LIDFA 2015 den beri.
PSDTC 4 sene.
Herhangi bir sey ogreneceksem zevkle dinlerim.
Tarih hatirlamam zor, 4.75 maaliyetli 11.000 lot PSDTC'm vardi, 14.40 tan sattim, Eylul 2020 'di, ayni gun 14.40 tan KCHOL aldim.
O da bugun 20 TL.ye yakin.
Ben hedefledigim noktaya varinca cikarim, benim cikmam icin, yerine ne alacagimi bilmem lazim.
Asla, nedensiz al ya da sat yapmam.
Bak bu PSDTC hala vermedi 82 kurusumuzu, cikma nedenim bu, asla kotu bir hisse degil ama KCHOL'u adeta 4.75 gibi fiyattan almak gibi olunca , Turkiye'yi bir kosesinden yakalama sansi varken, bundan alikoyamadim kendimi.
Bugün internette biraz bakayým dedim. Þöyle bir twitte denk geldim.
Tarih 14 aðustos. Temettüler dahil deðil.
Mesela altaki veriye göre 2009’de 1 dolara alýp 2013’te 5 dolardan satsan 5 kat kazanç imkaný var. En güzeli þartlar deðiþmediði sürece taþýmak.
Tweet
Attila Koksal
@AttilaKoksal
·
Aug 14
Koç Holding hisse fiyatý 8 Ocak 1998 günü 2 Dolar imiþ.
Bugün de 2 Dolar. [emoji17]
Image
133
350
3.3K
Attila Koksal
@AttilaKoksal
·
Aug 14
2013 zirvesindeki fiyatý ise 5.78 Dolar imiþ.
4
6
167
Attila Koksal
@AttilaKoksal
·
Aug 14
2008 krizinde ise 70 cent seviyesine düþmüþ.
Maalesef Türk hisseleri uzun vadeli yatýrýma uygun deðiller ama arada müthiþ fýrsatlar veriyorlar. Sürü psikolojisine kapýlmayanlar için her zaman iyi kazanç var borsada.
15
21
434
https://mobile.twitter.com/attilakok...13336473665539
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Borsaya ilk Koç Holding ile ayak bastým...Yýl 1996...Hani 3 ayda %100 yaptý...Ne güzel iþmiþ bu ya dedim...Borsanýn B sinin çizgisinden haberim yok...Hemen sattým tabii...1000 tane almýþ idim...Gel zaman git zaman...Yýl 2013...Yahu dedim þu benim aldýðým Koç larý satmasaydým ne olurdu diye...Sadece sermaye artýrýmlarýný hesapladým...Temettüleri hiç hesaba katmadým...Tam 17 yýl sonra o 1000 tane Koç elimde 200 000 tane oluyormuþ...Satmasaydým...O zamanlar Koç 10 lira idi...Gözlerim patladý...Yatýrdýðým 100 mark=50 Euro güncel 500 lira civarý tam tamýna 2 000 000 lira ediyordu...Gözlerime inanamadým...Altýn üstünde oturuyormuþum da haberim yokmuþ...Cahillik o kadar kötü yani...Diyeceðim o ki; Týnaz Bey, doðru yerde doðru zamanlama ile doðru kazanç katmerli olur...Hani SABIR ne olduðunu yaþadýðým tecrübelerle hayat bana çok acýmasýz öðretti...Saðlýcakla kalýn...Bol kazançlar...Yatýrým Tavsiyesi Deðildir...
Son düzenleme : roark; 22-12-2020 saat: 23:45. Sebep: düzeltme
Bu arada yukarýdaki yazým olumsuz anlaþýlmasýn. Geçmiþteki dolar cinsinden rakamlar o günlerin þartlarýný yansýtýyor. Gelecek farklý çizilebilir. O nedenle çok uzun vadeyi þu anda düþünmekten ziyade mevcut duruma göre bir fiyat belirleyip geliþmelere göre bu fiyatý güncellemek gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Yer Ýmleri