Deniz hocam MB nin rezerv durumu nedir bu konuda bilgi verebilir misiniz
Deniz hocam MB nin rezerv durumu nedir bu konuda bilgi verebilir misiniz
https://x.com/defence_ida/status/205...093544798?s=46
İsrail-güney kıbrıs- yunanistan ittifakı, kuvvetle muhtemel ab ve abdnin desteği ile abd, israil ve fransız silahları ile donanacak.
Biz ise somali-libya ve ortadoğuda askeri varlığımızı artırıyoruz.
Biz genişlerken onlar konsantre hale geliyor.
Buradan çıkan sonuç önümüzdeki dönemde savunma harcamalarına bütçeden daha fazla pay ayırmak zorunda kalacağız.
Büyük hata ediyorlar.
Ben olsam hemen bugün, orada bir Fransız zırhlısını vurur, Upps Sorry derdim.
Bizim Muavenet'imize yaptıkları gibi.
Sonra da, içerde ne kadar sığınmacı varsa, onları Yunan sınırına dökerdim.
Görüşmeler başladığında ise tek şart öne sürerdim.
İngiliz Üssü dahil, Güney Kıbrısı boşaltın.
Hem bu çok çaresiz birine büyük manevra alanı açar, Yunan'la dümenden çatışma.
Bu ona, bu ortamda seçim mi olur deme imkanını verecektir.
İnsan karıştırıyor, düşman içerde mi, dışarda mı..
Muavenet'imize ne mi yaptılar..
TCG Muavenet (DM-357) muhribi, 2 Ekim 1992 tarihinde Ege Denizi'ndeki NATO Kararlılık Gösterisi-92 tatbikatı sırasında, Amerikan uçak gemisi USS Saratoga dan ateşlenen iki adet Sea Sparrow füzesiyle vurulmuştur. Gemi köprü-üstü ve savaş harekat merkezine isabet eden füzeler sonucu 5 Türk askeri şehit olmuş, 22 personel yaralanmıştır.
Ben bunun hesabını bırakmam...
10 Ağustos 1915'te Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasında gerçekleşen Conkbayırı Süngü Hücumu, Çanakkale Savaşı'nın dönüm noktalarından biridir. İngilizlerin 6-10 Ağustos arası süren saldırılarını püskürten Türk askeri, süngü taarruzuyla düşmanı Conkbayırı'ndan tamamen atmış ve kesin zafer kazanmıştır. Atatürk'ün saatinin parçalandığı yer olarak da bilinen bu çarpışma, Türk direnişinin sembollerindendir.
Bu çarpışmada Aslanlar'ımız şehit düştü tamam, savaştır olur.
57.Alayımız son ferdine kadar şehit düştü, tamam savaştır olur.
Ama sen müttefik ya da dost görünerek, habersiz kahpece bir Gemimizi vurursan bu olmaz.
Ben buna dayanamam.
Dayanmam.
https://www.axios.com/2026/05/02/trump-iran-strikes
Trump says new strikes possible if Iran "misbehaves"
President Trump told reporters on Saturday that he could order renewed military action against Iran if it "misbehaves."
Why it matters: While the U.S. and Iran are still exchanging drafts of a framework agreement to end the war, Trump is also seriously considering ordering new military action against Iran to try and break the current stalemate.
Trump was also briefed on Thursday by CENTCOM commander Adm. Brad Cooper about new plans for military strikes against Iran. Cooper then left for the region, and on Saturday met soldiers on the USS Tripoli in the Arabian Sea.
What to watch: While Trump said Friday that he wasn't satisfied with the Iranian proposal, on Saturday before leaving Palm Beach to Miami he told reporters he was going to review it on the plane.
https://edition.cnn.com/2026/05/03/w.../iran-war-news
Trump says Iran has "not yet paid a big enough price" as he reviews new peace proposal
Yer İmleri