sn deniz 43 mb döviz rezervini -44 milyar dolar gördüm ,bir önceki rakam -55 idi ,11 milyar dolarlýk iyiliþme var,bu olumlu geliþme nasýl oldu ??yoksa yanýlýyor muyum ?tþkler....
sn deniz 43 mb döviz rezervini -44 milyar dolar gördüm ,bir önceki rakam -55 idi ,11 milyar dolarlýk iyiliþme var,bu olumlu geliþme nasýl oldu ??yoksa yanýlýyor muyum ?tþkler....
https://www.bloomberght.com/rusyadan...r-gocu-2300243
Rusyadan çýkan bazý firmalar.
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Sosyal medyada gördüðünüz diðer rakamlarla niye farklýlýk var ,-daha önce birkaç kez yazmýþtým- yine izah edeyim.
-Hazine'nin merkez bankasýnda bir hesabý var.Kendisi bir banka olmadýðýndan yurt dýþý borç ödemelerini ve kamunun yaptýðý ithalat ödemelerini ,ayný þirketlerin ticari bankalar üzerinden yaptýðý gibi, ödemelerini merkez bankasý üzerinden yapýyorlar.Hazine devletin bir kurumu, merkez bankasý ise ortaklarý arasýnda ticari bankalarýn ve gerçek kiþilerin de olduðu bir anonim þirket .Hazineyle yasal statüleri farklý bir tüzel kiþilik,buna raðmen bazý ekonomistler hazinenin parasýný da merkez bankasý net döviz rezervleri içinde gösteriyorlar.Aslýnda "merkez bankasý net döviz rezervi " diyemiyorlar da " Türkiye'nin uluslarasý net döviz rezervi"diye baþka bir taným oluþturmuþlar,açýkladýklarý aslýnda o,"merkez bankasý net döviz rezervi" deðil.
Þöyle düþünün Hazine'nin %100'ü devlete ait Ziraat bankasýnda da TL hesabý var.Bu, Ziraat bankasý yýllýk bilançosunu düzenlediðinde, Hazine'nin mevduat hesabýndaki parasýný da bankanýn kendi parasý gibi göstermesi gibi olurdu.Halbuki Hazinenin parasý da diðer diðer gerçek kiþilerin hesaplarý ve ticari hesaplar gibi bilançoda ayrýcalýðý olmayan bir mevduat hesabý.
-Hazine dövizini merkez bankasý rezervine ekleyerek hesap yapmayan,doðru hesaplayan çok sayýda ekonomist de var.Onlarla arada daha küçük farklar var.Burada da hesaplama tarihine bakýn.
-Merkez bankasý her hafta Perþembe günü bir önceki hafta sonu itibariyle para istatistiklerini yayýnlýyor.Sosyal medyada gördükleriniz rakamlar genellikle 1 hafta öncesinin rakamlarý.Benim hesaplamam ise -daha güncel olmasý için- analitik bilanço üzerinden giderek 1 gün önceye ait rakamlar.
-Az sayýda da olsa benim gibi 1 gün önceye ait güncel hesaplama yapanlar da var,Onlarla da þöyle bir fark oluþabilir.Merkez Bankasý altýn rezerv tutarýný her hafta Perþembe günü güncelliyor ve haftanýn diðer günlerinde de hesaplamalarda genellikle bu tutar dikkate alýnýyor.Benim hesaplamamda ise,Perþembe günü yayýnlanan raporda merkez bankasýnýn brüt altýn rezervinden,net altýn rezervini hesapladýktan sonra,ounce olarak miktarýný buluyorum.Bunu hesaplamanýn yapýldýðý günün piyasa fiyatý ile çarparak merkez bankasýnýn güncel net altýn rezervini hesaplýyorum.
Sonuç olarak , bu baþlýkta yayýnlanan rakamlarýn doðru hesaplanmýþ ve en güncel rakamlar olduðunu söyleyebilirim.
Son düzenleme : deniz43; 05-03-2022 saat: 11:36.
Elinize emeðinize aklýnýza fikrinize saðlýk üstadým sizin gibi iyi karakter olarak da yetiþmiþ insanlarýn ülkemizde olmasý sayesinde hala umudumuz var. Sizin burada yazýlarýnýzý okumak bizim için çok önemli bir ayrýcalýk bu forum vasýtasýyla insanlarýn geliþimi için çok büyük hizmetiniz var biz de o çerçevede sizden öðrendiðimiz perspektif ile çevremize katma deðer sunmaya çalýþýyoruz. (Gözleriniz nasýl bilmiyorum amakeþke bir gece CB kararnamesi ile sizi ekonomi bakaný yapsalar.) Sað olun, var olun üstadým.
Saygýlar sevgiler
Dth lar çözulme olmuþ. 20 m$ þirketler, 5 mlyar $ þahislarda.
KKM vadeleri nasil aceba,
bir de þirketlerin vergi avantajlari ile getirileri ne miktarda olacak.
sene sonuna kadar KKM böyle gidebilir mi?
deniz bey bu konuda yetetince bilgi alamadik.
SM-G950F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
https://youtu.be/SKXV7pyyiDM
Ukrayna rusya savasi hakkinda bir belgesel
yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...
Yer Ýmleri