Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
18,99 13.17% 12,51 Mn 15,58 / 24,46
55,00 10% 333,74 Mn 48,06 / 55,00
15,40 10% 1,10 Mr 13,76 / 15,40
146,40 9.99% 539,88 Mn 139,20 / 146,40
51,65 9.99% 13,79 Mn 51,65 / 51,65
4,05 -10% 16,23 Mn 4,05 / 4,46
67,95 -10% 95,88 Mn 67,95 / 73,80
2.433.000,00 -9.99% 2,43 Mn 2.433.000,00 / 2.433.000,00
8,21 -9.98% 2,06 Mr 8,21 / 9,12
42,06 -9.97% 754,92 Mn 42,06 / 46,72
293,75 -1.18% 11,18 Mr 292,25 / 299,25
259,00 0.97% 9,45 Mr 256,25 / 264,50
341,75 1.41% 6,63 Mr 337,00 / 344,75
13,12 -1.5% 5,99 Mr 13,04 / 13,41
201,60 4.67% 5,57 Mr 193,20 / 206,30
16,67 -3.31% 633,15 Mn 16,56 / 17,40
69,20 -1.56% 5,42 Mr 68,50 / 70,70
206,30 -1.86% 3,23 Mr 204,50 / 211,40
688,50 -0.36% 2,69 Mr 683,50 / 697,50
87,80 -3.73% 439,05 Mn 87,20 / 91,10
107,60 -2.54% 123,47 Mn 107,30 / 110,90
27,52 -2.34% 125,92 Mn 27,36 / 28,40
10,13 -2.41% 205,67 Mn 10,08 / 10,50
79,50 -1.18% 274,70 Mn 78,45 / 81,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 61/2713 ÝlkÝlk ... 11515960616263711111615611061 ... SonSon
Arama sonucu : 21697 madde; 481 - 488 arasý.

Konu: ...:::vobelýt:::...

Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Piyasalarda görüþlerine deðer verdiðim birkaç ekonomist var..Biri de þant manukyan. Ama o da iflah olmaz bir boða, sadece altýn da ayý..Onda da ben boðayým Yýllardýr 1000 usd altýný bekledi ons ta, olmayýnca yükseliþe inanmadý...þu an 1330 lardayýz, hala yükseliþe inanmýyor...öte yandan baþta abd borsalarý olmak üzere ýsrarla yükseliþler daha da sürecek diyor.

Twitter dan bir soru sordum...dünkü fed i yorumlarken, 2018 için beklentileri deðiþmedi dedi..ben de aslýnda bazý üyeler artýþ beklentilerini yükseltmiþler, ama bu ortalama faiz beklentisini deðiþtirmemiþ...yani eskiden 2,8 den 3 faiz artýþý bekleniyorken, þimdi 3,2 den 3 faiz artýþý bekleniyor ne dersin dedim, cevap vermedi.

o zaman ben de, görüþlerine deðer verdiðim diðer ekonomist e sorayým...deniz hocam sen nasýl youmluyorsun bu durumu...yani fed bir anda piyasayý ürkütmemek için artýþ beklentilerini 3 te tutmuþ gözükse de, bir sonraki toplantý olan haziran toplantýsýnda, beklentiler 1-2 üyenin bir tane daha fazla artýþ beklentisine girmesi ile beklentiler 4 artýþa iþaret edecek diyorum.

benim anlamadýðým bu kadar önemli bir durum nasýl gözden kaçýrýlýr, ýsrarla bu konuya deðinilmez...dot plot denen beklenti zýmbýrtýsýný ben mi yanlýþ yorumyuyorum @deniz43.
    Forumdan baþka arkadaþlar da sormuþtu,sabah ben de yazmýþtým,orada yazdýklarýmý aktarmak istiyorum.:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ''-Dün Fed beklendiði gibi politika faizini 0.25 puan arttýrarak %1.75'e çýkardý.Ama Fed üyelerinin gelecek yýllar için yaptýðý projeksiyonlar 'güvercin'olarak deðerlendirildi.
    Dün:
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    ''Fed'in ne yapacaðýný akþam göreceðiz ama altý çizilmesi gereken önemli bir husus var,Fed projeksiyonlarýna komitede bu yýl oy hakký olmayan bütün bölgesel Fed baþkanlarý da katýlýyorlar.Halbuki bu yýl komite'de faiz kararlarý için oy verecek bölgesel Fed baþkanlarý oy hakký olmayanlara göre ortalama' da daha 'þahin',üstelik komiteye Trump tarafýndan atama yapýlmasý beklenen 4 boþ koltuk var,bunlar hangi tarafta olur bilmiyoruz.Dolayýsýyla,evet bu projeksiyonlar -yerine baþka bir þey konulma imkaný olmadýðý için- çok önemli ama Fed'in FOMC komitesi yýl boyunca-Bu projeksiyonlar için oy verenlerden farklý bir yapýda olacaðý için- bu projeksiyonlarýn çok dýþýna çýkabilir,bu da unutulmamalý.''
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    yazmýþtým.
    Bu yüzden Fed'in FOMC komitesinin yayýnladýðý karar metni öncekilere göre daha 'þahin' olmasýna raðmen 'güvercin'kalan-oy hakký olmayanlar dahil- bütün Fed üyelerinin katýlýmýyla yapýlan projeksiyonlarýyla örtüþmedi.Ama kararlarý oy kullanma hakký olan FOMC komitesi üyeleri vereceði için ona bakmak lazým.Dikkatinizi çekmek isterim ki Aralýk toplantýsýnda 2 üye 0.25 puan faiz arttýrýmýna muhalefet ederken( Charles L. Evans ve Neel Kashkari) dün yeni komite üyeleriyle yapýlan toplantýda faiz arttýrýmý kararý oy birliðiyle alýndý.Mevcut FOMC komitesinde 8 üyeden 4 üye þahin,baþkan dahil 3 üye ortada,1 üye(Bostic) ise güvercine yakýn tanýmlanýyor,atanma süreci Senatoda olan Marvin Goodfriend ile þahin üye sayýsý komitede 5'e çýkacak.Bu yüzden oy hakký olmayan Fed üyelerinin de katýlýmýyla yapýlan projeksiyonlarý-Bundan önceki projeksiyonlarda isabet oranýnýn da düþük olmasý nedeniyle- fazla önemsemiyorum.Esas olan, FOMC bu sene ne yapar ona odaklanmak gerekir.Bu sene yýlbaþýnda yaptýðým Fed'in en az 4 faiz arttýrýmý öngörümü,ABD ekonomisinin gerek tüketim,gerek yatýrým ayaðýnda çok canlý olmasý,sanayi üretiminin son 10 yýlýn zirvesinde,iþsizlik seviyesinin ve tüketici güveninin son 40 yýlýn en iyi seviyelerinde olmasý nedeniyle korumaya devam ediyorum.Enflasyonun da gelmek üzere olduðunu düþünüyorum.Geçen yýlýn Mart ayýnda enflasyon(CPI) negatif ,%-0.2 gelmiþti,gelecek ay gelecek veriyle enflasyonun yýllýk bazda %2.2'den %2.6-%2.7'ye sýçrayacak olmasý piyasalarda bütün havayý deðiþtirecek,Fed'in de söylemlerini deðiþtirecektir.''
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bu kýsým da baþka bir yazýmdan:

Bu toplantýyý önemli kýlan geçen yýlýn kurulundan farklý bir kurul yapýsý olmasý,bu toplantýda geçen yýl oy kullanan sadece 3 kiþi olacak,diðer oy kullanan üyeler farklý olacak.Fed'in yapýsýna bakarsak:[/B]

Structure of the FOMC
    The Federal Open Market Committee (FOMC) consists of twelve members--the seven members of the Board of Governors of the Federal Reserve System; the president of the Federal Reserve Bank of New York; and four of the remaining eleven Reserve Bank presidents, who serve one-year terms on a rotating basis. The rotating seats are filled from the following four groups of Banks, one Bank president from each group: Boston, Philadelphia, and Richmond; Cleveland and Chicago; Atlanta, St. Louis, and Dallas; and Minneapolis, Kansas City, and San Francisco. Nonvoting Reserve Bank presidents attend the meetings of the Committee, participate in the discussions, and contribute to the Committee's assessment of the economy and policy options.

Fed 12 üyeden oluþuyor,7 üyesi ABD baþkaný tarafýndan atanan yönetim kurulu üyeleri(Fed baþkaný dahil),diðer 5 üyesi ise bölgesel fed baþkanlarýndan oluþuyor,bölgesel Fed baþkanlarý her yýl rotasyonla deðiþiyor ama New York Fed baþkaný daimi üye olarak kurulda kaldýðý için rotasyonla deðiþen bölgesel Fed baþkaný 4 kiþi oluyor.

