lot sayýsý çok tl deðersizleþiyor diye kimse yatýrým yapmýyo hisseye tüm sebebi bu faizler arttý mý ilk buna yapýþýrlar altýn çamura düþüp kirlensede altýn altýndýr gibi bi durum bununki :D
lot sayýsý çok tl deðersizleþiyor diye kimse yatýrým yapmýyo hisseye tüm sebebi bu faizler arttý mý ilk buna yapýþýrlar altýn çamura düþüp kirlensede altýn altýndýr gibi bi durum bununki :D
Týnaz dost kardeþ.
Saðlýk ve mutluluklar dilerim.
Sayýn Horhoti, piyasa çoðu kez manifdepresif davranýr. Koç ve iþtiraklerinin fiatlamasý gibi. Tek bir nedeni var. KOÇ Holdingte yabancý payý BÝST in en yüksek yabancý oranýna sahip hissesi olmasý. Yani yabancýlar hakim ve onlarýnda bekledikleri bir þey var. Tahtayý alýp götürecek olan ya onlar yada patron. Baþka kimse alýp götüremez. Burada sýkýntý olan bir zamanlarýn temettü ve altýn çocuðu TÜPRAÞ. Petrol düþünce zarar yazmasý. Fakat burada da bir konsolidasyon olmuþ/olmakta gibi hemen hemen. Þirket 6 aylýkta 2.5 milyar TL. zarar yazdý. Bu zarar 50 -60 dolar aralýðýndan alýnanan petrolün bir anda 18-20 - 30 lu rakamlara düþmesi oldu. Þimdi 38 dolar falan. Böylece havacýlýk yani uçak ve Jet yalýklarý ki en yüksek kar marjý orda idi. Belki kýsmen orta yollu bir yaz geçti. Ancak kýþýn gelmesi ile ülkeler tekrar kapanýnca sýkýntý tekrarlanýr diye düþünülüyor. Ben þöyle düþünüyorum. Piyasa otomotivde, Arçelikte, Traktörde ki kuvvetli ivmelenmeyi görmüyor. Koçun tamamýna Tüpraþ muamelesi yapýyor. Burda birza patron alým yapýp el gösterse yabancýlar satýþ yönünde rahat olamaz ve spekülatif hareketlerden uzak dururlar. Mustafa öldü. Rahmi baba Covit oldu yaþlý. Ýþ Ali ye kaldý. O da top peþinde...Bir þekilde topa girmesi lazým..Sabancý 2018 aðustosunda 6.6 ya gelince hisse sert alým yaptýlar. Bu senede 7.4 hareketinde hisse 2 gün içinde 8.1 e geri geldi. Bizim KOÇ daha genç...
HBK (Hisse baþý kar) a bakarým ben. Bu sene 7.5 milyar kar gelse diyelim. Bunu sermayeye bölelim. yani 2.5 milyara. Hisse baþý kar 3 Türk lirasýdýr. Hissenin deðeri nedir. 14.3 . Kar sürdürülebilir mi Evet. En az 2 çeyrek daha þipariþlerde sýkýntý olmadýðý biliniyor. Ülkenin risk primi yansýmýþ senede. Yabancý gözü ile böyle. Ne yapalým. Rasyonel olmayan , güven vermeyen ekonomi politikalarý ve bundan sorumlu genç damat bakanýn yapacaðý ile ancak bu kadar. Güven verecek birileri lazým.........
Damat daha ne yapsýn!!! Dolar 8,44 - Euro 9,85. Asgari ücret 300 usd nin altýnda. Konsolide bilançosunda ülkenin ihracatýnýn %9-10 unu yapan koca holding yerinde sayýyor. Yerinde saymayý geçtim, 15 sene evvel ki dolar fiyatý ile iþlem görüyor.
Þu tahtalar %20 kalksýn bir tane ky kalmaz öyle bir psikojiye soktular milleti.
ÝÞ ÝÞ YAPMAZ. ADAM ÝÞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
2. el thal araba muhabbeti dönüyor sosyal medyada .. Ülke araba çöplüðüne döner resmen. Dolarý da 10 da bulurlar...
Yer Ýmleri