Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
18,80 12.04% 12,76 Mn 15,58 / 24,46
15,40 10% 1,11 Mr 13,76 / 15,40
55,00 10% 334,90 Mn 48,06 / 55,00
836,00 10% 3,94 Mr 726,00 / 836,00
146,40 9.99% 542,34 Mn 139,20 / 146,40
67,95 -10% 106,59 Mn 67,95 / 73,80
3,15 -10% 184,17 Mn 3,15 / 3,50
2.433.000,00 -9.99% 2,43 Mn 2.433.000,00 / 2.433.000,00
8,21 -9.98% 2,06 Mr 8,21 / 9,12
42,06 -9.97% 758,02 Mn 42,06 / 46,72
292,00 -1.77% 12,59 Mr 291,75 / 299,25
260,00 1.36% 10,30 Mr 256,25 / 264,50
81,20 0.06% 7,48 Mr 78,75 / 83,50
342,00 1.48% 7,37 Mr 337,00 / 344,75
13,10 -1.65% 6,58 Mr 13,04 / 13,41
16,61 -3.65% 692,10 Mn 16,56 / 17,40
69,25 -1.49% 6,10 Mr 68,50 / 70,70
204,70 -2.62% 3,64 Mr 203,00 / 211,40
685,50 -0.8% 3,02 Mr 683,50 / 697,50
87,25 -4.33% 493,50 Mn 87,20 / 91,10
106,90 -3.17% 146,76 Mn 106,90 / 110,90
27,54 -2.27% 147,17 Mn 27,36 / 28,40
10,14 -2.31% 219,64 Mn 10,08 / 10,50
79,40 -1.31% 306,71 Mn 78,45 / 81,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 1479/2714 ÝlkÝlk ... 4799791379142914691477147814791480148114891529157919792479 ... SonSon
Arama sonucu : 21708 madde; 11,825 - 11,832 arasý.

Konu: ...:::vobelýt:::...

günaydýn sayýn Pit
    çok haklýsýnýz ben de bizim doðalgaz parasýna bir yaptýrým uygulanmayacaðýný düþünüyorum zaten buna þimdilik ihtiyaç yok gibi... ama tabi bu pazar rusyanýn sözde referandum bölgelerini ilhaký bekleniyor sonrasýnda ise belki de topyekün savaþ gündeme gelecek.. ancak öyle bir durumda tüm iliþkilerin kesilmesi için baský olacaktýr.. öyle ya da böyle önümüzdeki haftadan itibaren farklý bir evreye geçilecek gibi .. inþallah bu yol nükleer deliliðine uzanmaz
    https://www.ntv.com.tr/dunya/ingilte...EE2NjBWnz313Lw

https://www.trthaber.com/haber/gunde...er-663789.html

https://twitter.com/teoalpaslan/stat...9zWIG6bBQ&s=19

rusyanýn çok övündüðü doðalgaz petrol altyapýsýnýn batýlý þirketlere baðýmlý olduðu iddialarýný da araþtýrmak gerekiyor ben çok bilmediðim bir konu olduðu için derine inemedim .. iyi günler dilerim saygýlar

son olarak yýlbaþýnda, seçim öncesinde tekrar parasal geniþleme emareleri ortaya çýkýyor
    https://finans.mynet.com/haber/detay...ayacak/450426/
    Son düzenleme : HATAKE; 28-09-2022 saat: 10:34.
    yazdýklarým tamamen kiþisel yorumlarým olup hiçbir þekilde yatýrým tavsiyesi deðildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileðiyle...

2.  Alýntý Originally Posted by HATAKE Yazýyý Oku
    günaydýn sayýn Pit
    çok haklýsýnýz ben de bizim doðalgaz parasýna bir yaptýrým uygulanmayacaðýný düþünüyorum zaten buna þimdilik ihtiyaç yok gibi... ama tabi bu pazar rusyanýn sözde referandum bölgelerini ilhaký bekleniyor sonrasýnda ise belki de topyekün savaþ gündeme gelecek.. ancak öyle bir durumda tüm iliþkilerin kesilmesi için baský olacaktýr.. öyle ya da böyle önümüzdeki haftadan itibaren farklý bir evreye geçilecek gibi .. inþallah bu yol nükleer deliliðine uzanmaz

rusyanýn çok övündüðü doðalgaz petrol altyapýsýnýn batýlý þirketlere baðýmlý olduðu iddialarýný da araþtýrmak gerekiyor ben çok bilmediðim bir konu olduðu için derine inemedim .. iyi günler dilerim saygýlar

son olarak yýlbaþýnda, seçim öncesinde tekrar parasal geniþleme emareleri ortaya çýkýyor
    Yazarýn da dediði gibi günümüz Rusyasýný varþova paktý entegrasyonu olan SSCB ile karýþtýrmamak lazým. Günümüz Rusyasý batýdan teknoloji tedarik eder konumda. Tabi batýnýn da Rusya'ya baðlý olduðu baþta enerji, bazý madenler ve tahýl ürünleri var ama onlara da ortak akýl ile çözüm üretilmeye çalýþýlýyor.
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

U.S. 10 Year Treasury
    US10Y

RT Quote | Exchange
    Yield | 5:10 AM EDT
    4.005%
    up+0.042

Türkiye CDS risk puaný: 816.7

EUR/USD
    EUR

RT Quote | Exchange
    Last | 5:12 AM EDT
    0.9552
    down-0.004 (-0.417%)

4.  Alýntý Originally Posted by HATAKE Yazýyý Oku
    günaydýn sayýn Pit

Paylasacagim bilgiler ne kadar dogru bilmiyorum. Dediklerine gore Rusya , Cin den tedarik ediyormus eksik ekipmanlari.

https://twitter.com/memochan69/statu...GIRnaNAiALPAcg

https://twitter.com/memochan69/statu...QUxoHSfuFoxhJA

Bu da ayri bir konu ; Botas eski genel muduru uyariyor.

https://twitter.com/GOKHAN1955/statu...7KrAd-eOXchNdw

5. Grafikler FED in havlu atmasýna az kaldý diyor..
    Daha fazla 0.75 lerle devam etmeleri durumunda piyasa çökecek..
    Hastayý öldürerek de ateþini düþürmüþ olabiliriz..Tabi bu da bir çözüm ..

Büyük ihtimal balinalarýn pozlarýný almalarýndan ve onay gelmesinden sonra FED , 0 ve 0.1 gelen son 2 aylýk enflasyonu bir anda!!! dikkate almaya baþlayacak.. ani fren ve 180 dönüþle bütün piyasalarý rokete baðlayacaklar..

Özellikle EKÝM ile birlikte yüksek enflasyon territory sine girilmiþ olacak..
    Bu aylarýn seriden çýkýp yerine 0 0.1 -0.1 lerin gelmesi ile manþet enflasyonda özellikle çok hýzlý bir geri çekilme yaþanacaktýr..
    FED de büyük ihtimal bunu görüyor ama dillendirmiyor daha..
    Yayý biraz daha gerelim kazançlar max olsun..

Not: Kendi düþüncelerimdir..Kimseyi hedef almýyorum..

Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    Gelen veri benim projeksiyonlarýma uygun gelen bir veri ,bu ay daha yüksek gelmesini frenleyen enerji emtialarýnýn fiyatýnýn %10.1,benzin fiyatýnýn %10.6 düþmesi olmuþ.Önceki yazýlarýmda da ifade ettiðim gibi enerji fiyatlarýndaki düþüþü geçici olarak görüyorum,kýþ aylarýna girilmesiyle Rusyaya uygulanan yaptýrýmlar nedeniyle küresel doðalgaz arzýndaki yetersizlik nedeniyle doðalgaz fyatýnda yeni yükseliþler ve doðalgazýn ikame enerji seçeneði petrole talebin artmasý,Çin'in de kapatmalar nedeniyle düþen enerji talebinin artmasýyla enerji fiyatlarýnýn yýlýn ilk çeyreðindeki fiyatlarýnýn üzerine çýkacaðýný ve manþet enflasyonun toparlanmasýný bekliyorum.
    Veriyi analiz ettiðimde ,enerji dýþýnda,-gýda da dahil olmak üzere(aylýk artýþ %0.8) - enflasyonun tüm alt kalemlere yayýldýðýný ve yapýþkanlýk kazandýðýný görüyorum.Bu ay veride enerji dýþýnda düþüþ gösteren tek ana kalem kullanýlmýþ ikinci el oto ki onun da fiyatý rekor yýllýk yükseliþ göstermiþti.Ama esas nedeni ,güçlü tüketici talebi ile yeni otomobil fiyatlarýnýn aylýk %0.8 gibi çok güçlü bir aylýk artýþ göstermesinden kaynaklanýyor(tedarik zincirlerinde kýrýlma ve chip sýkýntýsýndan tüketiciler yeni araç bulmakta zorluk çektiklerinden ikinci el araç fiyatlarý çok yükselmiþti).Veride ilk baktýðým kalem olan endekste büyük aðýrlýðý olan kira fiyatlarý ise beklediðim gibi her ay hýzlanan oranlarda artýyor(bu ay aylýk %0.7 artýþa yükselmiþ).Ama biten ve yenilenen kira sözleþmelerinde yýllýk artýþ %17'ye dayanmýþken veride yýlýk artýþ henüz yýllýk artýþ %6.4'te ve 1.5 yýllýk süre içinde sözleþmeler yenilendikçe aradaki fark kapanacak ve ABD enflasyonunun en büyük yakýtý olmaya devam edecek.

