Forumdan baþka arkadaþlar da sormuþtu,sabah ben de yazmýþtým,orada yazdýklarýmý aktarmak istiyorum.:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
''-Dün Fed beklendiði gibi politika faizini 0.25 puan arttýrarak %1.75'e çýkardý.Ama Fed üyelerinin gelecek yýllar için yaptýðý projeksiyonlar 'güvercin'olarak deðerlendirildi.
Dün:
------------------------------------------------------------------------------------------
''Fed'in ne yapacaðýný akþam göreceðiz ama altý çizilmesi gereken önemli bir husus var,Fed projeksiyonlarýna komitede bu yýl oy hakký olmayan bütün bölgesel Fed baþkanlarý da katýlýyorlar.Halbuki bu yýl komite'de faiz kararlarý için oy verecek bölgesel Fed baþkanlarý oy hakký olmayanlara göre ortalama' da daha 'þahin',üstelik komiteye Trump tarafýndan atama yapýlmasý beklenen 4 boþ koltuk var,bunlar hangi tarafta olur bilmiyoruz.Dolayýsýyla,evet bu projeksiyonlar -yerine baþka bir þey konulma imkaný olmadýðý için- çok önemli ama Fed'in FOMC komitesi yýl boyunca-Bu projeksiyonlar için oy verenlerden farklý bir yapýda olacaðý için- bu projeksiyonlarýn çok dýþýna çýkabilir,bu da unutulmamalý.''
-------------------------------------------------------------------------------------------
yazmýþtým.
Bu yüzden Fed'in FOMC komitesinin yayýnladýðý karar metni öncekilere göre daha 'þahin' olmasýna raðmen 'güvercin'kalan-oy hakký olmayanlar dahil- bütün Fed üyelerinin katýlýmýyla yapýlan projeksiyonlarýyla örtüþmedi.Ama kararlarý oy kullanma hakký olan FOMC komitesi üyeleri vereceði için ona bakmak lazým.Dikkatinizi çekmek isterim ki Aralýk toplantýsýnda 2 üye 0.25 puan faiz arttýrýmýna muhalefet ederken( Charles L. Evans ve Neel Kashkari) dün yeni komite üyeleriyle yapýlan toplantýda faiz arttýrýmý kararý oy birliðiyle alýndý.Mevcut FOMC komitesinde 8 üyeden 4 üye þahin,baþkan dahil 3 üye ortada,1 üye(Bostic) ise güvercine yakýn tanýmlanýyor,atanma süreci Senatoda olan Marvin Goodfriend ile þahin üye sayýsý komitede 5'e çýkacak.Bu yüzden oy hakký olmayan Fed üyelerinin de katýlýmýyla yapýlan projeksiyonlarý-Bundan önceki projeksiyonlarda isabet oranýnýn da düþük olmasý nedeniyle- fazla önemsemiyorum.Esas olan, FOMC bu sene ne yapar ona odaklanmak gerekir.Bu sene yýlbaþýnda yaptýðým Fed'in en az 4 faiz arttýrýmý öngörümü,ABD ekonomisinin gerek tüketim,gerek yatýrým ayaðýnda çok canlý olmasý,sanayi üretiminin son 10 yýlýn zirvesinde,iþsizlik seviyesinin ve tüketici güveninin son 40 yýlýn en iyi seviyelerinde olmasý nedeniyle korumaya devam ediyorum.Enflasyonun da gelmek üzere olduðunu düþünüyorum.Geçen yýlýn Mart ayýnda enflasyon(CPI) negatif ,%-0.2 gelmiþti,gelecek ay gelecek veriyle enflasyonun yýllýk bazda %2.2'den %2.6-%2.7'ye sýçrayacak olmasý piyasalarda bütün havayý deðiþtirecek,Fed'in de söylemlerini deðiþtirecektir.''
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bu kýsým da baþka bir yazýmdan:
Bu toplantýyý önemli kýlan geçen yýlýn kurulundan farklý bir kurul yapýsý olmasý,bu toplantýda geçen yýl oy kullanan sadece 3 kiþi olacak,diðer oy kullanan üyeler farklý olacak.Fed'in yapýsýna bakarsak:[/B]
Structure of the FOMC
The Federal Open Market Committee (FOMC) consists of twelve members--the seven members of the Board of Governors of the Federal Reserve System; the president of the Federal Reserve Bank of New York; and four of the remaining eleven Reserve Bank presidents, who serve one-year terms on a rotating basis. The rotating seats are filled from the following four groups of Banks, one Bank president from each group: Boston, Philadelphia, and Richmond; Cleveland and Chicago; Atlanta, St. Louis, and Dallas; and Minneapolis, Kansas City, and San Francisco. Nonvoting Reserve Bank presidents attend the meetings of the Committee, participate in the discussions, and contribute to the Committee's assessment of the economy and policy options.
Fed 12 üyeden oluþuyor,7 üyesi ABD baþkaný tarafýndan atanan yönetim kurulu üyeleri(Fed baþkaný dahil),diðer 5 üyesi ise bölgesel fed baþkanlarýndan oluþuyor,bölgesel Fed baþkanlarý her yýl rotasyonla deðiþiyor ama New York Fed baþkaný daimi üye olarak kurulda kaldýðý için rotasyonla deðiþen bölgesel Fed baþkaný 4 kiþi oluyor.
2018 Committee Members
Jerome H. Powell, Board of Governors, Chairman*
William C. Dudley, New York, Vice Chairman*
Thomas I. Barkin, Richmond**
Raphael W. Bostic, Atlanta
Lael Brainard, Board of Governors*
Loretta J. Mester, Cleveland**
Randal K. Quarles, Board of Governors**
John C. Williams, San Francisco**
Fed 12 üyeden oluþmasýna raðmen baþkan Trump tarafýndan henüz atanmayan boþ yönetim kurulu üyelikleri nedeniyle önümüzdeki toplantý 8 kiþi ile yapýlacak.Bu 8 kiþiden Powell,Dudley ve Brainard eski oy kullanan üyeler,Quarles Trump tarafýndan geçen yýl sonlarýnda atandý,diðerleri geçen yýl oy hakký olmayan ,bu yýl rotasyonla gelen yeni bölgesel Fed baþkanlarý olacak.Bu kurul yapýsý geçen yýla göre daha ''þahin'' olarak deðerlendiriliyor,Bostic güvercin,diðerleri ise ya ''þahin''(**) ya da ''ortada'' (*)olan üyeler olarak deðerlendiriliyor.
Ama Dudley'in emekli olacaðý için yýlýn ikinci yarýsýnda olmayacaðý ve boþ olan üyeliklerin Trump tarafýndan atamasý yapýlýp doldurulmasýndan sonra kurulun yapýsý yýlýn ikinci yarýsýnda çok farklý olabilir.

Yýllardýr 1000 usd altýný bekledi ons ta, olmayýnca yükseliþe inanmadý...þu an 1330 lardayýz, hala yükseliþe inanmýyor...öte yandan baþta abd borsalarý olmak üzere ýsrarla yükseliþler daha da sürecek diyor.
Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri