Yapý kredideki arkadaþýn pozisyonlarý 143 üzerinden stopladýðýný düþünüyorum, ABD tarafýnda Çekirdek ÜFE verileri ile akþam seansýnda enflasyon geliyor gerçekten havasý esebilir. Bu sebeple bu seviyeden Uzun pozisyonlarý terk ediyorum ve 143000 üzerinden kýsa pozisyon alýyorum.
Saygýlarýmla tiyatro.
14.47 de kendi çöplüðümde yazdýðým yazý ;
BAKTIÐIM grafikte 146,900 de SAT vermiþ DÜZELT me diye adlandýrýyorum henüz bittiði yönünde bir belirti yok þayet 142,800 civarýna atýp yukarýya bir ivme kazanmasý durumunda DÜZELT me bitti diye görmeye baþlayacaðým ..
Dün bu arkadaþ piyasanýn fazladan 1000 düþmesine neden oldu bugünde ayný þekilde fazladan 1000 yükselmesine neden oldu.
Ana fikrimin ise adamla ilgisi yok esas nedenim ABD üfe ve çekirdek rakamlarýnýn gelecek enflasyon fiyatlamalarýnda rahatsýzlýk yapacaðýný düþünüyorum. O yuzden gece ABD tarafýnda geri çekilme bekliyorum.
Saygýlarýmla tiyatro.
Tüm bur þartlar altýnda
ABD borsalarýnda enflasyon sonrasýndaki yükseliþin uzun soluklu olmayacaðýný;
Kýsa vadede (önümüzdeki 3-6 ay) ABD enflasyonunun yükseliþine devam edeceðini ama 2019’dan itibaren yeniden deflasyonist görünüm sergileyeceðini;
Altýnýn ise yükseliþini onz bazýnda devam ettireceðini, eðer 1365’deki direncini kýrarsa 1400’lü seviyelere doðru yükseleceðini düþünüyorum.
Bizim borsaya gelirsek dýþ piyasalarla uyumlu olacaðýný, kýsa vadede yeniden yükseliþler deneyeceðini, ama orta vadede güçlü yükseliþ sergilemeyeceðini
Dolar/TL kurunun ise, içeriden kaynaklanan beklenmedik geliþmeler olmadýkça DXY endeksiyle uyumlu hareket sergileyeceðini;
düþünüyorum.
Yaþar Erdinçten alýntýdýr...
SELAMUN ALAEYKÜM HAYIRLI CUMALAR ..
MSCITurkey an itibariyle (+2.31%) pozitif. Yarýn bist in yeþile bürünmesi beklenebilir
Uzak durulmasý gereken insanlar;
1-Hep haklýlar
2-Herþeye itiraz edenler
3-Sadece ben diyenler
4-Sizi deðersiz görenler
5-Menfaatciler
Güçlü insanlarýn 4 özelliði:
1. Hayýr demeyi bilmek
2. Ýstediðini çekinmeden ifade edebilmek
3. Pes etmemek
4. Gerektiðinde vazgeçebilmek
Açýlýsý 500 puan kadar yukarýda, 144.200 lerde bekliyorum...önemli noktalardayiz, bugün düþüþ trendi be kadar güçlü o test edilecek...117500 üzeri kapanýþlar yeni zirveleri gündeme getirir.
Yer Ýmleri