bence abd'nin parasal geniþlemesiyle birlikte geliþmekte olan ülkelere giren paralar da putin gibi bir zorbanýn ömrünü uzattý... bir de son 20 yýlda teknolojide saðlýk alanýnda dünya adeta çýðýr atladý, araba parasýna satýlan telefonlar herkese ulaþtý, en basit medikal malzemeler elde edilebilir oldu... gýdalarda üretim maliyetlerinin düþmesiyle ciddi bir ucuzluk ortaya çýktý ... tabi geliþmemiþ bir toplumda batýnýn gurur kýrýcý hareketlerine karþýlýk olarak kýzýlordu marþlarý eþliðinde güçlü lider imajýna sýðýnmanýn da etkisi olmuþtur ... ben de sayýn Tantrum gibi rus toplumunda kimsenin temel hak ve özgürlükleri dert ettiðini düþünmüyorum muhtemelen cebine dokunmadan ayýlmayacaktýr ayýlýnca da gücü yeter mi bilinmez... gerek temel hak ve özgürlükler konusunda olsun gerek devletin kurumsallaþmasý konusunda olsun batýnýn iyi kötü bir standart ortaya koyduðu aþikar... þimdi internette geniþ geniþ avrasyacý maocu takýlan arkadaþlar eminim putin'in ve xi'nin yönettiði bir dünyada abd'yi mumla arardý :D
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Yer Ýmleri