artýk piyasalar ticaret savaþlarý geyiðini de normalleþtirdi...artýk eski tepkileri vermiyor piyasalar...ancak bu kararlarýn global büyüme ve global enflasyon üzerindeki olumsuz etkileri kaçýnýlmaz...bu durumda global faiz artýþlarý da 1-2 týk yükselecektir...ayrýca global büyümeden geliþmiþ ülkeler geliþmekte olan ülkelerden daha fazla pay alacaktýr.
þöyle anlatayým, ticaret savaþlarý ve koruma duvarlarýnýn yükselmesi ile, (rakamlar farazidir, ve trendi anlatmak için verilmiþtir)
dünya büyümesi %3 --> %2,3
geliþmiþler %2,5-->%2
geliþen %4-->%3
yani bu geliþmeden tüm dünya büyümesi olumsuz etkilenecek, ama geliþenler geliþmiþlerden daha çok etkilenecek...en az abd etkilenirken, en fazla dýþ ticarete baðlý çin ve bizim gibi borçluluðu yüksek ülkeler etkilenecek.
özetle, kýsa vadede piyasalar çok önem vermiyor gözükse de, zamaný gelince ticaret savaþý etkileri acý acý satýlacak bence.


Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri