Originally Posted by
deniz43
Kýsa vadeli ve uzun vadeli ABD tahvilleri arasýndaki getirinin çok azalmasý teknik olarak Piyasanýn ''ekonomi kýsa dönemde iyi olacak enflasyon yükselecek ama daha uzun vadede ekonomi resesyona girecek enflasyon ve faizler düþecek'' fiyatlamasý manasýna geliyor.Þu anda ki uzun ve kýsa vadeli tahvil getirileri arasýndaki farkýn çok düþük olmasý bu piyasa fiyatlamasýný gösteriyor.Yani þu anda ABD ekonomisinde her þey yolunda,ekonomi gayet iyi gidiyor,resesyon deðil aksine ekonomi ivme kazanýyor,enflasyon da yükseliyor görüntüsü var ama bu, tahvil piyasasýný yapan büyük yatýrýmcýlarýn yaptýðý fiyatlama ,1 yýla kalmadan ya ABD uzun vadeli tahvillerinin faizinin yükseldiðini ve kýsa vadeli tahvillerle aradaki getiri farkýnýn arttýðýný göreceðiz -ki ben bu görüþteyim- ve uzun ve kýsa vadeli tahvil getiriler arasýndaki fark açýlarak uzun vadeli tahvillerdeki 'resesyon'fiyatlamasý ortadan kalkacak ya da þu anda uzun vadeli tahvillerde bu fiyatlamayý yapan piyasa oluþturucular haklý çýkacak -Ben ihtimal vermiyorum ama -ABD ekonomisi 2 yýl içinde resesyona girecek.
Ama þu olabilir:Para politikasýna iliþkin alýnan kararlar ekonomi üzerindeki etkisini en az 6 ay sonra gösterir,eðer Fed güçlü bir büyüme patikasýna giren ABD ekonomisinde ýsýnmaya izin verirse,Fed faiz arttýrýmlarýnda geç kalýr enflasyonda kontrolü elinden kaçýrýrsa, o zaman enflasyonu kontrol altýna almak için yüksek oranlý faiz arttýrýmlarýna gitmek zorunda kalýr ki bu da ekonomide frene ve resesyona yol açabilir.Yani þu an itibariyle gözüken, ABD ekonomisinde hiç bir resesyon belirtisi yok,resesyon ancak Fed'in ABD ekonomisinin aþýrý ýsýnmasýna seyirci kalmasýyla gelebilir bana göre.
Yer Ýmleri