MATRÝKS Formül Farklý peryotlarda kullan ama Sadece 20 dakika VÝOB için..
l:= Mov(C,260,E);
d:= Mov(l,260,E);
f:= l-d;
s:=l+f;
s1:=s+3;
s11:=s+1.5;
s12:=s-1.5;s2:=s-3;s1;s11;s;s12;s2
Bantlar destek direnç görevi görür, 260 olanlarý 5200 yaparsanýz 1 dakikada iþler, sayýlarý periyotlarý ve yöntemi deyiþtir geliþtir…
![]()
Koc holding verdiði temettüyü bence sýfýrlamalý.Bunu kaide haline getirmeli.
Ve holding bünyesinde iþ yapýs seklinde bir takým düzenlemeler yapmalý.
Bence…
Gerekirse ileride ayrýntýlandýrabilirim…
Syg ytd
ESAS FAALÝYET KÂRI EN YÜKSEK ÞÝRKETLER VE YILBAÞINDAN BU YANA GETÝRÝLERÝ
https://www.stockeys.com/DegisimAnaliz/DegisimAnaliz
BIST 30 Endeksinde; Son Dönemde, Yatýrýmlarý En Çok Artan Ýlk 15 Þirket
Aylýk deðiþime bakildiginda en çok artan hisseler;
Ýbn-i Sina der ki;
“Þüphe hastalýklarýn yarýsýdýr. Ýyimser olmak, olumlu düþünmek ilaçlarýn yarýsýdýr. Sabýr ise þifanýn ilk adýmýdýr."
Selamlar abi
Bol kazanclar evvela…
Ford otosan var bende.
Uzun süredir baya yüklü olarak önce onu belirteyim de baksý acýmý saglýklý ifade etmiþ olurum.
Holding 15 yüzde asagý yukarý temettü veriyor.
Ben ford tan aldýgým temettünün yüzde 20 sini ikinci bir þirket alayým diye düþünüp durdum.
Ýsmen aldým azcýk tekrardan otomotiv topluyým yanýna dedim vazgectim.
Ýsmenleri boþalttým ford a ekledim.
Tek kagýt ford devam ediyorum.
2010 dan bu yana agýrlýklý olarak otonotiv ford tüpraþ ttrak eregli otokar tofas petkim hektas ismen þiþe vs tuttum birkaç þirket daha temettüleri ekledim hep düþük kaldýgýný düþündüklerime.dolar bazlý da cok güzel karlar elde ettim aklýma gelmyen birkaç þirket daha vardýr tabi dönüp bakmak lazým.
Sarkyysan parsan vs onlar da vardý farklý oranlarda ama neyse abi pandemi cýkýsýnda ford a koydum hepsini.
Ford ta baya kagýt toplamýþ oldum.eskiden de büyük orandaydý portföyde onun için maliyetim oynamadý cokca.
Þimdi bunun temettünün yüzde 20 si ile abi ikinci bir þirket almak istþyorum.koç holding benim için iyi bir portföy.Temettüyü sýfýrlarsa hiç vermezse aldýgý kazanclarý az da olsa o temettüyü kendi bünyesinde büyütmesini bekliyorum.
Koc arçelik te bayilerini kaldýrmalý.Koçtaþ arçelik sendeo birleþtirip ufaltarak da koçtaþ þubeleri var biliyorsunuz operasyonel karlýlýk saglamalý.
Aygaz ý tüpraþ ýn içine vermeli tüpraþ ta yenilenen enerjiyi elektrik satma iþine de girerek düþünmeli.
Yapý kredi yatýrýmý halka arz ederek bazý global ve kendi bünyesinde olmayan þirketlerin hisselerini alarak ortaklýk yapmalý kar etmeli.
Setur divan otel gibi kar payý düþük iþ alanlarýndan cýkmalý.
Arcelik e global ortak bulmalý.
Tat gýda vs yi satmalý.
Holdingi daha operasyonel hale getirmeli.
Sendeo yu e ticaret sitesiyle süslemeli global pazarda da olmalý.
Tüpraþ balkanlar ve ortadogunun iyi yerlerinde santral günes olur rüzgar olur kurulumlara girmeli.
Bu tarz iþleri yaparken de sadeleþmeye gitmeli karlarý daha da ileriye götürmeli diye düþünüyorum.
1986 dan bu yana dolar bazlý koc holding güzel yerlere geldi ilerde de gelecek.
Ford gibi bir kagýdým oldugu için abi koc holding in daha da hýzlý davranmasý gerektigini iþ modeli bakýmýndan düþünüyorum.
Yüzde 20 temettüyle de yayarak almayý düþünüyorum her yýl temettünün o oranýnda buraya yatýrým yaparak aslýnda diðer iþ alanlarjnda da yatýrým yapmýþ olacagým.
Onun için öyle dedim.
Ýlerde de daha iyi olacagýný düþünüyorun koç holding in.
Sahada gördüðümüz eksiklikler var onlarý iþin dýsýnda bir kiþi olarak da ara ara paylaþýyoruz þirketlerle paylaþmalýyýz da.
Ayrýntýya girmeyeyim…
Ben þirket benim gibi davranýyorum müþteri gözüyle ne eksik görüyorsam söylüyorum bot ediyorum…Aslýnda yatýrýmcý olarak böyle olmamýz gerekiyor bence…
Tekrar koc holding sunumlarýný calýsýyorum.
Onu da sepet yapar gibi kendi içindeki þirketlerden dolayý almayý düþünüyorum.Her zaman da iskontolu fþyatlandýgýný da holdinglerin biliyoruz.bu da belki alýmlar için fýrsat olucaktýr.
Ama dediðim gibi ben isterim ki hiç temettü vermesin içindeki iþleri daha da büyütsün.
Fortune ilk 100 girmeyi hedef koymalý bu alanda ilerlemeli…
Bu da sadeleþme odaklaþma ve operasyonel giderleri azaltmakla olur bence…
Syg
Sýk sýk buraya gelip okuyacagým.Tekrar koc holding ortagý olmayý planlýyorum.
Ytd syg
Bir hisse SPEK kaðýdý deðilse her zaman çalýþan Malum ikili dip görüntüsü neler yaptýðýna ben þahit oldum formasyondan eminim ve devam etme kararýndayým ...
hisse spek deðilse... Ýster günlük ister daha kýsa periyotlar güzel kazandýrýr
Baþarýlý trader portföy çeþitliliði konusunda uzmandýr.
Yaratýcý fikirleri olan trader piyasadaki fýrsatlarý iyi deðerlendirir.
Yine Araplar'a þirket satýlacak söylentisi çýkmýþ, her bakan deðiþtiðinde sýkýþtýklarýnda bu spekülasyon yapýlýyor, muhalif kesimler de bunun öncülüðünü yapýyor nedense.
Aþaðýdaki haber 21.01.2022, yine ayný spekülasyon. ,
https://www.yenisafak.com/ekonomi/ko...caklar-3731272
Yer Ýmleri