Pullback iin gzel bir rnek Ders niteliinde grafik ble grafikler grrseniz bakmay ihmal etmeyin yarn yada dier gnlerde % ka yapar acaba?
2. seenek var bu grafik iin ya kanal temasnda oyuna dahil olursun yada krlr pullback e gelirse oyuna dahil olursun.
3. bir ihtimal daha var oda pullback almadan krp gitmesi ite orda ya elindedir ya deildir yoksa arkasndan bakar el sallarsn
✍️Trade ederek mi Yatrm yaparak m daha fazla marj yaplr deneyini 1.5 senedir kendi zerimde denedim.
Trade Sonular:
-1.5 ylda hemen hemen hergn trade yaparak x3 skoruna ulatm fakat bunlarn olumlu ve olumsuz yanlar oldu. Olumsuz yanlar, inanlmaz yprandm hem mental olarak hem fiziksel olarak. nanlmaz bir ekilde psikolojik zorluklardan getiimi fark ettim 1 gn nce ile 1 gn sonra ki duygular tam tersi olabiliyor ahlar vahlar havada uuuyor kazannca huzur dolu oluyosun vs vs karmakark duygular bunlara ek olarak srekli ekran izleme zorunluluuda cabas.
Olumlu yan ise inanlmaz bilgi edinme hrs, yeniliklere a olma, srekli strateji gelitirme, bitip tkenmek bilmeyen azim hrs, yeni trade metodlar, yeni tarama yazma iin kaynak edinme strateji oluturma ortaya veri koyabilme, kendine inanlmaz gven alama diye sralayabilirim.
Yatrm yapma sonular:
-1.5 ylda x10 yaptm.
- Olumlu yan yan gelip yatma, ekran izlememe, arada bir hesap kontrol ve evet bugnde artm diyebilme ve tekrar yan gelip yatma
-Olumsuz yan sfr bilgi birikimi olumas, trader arkadalarndan uzaklama, borsa konusunda sosyalleememe, yeni insanlara aktaracak bilgi birikimin snrl olarak kalmas, yksek katlamann vermi olduu ben bildimcilik havalar ve srekli kendini bi halt zannetme, gelien dzenden bi haber olma
Edindiim yaadm tecrbelerin ounu kelimelere dkemiyorum ama ksaca kyas yaparsam TRADER m YATIRIMCI m ortaya bu kyor.
SZCE HANGS?
** Bist'te veya hisselerinizde bir sat ve stop stratejisi kuruyor musunuz?
** Daha da nemlisi bu durumlar gerekletiinde uyguluyor musunuz yoksa duygusallaarak sat yeri gelince daha gider, stop yeri gelince nasl olsa dner diyor musunuz ?
Bir not ile kapatalm eskiden d riski, d oluumu ve itah kayb gibi durumlarda normalde uyardm, paylatm biliyorsunuz nmzdeki srete uyar yerine iz-ge eklinde ilerleyeceim nk sonunda kt biz oluyoruz bu durumlarla pek uramak istemiyorum
7960'dan kusursuz onay ile felaket tellalarn yok ettiler, pazarteside arkasndan baktrmaya devam edecek, yeri gelince negatif yeri gelince pozitif yorum yapamayan borsaclar hayatnzdan ve sosyal medyanzdan karn kimileri sadece gaz kimileri sadece felaket tellal Ben dahil borsada kimseye gvenmeyin kendinizi gelitirin, renin tyo peinde komayn biz bugn varz yarn yokuz eitim aln ve eitimlerin stne her gn kendiniz koyun, eitim aldnz kiinin piyasada ilem yaptndan ve baarl olduundan emin olun Son olarak yeni gelenler iin syleyeyim BS GAP'l allarn ve pozitife geiin kokusunu iyi alr dolaysyla kapanta %100 olan orann %420'ye kard pazartesi sabah kredi ve viop olan %320'lik ksm satacak sonra ne oldu demeyin, viop akam seans da 30 puan yukarda Naci Abal krizinden sonra borsa dan bir halt olmaz diyerek Bitcoin 50k seviyesinde kriptoya kayan ok byk bir kesim olmutu ve bu ekilde tevik eden fenomenlerde vard onlara gerekten ok zlyorum bir teklifim var 9000 seviyesinde bist'e gelsinler biz kriptoya geelim
Ay, Boa veya testerede olsa ben buradaym benim baka iim veya gelir kaynam yok sadece belli dnemlerde risk itahm arttrp baz dnemlerde ksyorum, 21 haziranda soktuum ek akeleri 7900'de geen hafta karmtm, 8700-9300 arasnda bir miktar daha k dnyorum.
![]()
Evo 4 Nisan 2021 de paylam herkes bir tarama forml paylayor.
Fikir vermesi asndan bir ka forml paylasak m?
