Ben bu teoriye inanmýyorum. Cumhurbaþkanlýðýnýn ekonomi politikalarý kurulu, ekonomi danýþmanlarý, ak partinin ekonomiden sorumlu baþkanlarý, kamu yöneticileri, iletiþimde olduðu iþ adamlarý var. Bu kadar geniþ bir istiþare ekibi varken bilmiyordum demek mümkün mü ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Sayýn Egeli, enflasyonu her ay ayný þekilde yayýnlayan kurumlarýmýz var. Yabancý 2018 yýlýnda yukarýda yazýda belirtilen korkudan gitti. Haklýda çýktýlar. Bakan devletin içini boþalttý. Hedge amaçlý kurulan vobu, dolarý düþürme aracýna çevirdi. Bilanço da yeniden deðerleme artýk yok. Ama çok sýkýþtýðýnýzda mahkemeye gider rayiç bedel ile deðerleme yaparsýnýz. Deðer artýþýna ait vergi varsa ödersiniz. Bu en basit bilanço makyajý, daha bunun gibi makyajlar bulunur. Gsray’a 2010 yýlýnda localarýn koltuklarýn tahsisi konu edilerek %9999 bedelli yaptýlar. Paranýz yoksa kredi var, çekinize faktoring var, onlarda yoksa alacaklarýnýza yada sözleþmelerinize temlik yapýlýr. Ýstenildiðinde merkez bankasý bilançosunda makyajlanýr. Doðmamýþ alacaklarý ekler, doðacak borçlarý nazým hesaplarda izlersiniz. Yani oyun çok. Yazý yaþananlarý bire bir doðru anlatýyor. Ciddi bir aldatýlma var. Kovulma þekli de bunu doðruluyor. Þimdi gözler 400 veya 500 puan faiz artýþýnda, olursa tedavi için süre verirler. Beyin ölümü gerçekleþmiþ bir ülkedeyiz. Umarým Avrupa’nýn ölüme terk ettiði fakat ülkenin insanlarýnýn sahip çýktýðý mültecilerin duasý hürmetine Allah yardýmcýmýz olur.
Aðustosta þöyle bir durum olmuþtu >
https://twitter.com/AhmetBeyefendi/s...682993152?s=19
Eðer gerçek enflasyon rakamlarýda bu sýrada söylemiþse faizi enflasyon kadar tutma gerekliliðinden ben 1000bps artýþ beklerim
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir
sevgili deniz43,
böyle bir þey mümkün olabilir mi? çok ciddi soruyorum...inanýlmaz bir durum çünkü...bana sanki rte'nin üzerinden olumsuzluklarý alýp gidenlere atmak için uydurulmuþ ve kulaktan kulaða yayýlmýþ bir bilgi gibi geliyor bu...
yani ben bir ülkenin cb olacaðým ama MB nin rezerv durumunu bilmeyeceðim...nereden baksan inanýlmaz...yani bu adamýn onlarca ekonomi danýþmaný vardýr, MB içinde bürokratlar vardýr v.s. yani istediði anda bu bilgiye verilere ulaþýr...senin bile burada bizlerle defalarca paylaþtýðýn, piyasaya açýklanan verilerden derlediðin bilgilere rte'nin ulaþamamasý mümkün mü?
bana hiç inandýrýcý gelmiyor...en baþta dediðim gibi sanki olumsuzluklarý rte'nin üzerinden alýp gidenlere yýkmak için yayýlmýþ bir bilgi gibi geliyor bu bana...
ÜYELÝK : KASIM 2006
Enflasyon geçmiþ veri. Faiz ise gelecekteki olasý deger kaybýnýn oraný. Olan oldu deval geldi halk fakirlesti; uzun vade tahvil 12 lere kadar indi.
Deniz hocamýn hipotezini ben de merakla bekliyorum herkes gibi ben de bu ani ve çok büyük hacimli harekete anlam vermekte zorlanýyorum. Ama; faiz artacaksa bile bu tahvil, kur ve piyasa koþullarýnda önce artar sonra duser çünkü faiz vermek için bir sebebiniz kalmamýþ görünüyor. Eþek zaten ölmüþ...
SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu olay tamamen terazi yazýsý terazinin bir tarafý adý çýkmýþ Damat ýn görev den alýnmasýna kýlýf aranarak RTE nin parlatýlmasý ,
Terazinin diðer yaný partinin içinde çoktan beri gelen Pelikan hikayesinin karþýsýnda olan Ak parti millet vekillerinden oluþan bir grupun rahatsýzlýðý zaten vardý , ha burada Bülent Arýnç aracý seçilmiþ oluna bilinir partinin abilerinden olduðu için.
Sonuç olarak ben haberinin olmayacaðýna inanmýyorum masasýnýn üzerindeki bilgisayarýný açýp tek tuþla herþeyi gören kiþi.
Bence mümkün çünkü çevresindeki danýþmanlarýn hepsi düþük donanýmlý, uzmanliklarindan liyakatlarýndan deðil sadece siyasi görüþ yakýnlýðýndan o görevlere gelmiþler ve tahminen Cumhurbaþkanýna sadece hoþuna gidecek þeyleri söylüyorlar, uyarý yapabilecek ,acý gerçekleri anlatabilecek kalibrede insan yok, öfkesini üzerlerine çekmekten korkuyorlar.
Merkez Bankasý net rezervleri de ,sosyal medyada birçok kiþi rakamlarý hesaplayýp veriyor ama doðrudan merkez bankasý internet sitesine girilip görülebilen bir veri deðil, analitik bilançodan yola çýkýp nasýl hesaplama yapýlacaðýný bilmek lazým.
Bu yüzden ben Cumhurbaþkanýnýn merkez bankasýnýn net döviz rezervlerinin ne durumda olduðunu bilmemesini kuvvetli bir ihtimal olarak görüyorum.
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri