benim nacizane grm u ekilde stadm
borsann dolar baznda kriz dnemlerinde olduu fiyatlamalardayz... bu nedenle bir giri olabilir ... ayrca arjantin borsasnda olduu gibi bir enflasyon de rallisinde olabiliriz.. irketlerin elde ettikleri cirolar, duran varlklarnn deeri vs enflasyon nedeniyle mecburen artacandan, fiyat sabit kalrsa f/k lar defter pd/dd oranlar anormal bir ekilde dk olacaktr.. bir rn dnelim rnein kaar peyniri olsun .. bu rnn fiyat enflasyon nedeniyle artt ... o yzden bu kaar peynirini reten irketin makinalar , tanmaz, satlar cirosu da tl baznda artm olacak... bu irketin piyasa deeri de tl baznda bir art yaayabilir.. aksi halde f/k, pd/dd rasyolar ok ucuz kalacaktr...
bir de baz irketler dolar baznda euro baznda ihracat getirilerine sahip .. yine rnek vermek gerekirse ihracattan senelik 100m dolar kari olan bir irketin piyasa deeri dolar cinsinden yatrmclar cezbediyor olabilir
teknik olarak bakldnda ben de sayn Tospa gibi bist30 iin 2250 civar bir seviyeye yani %10a yakn bir arta daha yol olduunu dnyorum ... ancak eer arjantin gibi bir enflasyon rallisinde isek bu seviyeler ve daha zeri ok rahat alabilir bence ... icerde ve kuresel piyasalarda buyuk bir degisiklik. Olmamasi durumunda bu seviyeleri ben de bekliyorum...ytd tabii ki 
tm arkadalara iyi haftalar dilerim
yazdklarm tamamen kiisel yorumlarm olup hibir ekilde yatrm tavsiyesi deildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz izmeniz dileiyle...
Yer mleri