Originally Posted by
Westwind
Sosyal medyaya çeki düzen verilmesi gerekiyor. 18 altý bireylerin korunmasý, sahte hesaplar, fanatizm gibi konularda belli kurallarýn olmasý þart.
Sizin kaygý duyduðunuz husus ifade özgürlüðü. Orada ki sýkýntý büyük.
Düþünce, ifade özgürlüðü kapsamýna girsede. Bireylerin iþinden atýlsýn, boykot edilsin gibi kavramlarla karþý karþýya kalmasý söz konusu olabilir.
Dolayýsýyla toplumda ifade özgürlüðünün ne olduðu hakkýnda ortak bir payda oluþmasý için siyaset kurumunun çalýþmasý gerekiyor.
Benim perspektifimden anonim isim altýnda gerçek kiþilerin yorum yapabilmesi. Suç unsuru oluþmadýðý sürece kimliklerinin gizli tutulmasý en doðru seçenek gibi görünüyor.
Nacizane coluk cocugun bicakla akran katletmesine engel olunamayan bir ortamda sosyal medya duzenlemelerinin amacinin bu olduguna inanmiyorum ustadim ... cehenneme giden yollar iyi niyet taslariyla oruluyor malesef ... her yasa degisikliginde halkin hosuna giden 2-3 madde konuluyor ...
Bu arada hollandadaki duzenlemenin eger sabit gelirliyi zorlamqyacak bir istisna tutari konulursa ornegin yilda 400bjn tl kar gibi bir rakam istisna tutulirsa bizde de uygulanmasi gerektigini dusunuyorum .... bence bircok kisi kendisi orta halli bir maastan yuzde 35 vergi oderken borsada milyonlari goturenlerden vergi alinmamasi gerektigini savundugunun farkinda degil ... calisanin saatlik emeginden vergisi daha eline gecmeden aliniyor ... ciftciden stopajla aliniyor ... en basitinden bir arbada 2 araba kadar vergi aliniyor...ama mesela elmasin kdvsi yuzde1 ... milyonlarla oynayan tiplerin kazancindan niye vergi alinmasin ... neden borsa vergi disi bir alan olsun ... makul istisna tutari ongoruldukten sonra gelirin servetin her turlusunden artan oranda vergi alinmasindan yanayim.... asiri zengin olan kesim ancak bu sekilde vergilendirilebilir ... elon musk mesela hisselerini satmadigi icin vergi odemez ama bu hisseleri teminat gosyerip kredi cekebilir veya twitteri satin alabilir... soyle dusunelim kiyak tahvil cikar vergi konulmaz.. zaten belli bir seviyeyi asan kisiler milyonlarla tahta yapar ekip kurar milleti batirir ceza kesilmez ve kazandiklarindan vergi bile odemezler cunku borsada elde tutmayi gectim alim satimdan bile vergi odenmez...mesela beste de bence aylik birikim belli bir tutari geciyirsa katki orani dusmeli ... 2026 yili icin max devlet katkisi 80bin tl imis... bunun icin 400bin lira yatirmak gerekiyor o da aylik 34bin civari yapiyor... yani aylik bu kadar para biriktirebilen birine belki de aylik kenara 100 lira bile koyamayan birinin odedigi vergilerden yuzde20 ek yapilacak ki bu gecen sene yuzde30du... veya emlak vergilerini dusunelim yuzlerce evi olan bircok kisi var ve yeni evleri artik sadece bu kisiler alabiliyor cogunlukla ... ama ne emlak vergileri ne de tapu harclari gercek deger uzerinden odenmiyor.... kuyumcular taksiciler icin asgari vergi duzenlemesi de cok mantikliydi bu kisilerin beyan ettikleri gelir gercekten cok komik tutarlar ama fabrika iscisinin boyle bir sansi yok ... kisaca bir cok ornek verilebilecegi gibi vergisiz alan birakilmamasindan korkmamak gerektigini dusunuyorum uygun bir istisna tutari belirlensin her turlu rant da vergilendirilsin ..ulkede orta sinifin kalmadigini dikkaye alirsak zenginlerin vergulendirilmesi icin bu tarz vergilerin gerekli olduguna inaniyorum ... bu paralar halk icin kullanilmaz belli yollarla belli kesime aktarilir o ayri bir konu... bir de su var kanunlari yapanlar zaten saydigim alanlarda baskin... yani bir belediye baskaninin bile vatikandan buyuk arsalari var ... borsada da buyuk paralarin kimlerde oldugu tahmim edilebilir...o yuzden kendilerine vergi koyacaklarini dusunmuyorum ... pratikte bir yansimasi olmayacagimdan cok da onemli bir konu degil bence bizim icin
Eyorlamam bu sekilde
Son düzenleme : HATAKE; Bugün saat: 01:38.
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Yer Ýmleri