Originally Posted by
nosfecagri
Þunu da ekleyeyim sene baþýndan beri yurt dýþýnda yaþýyorum. Buralar da bana göre hiç ama hiç parlak deðil. Benim iþim iyi konumum kazancým yerinde çok þükür bir eksiðim yok ama o kazançla beklenecek gibi bir hayatým da yok orta halli diyebilirim. Ev alsan azýcýk eli yüzü düzgün evler 2 milyon euro olmuþ þaka gibi. Ben alamam o evi alacak kazancý maaþý olan da var mýdýr bilmiyorum ben %1 lik maaþ dilimindeyim o evlerin hayalini bile kuramam. Gaz faturasý ne gelecek belli deðil. Elektrik hakeza uçmuþ. Marketler pahalý.
Benim gördüðüm kadarýyla Avrupa için de parlak zamaný 4 5 sene önce bitmiþ, ciddi sýkýntýlar var. Yine de seceneklerim olan abd ve Türkiye arasýnda buraya geldiðim için piþman deðilim deðiþiklik de iyi oldu kiþisel olarak ama gurbetçi de boþa aðlamýyor imiþ eski tadý kalmamýþ açýkçasý.
Bu þekilde devam ederse burada da popülist, saðcý partiler ve garip garip iþler beklerim. Zaten baþlamýþ devam da eder bence. Ayný Türkiye de olduðu gibi dýþ güçler vs diyip duruyorlar da sana dýþ güçler mi sýfýr faizle para bas dedi desen muhtemelen cevap yok. Gazý vermem bu para az deyince paran deðer kaybetti deyince dýþ güçler hemen. Popülizm ne kolay ve her yerde iþ yapiyor malesef.
Bu iþlerin sonunda AB genelinde saðcý popülist partiler iktidara gelecektir ve çoðunun en temel vaadi de mülteci politikalarý olacaktýr. AB vatandaþýna sizin refahýnýz mülteciler yüzünden düþtü hikayesi anlatýrlar bol bol. Macaristanda Orban'ýn iktidar baþarýsýnýn arkasýnda tüm AB içerisinde en düþük mülteci oranýna sahip ülke olmasý yatýyor.
Bizde ise her tarafa mülteci olmasýna raðmen gündemde kalamýyor bile bu konu, iktidar medyasý gündemi sürekli deðiþtiriyor.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri