Deðerli Deniz hocam,
Mb ve hazinenin tamtakir olduðunu sizin sayenizde biliyoruz. Bu durumda, korkutma amaçlý dolarýn devlet eliyle düþürülme tezi bana mantýklý gelmiyor.
Daha ziyade, yabancý faizi çok beðendi habire para sokuyor diyorum. Para geldikçe dolar düþüyor, tl tahvil önümüzdeki hafta rakamlarý bize ne gösterir bilmem ama düþük dolar çýkmak istediði zaman bu sýcak paranýn iþine gelecektir ( duble kar, çünkü hem faiz hem de tl long karý alacak) bu nedenle yerliyi býktýrmadan birakacaklarini düþünmüyorum. Bizimkiler yapsa çok kýsa sürede bir yerde patlardý ama bunlar yapýnca para sýnýrsýz olduðu için pek çok sabýrsýz kiþiyi patlatabilirler.
Dolar hiç trade etmediðim bir enstrüman ama dilim döndüðü kadar 8 - 7.50 lere kadar hem burada hem reelde uyardým grafiði iyi deðildi, 200 günlüðü de aþaðý kýrdý haftalýk kapanýþý buralarda olursa - ki olacakmýþ gibi sert indirdi ama burasý Türkiye - uzun süre ( korkutanlarýn iþi bitene kadar ) bir þey beklememek gerekebilir. Buradan satýlmaz, çok hýzlý düþüyor yataya baðladýðý yerden ise alýnýr bana göre. Ha dolar almam ihtiyaç dýþý o ayrý, teknik olarak yorum paylaþtým umarým faydasý olur okuyan olursa.
FED faiz artirirsa çok kýsa sürede çok deðiþik yerlere gidebilir. Bu senaryoda tr bankalar da çok sýkýntý yaþayabilir. Borsa çok riskli olur!
Fed faiz artýrmaz ise yakýn zamanda ( 1 2 ay) yüksek talep nedeniyle faiz indirimlerinin ilkinin gelmesini beklerim. Bu durumda ise çok sert ralli beklerim borsada. Yani Nisan sonrasý bence yatay mümkün deðil bir yöne çok sert gider inþallah doðru yönde oluruz biz de.
SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý yaparak yanýtla
) ... ytd..

Yer Ýmleri