Originally Posted by
nosfecagri
Ya ben artýk bunlarýn kasýtlý olarak parayý devalüe etme gayreti içerisinde olduklarýna inanýyorum. Yani inanmak istiyorum. Hani kitap okumuyorsun, okusan anlamýyorsun diyelim, sayýsýz yaþanmýþlýklar var her seferinde ne deyince ne olduðunu kabak gibi göre göre bilmeden fahiþ hata yapma ihtimali bana göre sýfýrdýr. Bilinçli halký fakirleþtirme politikasýdýr, zaten eðitimli kesim de bunun bilinçli olduðunun gayet farkýnda olarak gidebilenler malesef yurt dýþýný tercih ediyor.
3 kuruþa ucuz amele çalýþtýrmak için, nitelikli beyinleri kendi elimizle dýþarý gönderiyoruz. Sebep olanlara saygýlar sunuyorum.
Kur yýlbaþýndan bu yana ancak resmi enflasyon civarýnda arttý þuana kadar. Ben kurun serbest piyasa koþullarýnda oluþmasýna izin vermiyorlar görüþündeyim. Asýl bence sýkýntý kurdan ziyade enflasyon hesaplamasý yoluyla tüm ücretli çalýþanlarýn ücretlerinin enflasyon karþýsýnda erimeye yol açmalarý. Bu durum gsyih dan ücretlilerin aldýðý payý düþürüyor yani kitlesel fakirleþme bu þekilde oluyor.
Ayrýca piyasalara bu gibi müdahaleler sonucunda 2021 yýlýnda reel enflasyon civarýnda getiri elde edip parasýna koruyabilen sayýsý çok azdýr. Hemen her yatýrým aracýnda eksi getiri söz konusu.
Yurt dýþýna kaçanlar bu gerçeði görüp 1 ev 1 araba için tüm ömürleri boyunca çalýþmak zorunda kalacaklarýný anlayanlar, torpilsiz iþ bulunamadýðý görenler vb bence.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri