KCHOL Yükselen trend kanal tepesi bugün fiyatlamasýnda 150.30 kanal medyan 139,45/50 ve kanal dip bölgesi 129.35 olarak þimdilik görünmekte dikkatli olunmasý rica olunur.
altýn mý, döviz mi, kkm mi, mevduat mý diye düþünenlerin yapmasý gereken veya cevap bulmasý gereken ilk soru þu olmalý döviz pozisyonu en fazla hangi hisse de ?
Bu sorularýn cevabýný bulursanýz sizi yönlendirmede yardýmcý olacaktýr...
![]()
BÝST 100 endeksi 22 Aðustos 2023 gününü %0,33 düþüþle tamamladý.
Endeksin düþtüðü seans sonrasý 7771,30 seviyesinden kapanýþ gerçekleþti.
Yatýrýmcýlarýn ilgi ile takip ettiði HSBC takas verileri ise þu þekilde oluþtu;
HSBC müþterilerinin alýmýna aracýlýk ettiði hisseler içerisinde ise Turkcell Ýletiþim Hizmetleri A.Þ. (TCELL), Bim Birleþik Maðazalar A.Þ. (BIMAS) dikkat çekerken bu hisseleri Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Þ. (ZOREN) takip etti.
HSBC, Bist100 endeksinin düþtüðü seansta 1.473.074.690 TL net satýþla günü geride býraktý.
![]()
Bu tipki uyusturucunun cezbetmesi gibi bir sey.
Sizi varlýklý hale getirecek þey tavana giden hisseyi görmeniz deðil - alýþkanlýklarýnýz.
Alýþkanlýklarýnýza dikkat edin. Sizi öldürebilir bile!
Bir iki gün kötü performans gösterdi diye bir hisseyi satýp yeni analiz edildi diye de baþka hisseyi almayýn!
Gözünüze kestirdiðiniz her hissenizin takibini yapýn.
Sattýðýn yeni gelmiþtir zamaný tavana gider aldýðýn zirvededir tabana gider.
Bilmeden rasgele portföyünüzle oynamayýn!
BANK OF AMERÝKA Bir ara 2.9 milyar satýþtaydý SONRA SEANS kapanýþýna doðru alýma Geçince 1.6 milyar satýþla kapattý...
Kendinizi sürekli karar vermek zorunda býrakmayýn.
Ýlk yanlýþ kararýnýzda veya yorulduðunuzda ipin ucu kaçar. Ben bunu yasadým. Hisse deðiþtim mesela. Aldýðým gidiyor sattýðým düþüyor. Oh ne iyi. Sonra o aldýðýmý iyi yerden saattim baþka hisse oh ne iyi
ALÝ bey kardeþin borsa da tarihi çöküþler ve sonrasýndaki yükseliþler ile ilgili bir görsel, hisse ucuz olduðunda alýnýr ifadesinin aslýnda birebir görseli olmuþ, herkes borsa, yatýrým yapmaktan kaçýnýrken sende daha fazla sarýlmalýsýn ki kazancýn çok daha fazla olsun, ben demiyorum tarih diyor buyurun inceleyin deðerli dostlar....
Bugün Aygaz ve Koç Holding'in genel kurul toplantýsý yapýlacak.
1) AYGAZ (AYGAZ), kýsmý bölünme iþlemine iliþkin Olaðanüstü Genel Kurulunu saat 10:00'da
2) KOÇ HOLDÝNG (KCHOL), kýsmý bölünme iþlemine iliþkin Olaðanüstü Genel Kurulunu saat 14:00'te yapacak.
Kýsmi bölünme “Bir þirketin malvarlýðýnýn bir veya birden fazla bölümü diðer þirketlere devrolunur.
Kýsmi bölünme iþleminin tam bölünmeden ayrýldýðý en temel özelliði bölünen þirketin ortadan kalkmadan elinde tuttuðu ekonomik deðerlerle faaliyetlerine devam etmesidir. Bölünen þirketler yalnýzca ekonomik deðerlerinin bir kýsmýný baþka þirket veya þirketlere devrederler.
Bildiðim kadarýyla okuduðum bir analiz vardý bununla ilgili olarak; önce pozitif etki olsa da olay sonrasýnda negatif etki olduðu þeklindeydi.
Yer Ýmleri