Originally Posted by
pilavli
Salý sabahtan itibaren kullandýðým aracý kurum (ziraat yatýrým) dolar ve altýnda yeni kontrat açmaya izin vermiyor, mevcutlarý kapatmak mümkün sadece, hisse kontratlarýnda sorun yok. Müþteri temsilcisini aradým nedir bu ben neden iþlem yapamýyorum teminatým var diye, cevap vermeyen baþka bir telefona yönlendirdi, yazýlý baþvuruda bulundum niye kapalý açýn diye cevap yok. Yarýn hesabýmý iþ yatýrýma taþýyorum, bu akþam görüþtüm öyle bir sýnýrlama falan yokmuþ.
Herhangi bir duyuru yapmadan iþleme kapattýlar yani.
Ayrýca viop teminat tutarlarýný bir gecede habersiz iki buçuk katýna çýkardýlar, halen o seviyede, ilk kez viop hesabýmda teminatým eksiye düþtü ve tamamlama çaðrýsý aldým bu nedenle. Sabah görünce ne olduðunu anlayamadým.
Kamu bankalarýnýn makasý inanýlmaz açarak dolar alýmýný engellemesini biliyorsunuzdur da, aracý kurumlarýnýn yaptýðýný da yazayým istedim.
Aferin onlara.
Benzer teminat tamamlama durumu geçen hafta bende yaþamýþtým. Bir önceki gün elimde olan pay vadeliler sabah teminat artýþý nedeniyle eksi teminata geçmiþtim. Sürekli bu þekilde müdahale edilerek serbest piyasa yönetilemez hale gelir. Bu düþüþlerden ve teminat artýþlarýndan sonra vadeli iþlem piyasalarýnýn kaldýracý iyice düþtü.
Ben kendi adýma teorik fiyatla makasýna bakara 31.12.2022 vadeli dolar kontratý hedge amaçlý ufak ufak portföyüme alacaðým. Önümüzdeki süreçte dövizin gevþemesini takip ederek tabiki...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri