Sayýn Deniz sizden öðrendik ilk bu olayý..
Gerçekten ülkenin hiç rezervi yok üstüne ekside mi ?
Yani þöyle diyim þuan borç morc rezerv ne kadar canli var burada.
90 milyar dolar borç morc altýn dahil rezerv mi var ?
Sayýn Deniz sizden öðrendik ilk bu olayý..
Gerçekten ülkenin hiç rezervi yok üstüne ekside mi ?
Yani þöyle diyim þuan borç morc rezerv ne kadar canli var burada.
90 milyar dolar borç morc altýn dahil rezerv mi var ?
Swaplar heralde sürekli duracak dersek þuan ne kadar para var altýn dahil anlayamadým mevcut. 90 milyar dolar var mý totalde duran..
Bunlar da var tabii ,ama benim esas kastettiðim Maliye ve Hazine Bakanýnýn söylediði. "bundan sonra þeffaflýk,hesap verilebilirlik,öngörülebilirlik ilkelerinin uygulanacaðý,kurumlarýn güçlendirileceði, kurumlar ve kurallar ülkesi olunacaðý,kurallarýn etkili bir þekilde iþletileceði,politikalarýn katýlýmcý bir anlayýþla tüm taraflarýn görüþleri alýnarak oluþturulacaðý" þeklindeki sözleriydi.
Hepimiz biliyoruz ki,18 yýl boyunca burada ifade edilen ilkelerin tam tersinin yaþandýðýný gördük,hiç bir uyarýnýn da dikkate alýnmadýðýný gördük.Benim ,bundan sonra da bu ilkelerin hayata geçirileceði yönünde bir beklentim bulunmuyor.
Daha önce size saldirici arada yazýlar yazmýþ tim cahilligime verin
Bu tabloya göre merkez bankasýnýn
-Net döviz rezervleri swaplar ve kendine ait altýn rezervleri dahil:10.3 milyar dolar.
-Bankalardan en uzunu 1 yýl vadeye kadar ,kýsa vadeli olarak ,swap yoluyla emanet olarak aldýðý,vade sonunda sahibine yine takas yolu ile iade edilecek dövizleri hariç tuttuðumuzda net rezervleri (-) 52.6 milyar dolar.
-Tabloda swap ve altýn hariç net rezervleri -) 81.2 milyar dolar.
Bunun manasý döviz yükümlülüklerini yerine getirmek için 28.6 milyar dolar altýn rezervini satar,döviz yükümlülüklerinden bir kýsmýný yerine getirirse o durumda altýn rezervi kalmýyor ve net rezervi (-)52.6 milyar dolar döviz rezervi oluyor.Yok altýnýmý satmam diyorsa o durumda net döviz rezervi (-) 81.2 milyar dolar oluyor.
28 milyar dolarlýk altýn varken abi nasýl net rezerv 10 oluyor.. o kýsmý anlayamadim aslýnda ama sormaya çekiniyorum. Altýndan neyi düþüyorsunuz 10 çýkýyor ?
Abi neyi neyden dusuyoruz bize balýk tutmayý ogretirmisin. Þimdi herkes öðrenir.. hatta bir video cekseniz sesli ekran görüntülü..
Bu hesap nasýl yapýlýyor öðrenelim bizde.
Çok þey istiyorum ama..
Yer Ýmleri