Originally Posted by
KaaN-
Enflasyonu kesinlikle sallamýyor. Her gün akaryakýta zam geliyor. Adam geçen bir kaç ay içinde "enflasyonun patlamasý kesin olmasýna raðmen" alkol, sigara, elektrik, doðalgaz...vs komple zamý döþedi. Sübvansiyonu kaldýrdý.
Þimdi petrol patladý. Sanýrým dünyada petrole en hassas ülke biziz. Yazdýðýnýz gibi savaþ uzarsa resesyonu geçtim, meþhur stagflasyon gelecek korkusu var. Enflasyon tepede, tüketim dipte, kur tepede kasa boþ....vs
Benim asýl korktuðum ise adam sosyal yardýmlarda gaza basýyor, asgari ücrette %50 zam yapýyor (yanlýþ anlaþýlmasýn), son sürat vergi gelirlerini kýsýyor (kdv, teþvik, kkm bazlý þirketlere vergi desteði, Bes' te oran artýþý, kurumlar vergisinde düþüþ, temettü ödemelerinde stopajýn düþürülmesi...vs)
Neye güveniyor bu adam??? Son sürat bir yere gidiyoruz ama sonumuz hayr olsun.
Þuan tam gaz para basýyor ona eminim ama döviz açýðýný nasýl kapatmayý düþündükleri ile ilgili gerçekten fikrim yok. en büyük korkularýmdan biri kurun kontrol edilemez noktalara gitmesi olur. Birçok firmayý batýrýr bu durum.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri