapýn spotu çizin, viop'u short'layýn benim deðirmenime ücret mukabili su taþýyýn diyor yüksek makaslar %6-7 aylýk arbitraj fýrsatý veriyorsa bunu iki defa düþünmek lazým.
Hammaliye ücreti oluyor
**-Hacim Aðýrlýklý ortalama . (VWAP) Kýsa vadeli trade ederken benim çok iþime yaradý. Belki 1-2 kiþiye de faydasý olur. Alým satým koþul kýsmýný kodda girmeyeceðim. Ýyilik maraz önermesi can sýkýyor.
Ýþin mantýðý anlatmaya çalýþacaðým. Bir trading þablonu oluþturmaya çalýþacaðýz.
**-VWAP , fiyat ortalamasýndan farklý olarak ,fiyatý hacim oranýnda aðýrlýklandýrarak bir hesaplama yapýyor
Örnek 10 tl de 1 lot iþlem olmuþ. 1 tl den 100 lot iþlem olmuþ. Basit ortalama (10+1)/2=5.5 ortalama çýkar . 1 lot alan ile 100 lot alaný ayný kefeye koyar. VWAP 1,08 çýkar Yani nereden kim ne kadar iþlem geçmiþ ise ona göre bir aðýrlýk oluþturup genel maliyete yakýn yerlerden alým yapma gayretindeyiz
Günlük aðýrlýklý ortalama: Derinlik veya yüzeysel veri ekranýnda gördüðünüz ortalama bu Fiyat bu ortalamaya yakýnsayýnca alým yapýp buradan savrulunca satýþa dönmek.
Fonlar genellikle VWAP bölgesine yakýn ordino gönderiyor.
Ýlk deðiþkenler ve listeleri tanýmadýk.
Daha sonra günlük VWAP , hesaplattýk. ATR göre savrulma kanallarýný hesaplattýk.
-En son çizgileri koyuyoruz.
Arzu edersek 3 günlük ortalama VWAP hesaplatabilir. VWAP 3 günlük ortalama üzerinde ise yukarý yönlü trade, tersinde ise ters trade kovalarým.
Sapmalarýn nasýl destek/direnç olduðu ortalama altýnda ve üstünde nasýl davranýþ gönderdiðini incelersiniz.
Burada amaç 3. Savrulma kanalýn dýþýna çýkmýþ hisseye atlayýp yok ben aldým düþtü , ne alsam düþüyor vs.. olmasýn. Bu durumlarda tekrar kanal içine dönüþ beklemek çoðunlukla cep saðlýðýna iyi geliyor.
ideal sistem kodunu býrakýyorum. Normalde ben 5 dk grafikte 100/300/500 VWAP larýnýda takip ediyorum. Ürkütme olmasýn beyin yakmasýn diye buradan baþlayalým.
https://justpaste.it/c60bd
fiyat:=(H+L+C+O)/4;
cv1:= valuewhen(1,DAYOFWEEK()<REF(DAYOFWEEK(),-1),REF(CUM(V*fiyat),-1));
v1:= valuewhen(1,DAYOFWEEK()<REF(DAYOFWEEK(),-1),REF(CUM(V),-1));
VWAP:=(cum(fiyat*v)-cv1)/(Cum(v)-v1);
VWAP en yakýn bu sanki
https://www.metastock.com/customer/r...es/tasc/?id=23
Hacim Profili (Volume Profile) isimli bir indikatör var.
Bunu beðendiyseniz onu da beðenebilirsiniz.
Yüksek hacimli fiyat bölgelerini bulmayý saðlýyor, bir bakýma Y ekseninde hacim.
Genel maliyeti bulmak için o da güzel.
Son düzenleme : rosense; 04-06-2023 saat: 16:26.
bist30 Hisselerinin kasasýnda döviz ve ihracatçý þirketler olmasý borsada ki ralliyi baþlatan faktör oldu öncesinde de ucuzduk fakat fitili ateþleyen döviz kurunun yükseliþi oldu.
Þimdi geldiðimiz nokta da KUR'un düþeceði borsada ralli olacaðý yönünde bir düþünce hakim Bu faiz sebep enflasyon sonuçtur söylemiyle yola çýkarak yolun sonunda bayraðý Mehmet þimþeðe devretmeye benzer.
Satacak toprak biter Din kalýr NAS'ý satar Dinsiz olur, Laikliðin Din ve devlet iþlerinin birbirinde ayrýlmasý ilkesinin ne demek olduðunu anlar yoluna devam edersin Ölen ölür kalan saðlara her zaman ihtiyaç vardýr.
22 haziranda MB toplantýsý olacak. Önümüzde 13 iþ günü var.
Parasal daralmaya gideceðimizi varsayarsak yarýndan daha önemli olan o gün piyasanýn ne algýlayacaðý yönünde olmalý.
Bu da yapýlan söylemleri daha önemli kýlýyor Abd'de basýlan paralar hangi sektörü þiþirdi Faiz artýþýnýn neticesinde hangi sektörler etikilendi ?
Türkiye'de basýlan paralar ile þiþen hangi piyasa ?
Btc'de 50 binde 15 bin hedefi verdiðimde jetskiye binip gidenler 1 sene sonra yüzerek geri geldiler..
Dövizde sert yükseliþler ve düþüþler beklemiyorum.
fakat doðru politikalar ve Ekonomi de atýlacak doðru adýmlar sonrasýnda TL deðerlenecektir.
Her sektörün bozulan dinamiklerini yeniden inþaa etmek 3-5 günde olacak bir iþ deðil zamana ihtiyaç var.
Önümüzde 18 Aylýk bir süreç var.
18 Ay'da 20 yýl ileriye gitmek için En doðru zamandayýz.
Tercihlerinizi piyasanýn algýsýna göre deðil kendi Aklýnýza göre yaptýðýnýz sürece..
Þunu da ekliyim Borsada ki mallarýn son sahibi KKM'dekiler olacak.
Not olarak kalsýn..
1 hafta önce 3900'lerden bugün 7000-8000'leri konuþur hale geldik borsa ayný borsa
6 aydýr düþen bir piyasadayýz.
Endeks zirvesinden - 10 uzaklýkta olmasýna raðmen bist'in verdiði tepkilere hisseler ayak uyduramadý.
Bir çoðu zirvesinden yüzde 50-60 uzaklýkta.
![]()
Adam gibi kaðýda yatýrým yapan en fazla zaman kaybediyor.
Bir süre aþaðýya gelebilir, dinlenme sonrasý devam eder.
88,20 yaparak direnç bölgesinden kar satýþlarý yapýlmýþtýr.
Döviz artý'sý olan Hisse deðiþimleri önem kazanacak ÞÝMÞEK geldi insanlarýn beklentisi Faiz artýrýmý ya borsa hiç hoþlanmadýðý gibi bazý senetler nefret eder .
Gyolar ...
Banklar...
Borçlu þirketler... vs sýralanýr
Yer Ýmleri