2018 Committee Members
    Jerome H. Powell, Board of Governors, Chairman*
    William C. Dudley, New York, Vice Chairman*
    Thomas I. Barkin, Richmond**
    Raphael W. Bostic, Atlanta
    Lael Brainard, Board of Governors*
    Loretta J. Mester, Cleveland**
    Randal K. Quarles, Board of Governors**
    John C. Williams, San Francisco**

Fed 12 üyeden oluþmasýna raðmen baþkan Trump tarafýndan henüz atanmayan boþ yönetim kurulu üyelikleri nedeniyle önümüzdeki toplantý 8 kiþi ile yapýlacak.Bu 8 kiþiden Powell,Dudley ve Brainard eski oy kullanan üyeler,Quarles Trump tarafýndan geçen yýl sonlarýnda atandý,diðerleri geçen yýl oy hakký olmayan ,bu yýl rotasyonla gelen yeni bölgesel Fed baþkanlarý olacak.Bu kurul yapýsý geçen yýla göre daha ''þahin'' olarak deðerlendiriliyor,Bostic güvercin,diðerleri ise ya ''þahin''(**) ya da ''ortada'' (*)olan üyeler olarak deðerlendiriliyor.
    Ama Dudley'in emekli olacaðý için yýlýn ikinci yarýsýnda olmayacaðý ve boþ olan üyeliklerin Trump tarafýndan atamasý yapýlýp doldurulmasýndan sonra kurulun yapýsý yýlýn ikinci yarýsýnda çok farklý olabilir.

2. Ben biraz daha spesifik, 2018 e iliþkin dot plot daðýlýmýna iliþkin deðiþikliði soruyorum...dikkatinizi çekti mi?

Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Ben biraz daha spesifik, 2018 e iliþkin dot plot daðýlýmýna iliþkin deðiþikliði soruyorum...dikkatinizi çekti mi?
    Evet,haklýsýnýz.15 Fed üyesinden 7 Üye 3 faizin üstünde oy kullanmýþ, kýl payý bir çoðunluk.En düþük ve en yüksek oy kullanan 3 kiþi hariç ise ,Aralýk ayýna göre politika faizinde 0.2 puan daha yüksek bir seviyeyi iþaret ediyor ama piyasalar detayýna inip yuvarlatmanýn aþaðýdan mý yukarýdan mý geldiðiyle ilgilenmeden ilan edilen sonuca bakýyor.

Bu arada hiç bir yerde sözü edilmiyor ama, piyasalar açýsýndan bir diðer önemli gündem maddesi Perþembe-Cuma günü Avrupa Birliði devlet ve hükümet baþkanlarýnýn katýldýðý Avrupa Konseyi zirvesi olacak.Buradan Türkiye hakkýnda da kararlar çýkabilir

European Council, 22-23/03/2018

The spring European Council will focus on economic affairs. Heads of state or government will also look at a number of the other pressing issues, including taxation and foreign affairs. Finally, EU leaders will also discuss Brexit (in an EU 27 format) and eurozone (Euro Summit format).

Avrupa Konseyi'nin bahar toplantýsý ekonomi konularýna odaklý olacak.Devlet ya da hükümet baþkanlarý, vergi ve dýþ iliþkiler de dahil olmak üzere diðer birçok acil konuya da bakacaklar. Son olarak, AB liderleri Brexit'i (AB 27 formatýnda) ve Euro bölgesini (Euro Bölgesi zirvesi formatýnda) tartýþacaklar.

