Ülkemizin çok baþarýlý ekonomi yönetimi ( babacan, þimþek, reis ) beraberce 460 milyar dolar borç yapmýþ. Albayrak ve sonrasýný hariç tutarým çünkü borç artmamýþ bunlar geldikten sonra 2019'dan beri. (460 deðil 100 + 360 imiþ baktým da, anladýnýz temel noktayý)
Ama ödenememiþ de...
Çünkü bu paranýn sonucunda fazla veren bir ülke ortaya çýkmamýþ. Hala açýk devam ediyor ve habire para gerekiyor. Bu sene bulunsa, hatta batý dönse al sana istediðin kadar ek borç dese ne fark edecek, 5 sene sonra gene patlayacak.
Paralarý aldýðýn adamlar da ya istediðim politikalarý uygula ya da paralarý öde diyor. Not mot düþüþü tabi hikaye, ayný durumda iyi not da vermeyi bilirler, ama onlara kýzmaya ne hakkýmýz var? Kafamýza silah mý dayadý borcu verirken? Zorla illa verimsiz kullanýn mý dedi parayý? Bu parayý veriyorum ama sonra istediðini yap hiç geri istemeyeceðim mi dediler?
Bu resmi net þekilde ortaya koyan kiþilere ülkeyi sevmiyor mu diyorsunuz? Bu resmi çizenlere deseniz daha doðru olmaz mý?
Damat borç alamadýðý için artmadý..
Tüm kapýlardan eli boþ döndü..
Gelen para ya pudra parasý
Yada yurt dýþýna kaçýrdýklarý ak para
Dövüzle avm yapýyý diye övündükleri günü de biliriz
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
cevap gelirse cimer' den paylaþýrsýnýz umarým.
Deniz 43' ü savunmak haddime deðil ancak yazdýklarýnýz bilimsellikten uzak (metot). kahvehane muhabbeti bile sizin yaptýðýnýz "lakýrdý" yanýnda mantýklý kalýr.
sizin bahsettiðiniz hangi "gerçek" uzman 180 milyar dolarlýk ödemenin içindeki eski borcu söylüyor ? öðrenmek istiyorum. sizden rica ediyorum beni aydýnlatýnýz.
gelelim baþka bir konuya. bunu öderiz þunu öderiz ülke batar çýkar geçelim onlarý. ben yaklaþýk 15 senedir(olmuþtur herhalde) hisse.net üyesiyim, hisse.net tarihinde açýlmýþ en iþe yarar baþlýk sahibine böyle saçma bir tavýr takýnmanýzý hoþ karþýlamýyorum.
deniz 43' e katýlmadýðým yerler oluyor, genelde bir þey yazmýyorum (adam 1 sene önceden abd enflasyonunu tutturuyor - eðer bu adama atýp tutacaksan ondan daha bilgili olman lazým bende cahilin tekiyim) ancak anladýðým konular olursa burada doðru bir üslup kullanmaya çalýþarak fikirlerimi paylaþtým, kendisi sað olsun beni kýrmadý ve bana cevap verdi. özelden zamanýnda çok sorular sordum kendisi sað olsun yine beni kýrmadý cevaplar verdi.
bak senin anlayacaðýn dilden anlatayým, o kibarlýðýndan yazmaz ama ben þöyle söyleyeyim.
senin seviyene çekelim. sen ihtiyaç kredisi kullanacaksýn, banka seni inceliyor diyor ki: önceki kredilerin limite gelmiþ dayanmýþ, kredi puanýnda kredi kartý asgarilerini ödemekte olduðun için düþmüþ. ben sana bu ortamda(ülkenin þartlarý) yeni kredi veremem. þansýný baþka bankada denedin diyelim, o banka senin istediðin kredi tutarýnýn ancak yarýsýný verebileceðini ve faizi ise piyasanýn 2 katý olacaðýný söylüyor ve vadede sadece 1 yýl olacak diyor.
adam sana bankalar sendikasyon kredisini 1 yýllýk vade ile alýyor diyor sen 180 milyar ödememiz olamaz diyorsun. git merkez verilerini incele sonra gel konuþ. kýrýcý olmadan konuþ, insanlarý burada germe ya da gerersen ger bir süre sonra sana kimse cevap vermez yazdýðýn ile kalýrsýn.
Not: bu baþlýða karþý ciddi bir zaafým var. tartýþma çýkarmayýn bu baþlýkta, ciddi söylüyorum. deniz 43' e itiraz edecekler (tabii denk gelip okurlar ya) gidin özelden tartýþýn.
hacý bu ne ? ben de seni ciddiye alýp cevap verdim.
sen þeyi bilir misin? tunus' u neden verdik ? midhat paþa kim falan ? en çok toprak kaybeden padiþah aslýnda en büyük evliya imiþ. ya iþte bunlar hep tapýnakçýlarýn iþi. polatý orada ikna edeceklerdi þimdi dýþ borcumuþ 500 milyar dolar olmuþtu. böylelikle diðer ülkelere karþý övünecektik. mesela dýþ fazla veren ve Türkleri iþçi olarak alan köle sistemini dayatan almanlar falan gýpta ile bakarlar.
bu baþlýða takýlan lümpenlerin derdi zaten sabah akþam devleti aliyeyi kötülemek bakma sen o zavallýlara. büyük sultan toprak kaybeden padiþah efendimiz hiç hatalý olur mu ? o evliya gökten kalbine nurlar iniyor bunlarýn hepsi islamý getirmek için. tarihte bankalar hiç bu kadar kar etmemiþti ama neden diye sor bu bankalar hep gavurlarýn bankalarý . biz onlara faiz ödüyoruz onlarda diyorlar ki "bak henry Türkleri görüyor musun ? nasýl güçlü ülkeler... 6 ayda ettiðimiz kar bilmem kaç yýla bedel."
ancak bende hatlar karýþmýþ olabilir. þahýslar tarihler vs. tarih bilgim o kadar iyi deðil. kusuruma bakma kardeþ. dünyayý 6 ailenin yönettiðini söylemiþ miydim ?
Faiz enflasyonun altýnda olmasý elbet cazibe.
Gayrimenkul yatýrýmý yaptýðýmýz için þuan para bulursak sorun yok.
Ama para bulamaz (kredi) isek sakat.
Halka açýlma durumu ise daha zaman var gibi.
Niyet var
Oda okur inþ
SM-G975F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://thegoldobserver.substack.com...-sends-gold-to
Turkish Central Bank Sends Gold To London. In Need for FX?
Yazar dünya altýn piyasasýnýn önde gelen uzmanlarýndan biri, daha önce burada birçok yazýsýný yayýnlamýþtým.Þimdi de Türkiye'nin altýn rezervleri ile ilgili bir yazý yazmýþ,yazý Pazartesi gününe ait ama yoðunluktan þimdi gördüm.Ýçerisinde swaplar,zorunlu karþýlýklar gibi dýþarýdan bakanlara karýþýk gelen merkez bankasý analitik bilançosundan net altýn rezervimizi hesaplamakta zorlanmýþ ama, dünyanýn önde gelen altýn uzmanlarýndan biri olduðu için yazýsýný burada paylaþýyorum.
Daha önce bu baþlýkta paylaþtýðým altýnýn fiyat dinamiði ile ilgili aþaðýdaki linkteki yazýlar, altýn yatýrýmý olan veya yapmayý düþünen herkesin mutlaka okumasý gereken yazýlar.
https://thegoldobserver.substack.com...e-of-gold-part
https://thegoldobserver.substack.com...-gold-part-d25
Son düzenleme : deniz43; 14-08-2022 saat: 17:15.
Yer Ýmleri