Originally Posted by
temelreisim
Yazn gzelmi.
Ukelalk yapaym))) kolay kolay yaz okumam, kimsenin yazsn alnt yapmam, lakin yazn gzel. Bilimsel ve de mantkl.
ok byk hakllk payn var.
Ekonominin 1. Kuralna gre aklamsn.
Lakin, bu fiyatlar balon.
Fiyatn balon olmas, gerek olmad manas tamaz.Fiyat farkldr, eder/Deer farkldr. Fiyatlar genel de hatta ou zaman, gerek ederleri rtmez.
Balon olmas, daha da imeyecei manasna da gelmez.
Yurtii filmler, ve yurtd aya, dolar k yaparak, yurtiinde dvizi iiriyor,
Dnyada da global gler, altn iiriyor.
Fiyat ykselmez manas kmasn. Daha da daha da iebilir, belki de imez
Lakin, greceksiniz, Globalde Altn, bizde de dolar bi gn fena balon gmmm diye patlayacak.. bi zirvede bi bahane ile 2 si de gmleyecek. Bieyi bahane edecekler, a olur u olur bu olur..
Ordan zlen paralar tekrar borsalara dnecek.
Bu yllardr byle. Borsa teorisi, para teorisi bunu emreder nk. Yoksa para baronlar gcn devam ettiremez. Ne zaman ki dolar ve altn hi dmeyecek algs tamamen olutuunda gmler.
€”///
Bu parada mecbur bizim lkemize borsamza gelecek.
Bahsettiin tek katlmadm yer
Eskiden olsa, bi sabah utandmzda mevzusu olurdu.. 94 te 98 de 2001 de olmutu..
Lakin o zamanlar hem bankalarmz hem irketlerimiz ok gsz ve zayft. ieketler Arge denilince c zannediyordu, ne olduunu bile kimse bilmiyordu.
Ayrca, borsamz, ok ok ucuzlad. Hem de irketlerimiz ok gl.
Avrupa-Rusya-Ortadou geninde
retim odakl en iyi lke bir numara Almanya. Sonra bizim lkemiz ve irketlerimiz.
Rusya-Belarus-Ukrayna hep sorun, hep te sorun ekonomiler ve de komular.. ayrca ekonomileri fastfood ekonomi, retim odakl deil
Avrupada Almanyadan gerisi bo
Ortadou bi tek ran var, enerji vs onlarda ekonomi bitik...
Yani eskiden irketlerimizin, ekonomimizin, lkemizin bi cazibesi yoktu, imdi var.
Tarmsal politikalar beenmesem de, Sanayi ve teknoloji hamlelerimimizi beeniyorum. Sanayi irketlerimiz cidden ok iyi seviyelerde... Sanayide ve Teknolide retim odaklyz.
naat ekonomisi modelinden bi kurtulabilsek, Tarm politikalarmzda ze dnsek, daha da iyi olur.
Bu yzden kaar yok. Dviz altn gmlediinde, en gl irketler ya biz de ya da Almanya da...
Ayrca, Dviz de, Altn da yatrm arac deildir.
2 si de ticaret te kullanlan takas aracdr.
Altn en eski ticaret takas aracdr. Para da sonraki nesil ticaret takas aracdr.
Maalesef sadece bizde deil, globalde de bu 2 si yatrm arac algs oluturuldu. Virsle bu algy krklediker, yllardr da gvenli liman diye krklyorlar...
Yatrm arac Borsa dr. irket yatrmdr.
Yatrm tavsiyesi deildir.
Al-Sat-Tut tavsiyesi deildir.
Yer mleri