5 barlk ssel hareketli ortalamann (HO) 14 barlk ssel hareketli ortalamay (HO) "son barda" kestii forml:
Peki sadece bu kesiime gre al-sat stratejisi kurulabilir mi? Kesinlikle hayr! Bu kadar kolay olmamal.PHP Code:CROSS(MOV(C,5,E),MOV(C,14,E))
CROSS : Kesiim
MOV(C,5,E) : 5 Barlk ssel HO
MOV(C,14,E) : 14 Barlk ssel HO
C: Kapan Deeri
E: ssel Hareketli Ortalama
Basit formllerden biraz daha karmak kriterlerle ilerliyor olacaz...
Most iin 5 barlk HO ve %3 parametreleri dorultusundaki AL koulu iin:
imdiye kadar aslnda ok basit bir balang yaptk. Peki baka ne gibi filtrelemeler yaplabilir. Aama aama zmsyerek ilerliyor olacaz.PHP Code:CROSS(MOV(C,5,VAR),MOST(C,5,3,VAR))
MOV(C,5,VAR) : 5 Barlk Deiken HO
MOST(C,5,3,VAR) : Most indikatr iin 5 barlk HO ve %3 ile takip
C : Kapan Deeri
VAR : Deiken HO
nemli bir filtre: 200 bar ierisinde istenilen peryotta deni kran (DK) hisseler:
Matriks modl olan explorer ierisinde; Kolon1 ierisine Kural1 ve Kural2'yi "OR" ile balayp, Kolon2 ierisine de DK formln yazp, Filtre blmne de "COLA AND COLB" yazarsak;PHP Code:BARS200:=200;
CT200:=TREND(BARS200,-1,D);
BS200_1:=BARSSINCE(CT200=H);
BS200_2:=BARSSINCE(BS200_1=0 AND REF(BS200_1,-10)=0);
T200:=C>CT200 AND CT200>0 AND LASTVALUE(BS200_2)>0;
T200
imdiye kadar "Most veya HO kesiimi" ve Deni kran kriterlerine baktk. Yeterli mi asla!!! Devam ediyoruz...PHP Code:- Most(5,3) veya HO (5,14) iin kesisimleri
- Ve deni kran hisseleri bulmu oluruz
nemli bir kriter : Hacimin bir nceki hacimden ve hacimin 14 barlk ssel hareketli ortalamasndan byk olmas:
14 barlk Rsi'in kendi 14 barlk ssel HO'sn "son barda" kestii forml:PHP Code:(V>REF(V,-1) AND V>MOV(V,14,E))
REF(V,-1) : Bir nceki Hacim Deeri
MOV(V,14,E) : Hacimin 14 Barlk ssel HO
V : Hacim
E : ssel Hareketli Ortalama
Parabolic Sar deerinin fiyatn altnda olmas:PHP Code:CROSS(RSI(C,14),MOV(RSI(C,14),14,E))
RSI(C,14) : 14 Barlk RSI
MOV(RSI(C,14),14,E) : RSI'in 14 Barlk ssel HO
E: ssel Hareketli Ortalama
10 ve st iyiye iaret olan puanlama:PHP Code:C>PSAR(0.02,0.2)
PSAR(0.02,0.2): Parabolic Sar
13 barlk momentumun bir nceki momentumdan ve 100 deerinden byk olmas:PHP Code:K1:=IF(C>MOV(C,20,S),1,0);
K2:=IF(C>MOV(C,50,E),1,0);
K3:=IF(C>MOV(C,200,E),1,0);
K4:=IF(RSI(C,14)>50,1,0);
K5:=IF(STOSK(5,5,3,S)>STOSD(5,5,3,S),1,0);
K6:=IF(C>PSAR(0.02,0.2),1,0);
K7:=IF(MACD(26,12,9)>MACDTrigger(26,12,9),1,0);
K8:=IF(C>(MOV(2*MOV(C,9/2,W)-MOV(C,9,W),SQR(9),W)),1,0);
K9:=IF(PDI(14)>MDI(14),1,0);
K10:=IF(ADX(14)>25,1,0);
K11:=IF(C>TENKANSEN(9,26,26,52,26),1,0);
K12:=IF(C>SENKOUSPANA(9,26,26,52,26),1,0);
K13:=IF(CMF(20)>0.2,1,0);
K14:=IF(MFI(14)>50,1,0);
K15:=IF((VOL()/MOV(VOL(),14,S))>1.4,1,0);
K:=K1+K2+K3+K4+K5+K6+K7+K8+K9+K10+K11+K12+K13+K14+K15;
K
PHP Code:(MO(C,13)>REF(MO(C,13),-1) AND MO(C,13)>100)
MO(C,13) : 13 Barlk Momentum
REF(MO(C,13),-1) : Bir nceki Momentum Deeri
Yer mleri