grafikte belirttiðim 1. bölge olarak adlandýrdýðým 7850-7900 bantlarý bu bölge çalýþmalý ve 8200 üstü açýlýþlar yapmalý , bu bölgenin çalýþmamasý durumunda yükselen trend yatay bant hareketine 2. bölge hareketine döner bu aralýk 7450 bandý dip bölgesi .
teknik düþüncem bu yönde ya gün için 7.750'lerdeki gap'ý kapatýp söylediðiniz bant'a dönebilir mi?
eylül ayý testereli geçer haber kaynaklý diyelim bugün bankalarý verirlerse endeks aðýrlýðý olan diðer tahtalarla fren yapýp düþüþler frenlene bilir.
Bunu bizden önce haberleri bildiklerinden olumlu veya olumsuz katalizör olarak uyguluyorlar benim gördüðüm. .
Bult beye sormuþ SEL 2023 baþlarýndakine benzer o. v. li bir tepe olasýlýklarýn arasýnda var mý ?
böyle bir þey mi diyorsun?
2023 tepesinden aþaðý vermelerindeki anan neden benim görüþüm SEÇÝM biliyorsun karýþýk bir durum vardý, hükümetin kaybetme durumu anketlerde mevcuttu zaten sistemi yöneten oyunun büyük bir bölümünü kredili iþlemlerle döndürüyor. Bu yüzden yatay düzeltmeye girip seçimi beklediler. Þimdi yeni bir hikaye mevcut ekonomik anlamda yalnýz dün AB de ayný þeyleri söyledi bu iþin içinde adalet, insan haklarý vs olmadan bu adýmlar zayýf kalýr, bu yüzden buralarda da adým atýlacaktýr, olumlu bir beklenti canlý tutulacaksa haberler sýra ile devreye sokulacaktýr diye düþünüyorum bu yüzden uzun soluklu bir düzeltme beklemiyorum.
Ha dersen faiz artýrýmlarýndan sonra borsadan para kaçar, ekonomik durgunlukla beraber þirketlerin karlarý, ürün marjlarýnda sýkýntý olur özellikle 3. çeyrekten sonra þirketlerde bunu göreceðimizi düþünüyorum, borsaya satýþ getirir dolar bazlý bir 3.25 hareketi beklentim devam eder bilanço döneminde oralardan daha sert bir düzeltme olabilir diye düþünüyorum.
Ha çok olumlu haberler gelirse senaryom çöp olur hikayenin ne yönde gideceðini masayý kuran biliyor biz masadan týrtýklamaya gelenlerdeniz
Yer Ýmleri