AB Zirvesinin Gündem maddeleri:

http://data.consilium.europa.eu/doc/...18-INIT/en/pdf

I. JOBS, GROWTH AND COMPETITIVENESS
    The European Council will adopt conclusions addressing several issues relevant for jobs,
    growth and competitiveness:
    - progress made in delivering the Single Market strategy, the Digital Single Market
    strategy, the Capital Markets Union Action Plan and the Energy Union;
    - priorities for the 2018 European Semester and endorsement of the Recommendation on
    the economic policy of the euro area;
    - social issues, as agreed in December, i.e. monitoring the implementation of the European
    Pillar of Social Rights and the upcoming Commission proposal on a European Labour
    Authority;
    -(possibly) trade.
    II. OTHER ITEMS
    The European Council will be invited to adopt procedural conclusions ahead of the EUWestern
    Balkans Summit, to be held in Sofia on 17 May.
    In the light of events, the European Council may address other specific foreign policy issues.
    The members of the European Council will hold a Leaders' debate on taxation, in particular in
    the digital economy. No conclusions are envisaged

Not:Geçen yýl Merkel ,AB'nin bahar toplantýsýna kadar Türkiye'nin Kopenhang kriterlerine hala uygun bir aday olup olmadýðýna iliþkin -hukukun üstünlüðü,güçler ayrýlýðý,baðýmsýz ve tarafsýz yargý,temel haklar ve özgürlükler,medyanýn özgür yayýn yapabilmesi,vs..-Avrupa Komisyonundan bir rapor hazýrlanmasýný ve bu raporun sonuçlarýna göre AB-Türkiye iliþkilerinde tamam mý devam mý þeklinde bir karara baðlanmasýný talep etmiþti ve bu talep AB Konseyi tarafýndan da kabul edilmiþti.
    Ama bu hafta yapýlacak AB zirvesinin ajandasýnda Türkiye ile ilgili spesifik bir madde gözükmüyor,belki de Türkiye''the European Council may address other specific foreign policy issues.'' baþlýðý içinde(Diðer belirli dýþ politika baþlýklarý) görüþülecek. .

5.  Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    https://tradingeconomics.com/united-...sumer-spending

''Consumer Spending in the United States increased to 12027.89 USD Billion in the fourth quarter of 2017 from 11916.58 USD Billion in the third quarter of 2017. Consumer Spending in the United States averaged 5368.28 USD Billion from 1950 until 2017, reaching an all time high of 12027.89 USD Billion in the fourth quarter of 2017 and a record low of 1320.40 USD Billion in the first quarter of 1950.''

Yukarýdaki grafik çok net.ABD halký geçen yýlýn son çeyreðinde tarihinin en yüksek tüketici harcamalarýný yapmýþ.(12.027 trilyon dolar).Üçüncü çeyrekte de 11.916 trilyon dolar'mýþ.57 Yýllýk ABD tüketici istatistiklerinde ortalama rakam 5.368 trilyon dolar.Siz herhalde tüketim harcamalarýný deðil perakende satýþlarý kastettiniz.Perakende satýþlarda son 2 ayda yükseliþ yok ama aylýk veriler önceki aya göre mukayese edildiði ve önceki aylardaki perakende satýþlar da çok yüksek olduðundan baz etkisi yaratmasýndan kaynaklanýyor,yoksa 12 aylýk artýþ hala %4.Diðer taraftan perakende satýþlar tüketim harcamalarýnýn önemli de olsa bir bileþeni,esas olan tüketim harcamalarý,orada yüksek baz etkisine raðmen ,her ay önceki aya göre daha yüksek tüketim harcamalarý devam ediyor,yukarýdaki grafikte görülüyor.

Sonuç olarak;ABD ekonomisi gerek tüketim,gerek yatýrým ayaðýnda çok canlý ,sanayi üretimi son 10 yýlýn zirvesinde,iþsizlik seviyesi son 17 yýlýn , tüketici güveni son 40 yýlýn en iyi seviyelerinde .Enflasyonun da gelmek üzere olduðunu düþünüyorum.Geçen yýlýn Mart ayýnda enflasyon(CPI) negatif ,%-0.2 gelmiþti,gelecek ay gelecek veriyle enflasyonun yýllýk bazda %2.2'den %2.6-%2.7'ye sýçrayacak olmasý piyasalarda bütün havayý deðiþtirecek,Fed'in de söylemlerini deðiþtirecektir.
    Teþekkür ederim üstadým. Haklýsýnýz muradým perakende satýþlarý sormaktýr ama temel bilgiden yoksun olunca soru sormayý bile beceremedim.
    Bilgisiz soruyu anlamak bilgi sahibi olmanýn da ötesinde "BÝLGELÝK" ile mümkün. Bunu bir kere daha gösterdiniz. Saðolun..

Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    Bu arada hiç bir yerde sözü edilmiyor ama, piyasalar açýsýndan bir diðer önemli gündem maddesi Perþembe-Cuma günü Avrupa Birliði devlet ve hükümet baþkanlarýnýn katýldýðý Avrupa Konseyi zirvesi olacak.Buradan Türkiye hakkýnda da kararlar çýkabilir

European Council, 22-23/03/2018

The spring European Council will focus on economic affairs. Heads of state or government will also look at a number of the other pressing issues, including taxation and foreign affairs. Finally, EU leaders will also discuss Brexit (in an EU 27 format) and eurozone (Euro Summit format).

Avrupa Konseyi'nin bahar toplantýsý ekonomi konularýna odaklý olacak.Devlet ya da hükümet baþkanlarý, vergi ve dýþ iliþkiler de dahil olmak üzere diðer birçok acil konuya da bakacaklar. Son olarak, AB liderleri Brexit'i (AB 27 formatýnda) ve Euro bölgesini (Euro Bölgesi zirvesi formatýnda) tartýþacaklar.

AB Zirvesinin Gündem maddeleri:

http://data.consilium.europa.eu/doc/...18-INIT/en/pdf

I. JOBS, GROWTH AND COMPETITIVENESS
    The European Council will adopt conclusions addressing several issues relevant for jobs,
    growth and competitiveness:
    - progress made in delivering the Single Market strategy, the Digital Single Market
    strategy, the Capital Markets Union Action Plan and the Energy Union;
    - priorities for the 2018 European Semester and endorsement of the Recommendation on
    the economic policy of the euro area;
    - social issues, as agreed in December, i.e. monitoring the implementation of the European
    Pillar of Social Rights and the upcoming Commission proposal on a European Labour
    Authority;
    -(possibly) trade.
    II. OTHER ITEMS
    The European Council will be invited to adopt procedural conclusions ahead of the EUWestern
    Balkans Summit, to be held in Sofia on 17 May.
    In the light of events, the European Council may address other specific foreign policy issues.
    The members of the European Council will hold a Leaders' debate on taxation, in particular in
    the digital economy. No conclusions are envisaged

Not:Geçen yýl Merkel ,AB'nin bahar toplantýsýna kadar Türkiye'nin Kopenhang kriterlerine hala uygun bir aday olup olmadýðýna iliþkin -hukukun üstünlüðü,güçler ayrýlýðý,baðýmsýz ve tarafsýz yargý,temel haklar ve özgürlükler,medyanýn özgür yayýn yapabilmesi,vs..-Avrupa Komisyonundan bir rapor hazýrlanmasýný ve bu raporun sonuçlarýna göre AB-Türkiye iliþkilerinde tamam mý devam mý þeklinde bir karara baðlanmasýný talep etmiþti ve bu talep AB Konseyi tarafýndan da kabul edilmiþti.
    Ama bu hafta yapýlacak AB zirvesinin ajandasýnda Türkiye ile ilgili spesifik bir madde gözükmüyor,belki de Türkiye''the European Council may address other specific foreign policy issues.'' baþlýðý içinde(Diðer belirli dýþ politika baþlýklarý) görüþülecek. .
    Müdürüm
    Burdan garip Gureba babasý gibi açýk çaðrý
    England kaçtý çoktan
    Onu takip edin
    Tüm "Kron ve zloti" kullanan ülkeler topu topu 4 yada 5 adetsiniz zati saymadim þimdi ugrasamam
    ab gidici
    Gözü topraða bakiyo
    Trump Emmi
    Onlarýn kafasýný itin ardina sokcek
    Kuvvetle muhtemel

Alýntý Originally Posted by RONÝN Yazýyý Oku
    Teþekkür ederim üstadým. Haklýsýnýz muradým perakende satýþlarý sormaktýr ama temel bilgiden yoksun olunca soru sormayý bile beceremedim.
    Bilgisiz soruyu anlamak bilgi sahibi olmanýn da ötesinde "BÝLGELÝK" ile mümkün. Bunu bir kere daha gösterdiniz. Saðolun..
    Kendinize haksýzlýk yapýyorsunuz.Tevazunuz ve nezaketiniz için ben de size teþekkür ederim.

8. avrupa,amerika hepsi yüzde 1 den fazla eksi,bizimki hala direniyor bakalým ne kadar devam edecek??????

Sayfa 61/2713 ÝlkÝlk ... 11515960616263711111615611061 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •