Ben poltk þahidim , hatta bugün dolar baþlýðýnda yazdým. Deðer analizini Týnaz abim bilir. Kchol son zamanda benimde radarima takýldý. Diðerleri tavhl , garan ve tabii ki aksa var.
SM-J410F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
olmasi gereken su an minimum rakam 6 milyar usd'dir.
min. 6 milyar usd "kriz fiyati"dir. yani 18 lira ! ama su an endeks 1.4 dolar seviyesinde olduguna gore kriz donemi yasanmiyor !
kriz donemi 0.8-1 usd dir endeks icin
18 lira ustune bu sebeple %40 koymamiz gerekiyor. bu da su an olmasi gereken rakamin en az 25 lira olmasi gerektigini ifade ediyor.
Ak yatýrým- ünlü- iþ yatýrým, koç holding için 12 aylýk hedef fiyatlarý 23,5-25 tl arasý.
Yarýyýl sunumunda holding, bir numaralý riski ekonomilerin tekrar kapanmasý olarak belirtmiþ. Bu global bir risk. Bizim ayrýca kur ataðý ve akdeniz gibi risklerimiz mevcut.
Dediðiniz gibi buralardan ne kadar uzaklaþýrsa, o kadar iyi olur
Bize ucuz olmak dýþýnda yeni bir hikaye lazým. Þirketin özelinde bir hikaye. Nasýl tarým teþvikleri artýnca türk traktör satýþlarýný arttýrdý veya nisan- aðustos döneminde ucuz kredi ile yurtiçi araç satýþlarý patladý, bunun gibi hikayeler. Pandemide dayanýklý tüketim, otomotiv ve gýda iþtiraklarý pozitif ayrýþtý, bankacýlýk ve holding yerinde saydý.
Borsada iþlem görmeyen iþtiraklarýn halka arzý bile güzel bir hikaye yaratabilir.
https://www.koc.com.tr/tr-tr/yatirimci-iliskileri/sunumlar-ve-bultenler/SunumlarveBultenler/1H20_KocHolding_EP_TR.pdf
15. sayfada halka açýk olmayan þirketleri ve gelir/ gider tablolarý mevcut
Ben þahsen bir daha Dünya da ekonomilerin kapanmasýný beklemiyorum. Olsa olsa kontrollü bir sürü baðýþýklýðý olacaktýr.
Asýl sorun borsamýzda yabancý satýþý.
Sadece citi ve doçe son 1 ayda 35 milyon lota yakýn kchol satmýþ. Yerliler de böyle bir hisseye sahip çýkmýþ ve az bir kayýpla da olsa satýþlarý karþýlamýþlar.
Düþünsenize geçen hafta bir günde finans bank aracýlýðý ile 100 milyon TL gibi net satýþ yapýlmýþ ve piyasa almýþ.
Demek ki neymiþ sorun hissede deðil, yabancýnýn ülkemize olan güvenini yeniden tesis etmek. Aksi takdirde hep söylediðim gibi ne söylesek boþ.
Ayasofya yý ibadete açmak (kaldý ki 100 m ilerisinde Sultanahmet camii var ev bomboþ, amaç siyasi þov mu yoksa gerçekten ibadet mi?) memleketin ekonomik sorunu çözmüyor, (Ayasofya'nýn yýlda 100 milyon dolara yakýn hiç masrafsýz bir geliri vardý) ya da gavurdan faizle para alýp Çamlýca'ya 60.000 kiþilk cami yaptýrýp ve gavurun mercedesi ile namaza gitmenin anlamýný anlamýþ deðilim.
Arkadaþlar, cami mevzusu açýldýðýna göre geçen gün okuduðum bir konuyu da paylaþmadan edemeyeceðim. Ýslami hayata görkemli, þatafatlý cami olayý da Ayasofya kilisesinin cami yapýlmasý ile baþlar. Gösteriþli þatafatlý ibadethaneler Hristiyan geleneðinde vardýr. Kubbeli cami mimarisi Ýslam kültüründe yoktur. Selçuklu ve Ayasofya'dan önce yapýlan camilere dikkat edin kubbeli deðildir.
Son bir þey daha ilave edip konuyu kapatýyorum. Mevlit ve Ýlahiler nereden gelmiþ ekteki videoyu bir dinleyin.
https://www.youtube.com/watch?v=oGJcF7FFrBA
“Finans piyasasýnda, türev iþlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarýdýr.” -mustican
"Akýllý kimdir? Herkesten öðrenen. Kuvvetli kimdir? Hýrslarýný yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."
Yabanciya guvenip bir sistem kurarsaniz, sonuc bu olur.
Simdi iki yol var.
Ya bunlar gidecekler.
Ya da %65'i yabanciya gore ayarli kurallar degisecek.
Sirketlerin toplam lot sayisini yariya indirmek lazim, en az.
KCHOL'un dolasimdaki hisse sayisi 670 Milyon lot.
Yabanci gelsin de para kazanalim mi diyecegiz ?
Ozveri yapilacak.
Devlet, once kar payi dagitmayi kisitlayan kurallari kaldiracak, sirket ise, mevcut lot sayisini dusurecek ve zamaninda, o yil kardan %kac nakit kar payi verecegini aciklayacak.
Yoksa bu borsa bunlarin ustune coker, biz de yikintinin altinda kaliriz.
arabistan ambargosu,Azerbaycan ve ermenistan çatýþmasý bizi nasýl etkiler ?
Yer Ýmleri