Büyük fotoðrafta ise;Enflasyon trendinde takip ettiðim temel göstergeler;tüketici talebinin kuvveti,kredi hacmindeki geniþleme ile tüketim harcamalarýnda ek kaldýraç oluþumu,ücret artýþlarýnýn , iþgücü maliyetlerinin ve verimliliðin seyri ,hanehalký servetindeki net artýþ, finansal koþullar endeksinin seyri,Fed'in bilançosu,piyasadaki para miktarý,faiz oranlarý.Bütün bu faktörlerin tamamý ABD'de þu anda yüksek enflasyon trendinin devam edeceðini söylüyor.
    Bu nedenlerle,.daha önce yapmýþ olduðum öngörülerimde bir deðiþiklik yok,büyük matematiksel modellememe göre , ABD bu yýl içinde çift haneli enflasyonu görecek.
    https://www.cnbc.com/2022/09/13/infl...e-economy.html

Inflation isn't just about fuel costs anymore, as price increases broaden across the economy

Rather than fuel, it was food, shelter and medical services that drove costs higher in August, slapping a costly tax on those least able to afford it and raising important questions about where inflation goes from here.

"The core inflation numbers were hot across the board. The breadth of the strong price increases, from new vehicles to medical care services to rent growth, everything was up strongly," said Mark Zandi, chief economist at Moody's Analytics. "That was the most disconcerting aspect of the report."

Indeed, new vehicle prices and medical care services both increased 0.8% for the month. Shelter costs, which include rents and various other housing-related expenses, make up nearly a third of the CPI weighting and climbed 0.7% for the month.

YORUM:Aylar önce yazdýklarým artýk finans medyasýnda dillendiriliyor.Artýk ABD'de tüm ekonominin geneline yayýlan yapýþkan bir enflasyon var ve bu sadece mal fiyatlarýnýn artýþýyla ilgili deðil.Çünkü enflasyonun karakteristeristik özelliðidir,enflasyon bir kere herhangi bir þokla ortaya çýktýðý zaman,para politikasýyla hemen tedbir alýnmaz ise kendisini besleyen ve büyüten döngüsel bir özelliðe sahiptir.Maliyet artýþlarý nedeniyle mal fiyatlarý arttýðýnda hizmet sektöründe çalýþanlar da kendi hayat standardýný korumak için(artan kirasýný ödeyebilmek,otomobiline ayný miktarda benzin alabilmek,artan fiyatlardan ayný miktarda market alýþveriþi yapabilmek,ayný yerlerde tatil yapabilmek....) berber,otomobil tamircisi,sigortacý,bahçývan,diþ hekimi,veteriner,çocuk bakýcýsý... verdiði hizmetin fiyatýný artýrýr.Her þeyin fiyatý artýnca bir ikinci tur daha verdiði hizmeti zamlandýrýrýr ve bu böyle sürer gider,enflasyonu büyütür,bunu önleyebilecek tek þey ise sýký para politikasýyla talebi düþürmek,dolayýsýyla hizmet verenler tarafýndan daha yüksek fiyatlar talep edildiðinde müþteri sayýsýnýn azalmasýdýr.Ama ABD'de 40 yýldýr enflasyon görmeyen bir nesil var,onlar bilmeyebilirler ama ekonomistlerin bunu daha yeni kavramalarý þaþýrtýcý.

Alýntý Originally Posted by gundwane Yazýyý Oku
    Grafikler FED in havlu atmasýna az kaldý diyor..
    Daha fazla 0.75 lerle devam etmeleri durumunda piyasa çökecek..
    Hastayý öldürerek de ateþini düþürmüþ olabiliriz..Tabi bu da bir çözüm ..

Büyük ihtimal balinalarýn pozlarýný almalarýndan ve onay gelmesinden sonra FED , 0 ve 0.1 gelen son 2 aylýk enflasyonu bir anda!!! dikkate almaya baþlayacak.. ani fren ve 180 dönüþle bütün piyasalarý rokete baðlayacaklar..

Özellikle EKÝM ile birlikte yüksek enflasyon territory sine girilmiþ olacak..
    Bu aylarýn seriden çýkýp yerine 0 0.1 -0.1 lerin gelmesi ile manteþ enflasyonda özellikle çok hýzlý bir geri çekilme yaþanacaktýr..
    FED de büyük ihtimal bunu görüyor ama dillendirmiyor daha..
    Yayý biraz daha gerelim kazançlar max olsun..
    Bence yorum yapmadan biraz veriye derinlikli baksanýz çok farklý þeyler göreceksiniz.Fiyatý düþen sadece petrol ve enerj emtialarý.Onun dýþýnda ABD'de enflasyon tüm tabana yayýlmýþ ve yapýþkanlýk kazanmýþ ve beklentiler de tamamen olumsuza dönerse enflasyonu söküp atmanýn çok zor olacaðýný da Fed de görmüþ ki,artýk bütün önceliðini enflasyona vermiþ.Fed'in elinde devasa bir data deposu var,buraya baktýðýnda gelenin ne olduðunu nihayet görmeye baþlamýþ.Bu yoldan geri dönmesini beklemenin hiç bir realitesi yok.

7.  Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    Bence yorum yapmadan biraz veriye derinlikli baksanýz çok farklý þeyler göreceksiniz.Fiyatý düþen sadece petrol ve enerj emtialarý.Onun dýþýnda ABD'de enflasyon tüm tabana yayýlmýþ ve yapýþkanlýk kazanmýþ ve beklentiler de tamamen olumsuza dönerse enflasyonu söküp atmanýn çok zor olacaðýný da Fed de görmüþ ki,artýk bütün önceliðini enflasyona vermiþ.Fed'in elinde devasa bir data deposu var,buraya baktýðýnda gelenin ne olduðunu nihayet görmeye baþlamýþ.Bu yoldan geri dönmesini beklemenin hiç bir realitesi yok.
    Enflasyonun kaynaðý 2 ..
    Birincisi pandemi ile geri çekilen talepler hýzla yerine konmaya baþladý..
    Fakat üretim bantlarýn buna bu kadar hýzlý tepki veremedi..
    Ýkinci olarak da malum "maliyetler".Özellikle rusya-ukrayna savaþý..
    Petrol baþta emtialar düþüþe geçerek maliyet kaynaklý enflasyonu epey bi törpülediler..
    Pandemi kaynaklý arz talep dengesizlikleri ise yerine oturmaya baþladý ..
    Nihayetinde enflasyonda bir matematiktir..
    Enflasyonun düþmesi fiyatlarýn düþtüðünü yada düþeceðini göstermez..

Petrol yeniden dikilip 100 dolarlarýn üzerine çýkmadýðý sürece BENCE!! enflasyonda ABD için tepe görülmüþ düþüþe geçilmiþtir.
    Ve yine BENCE!! FED de bunu görüyor ama dillendirmiyor..
    Týpký geçen sene gelen enflasyonu görüp dillendirmediði ve böylece balinalara pozisyon almalarý için zaman tanýdýðý gibi..

Powel in tek bir sözüne bakýyor herþey..
    Tek bir söz..
    Enflasyonda yumuþama yönünde ki eðilimlerin hede hödösünde olumlu deðiþiklikler gözlememiz için gerekli nedenlerimiz var desin bi hele de ortalýk nasýl bir anda dönüveriyor..

Balinalar büyük fonlar aileler þunlar bunlar poz almalýki FED de aksiyona geçsin..
    Zira onlar yönetiyor FED i haddi zatýnda..

FED bir kukla..
    Cambaza bak cambaza..
    Bu arada ustalýkla cepler boþaltýlýyor..

Yalnýz AB tarafý farklý..Orada bi yokluk durumu söz konusu olabilir..
    Benim düþüncelerim ABD için.

Sizinle çekiþme gibi bir düþüncemin de olmadýðý yinelemek isterim..
    Ben mesela FED in bu kadar bile ileri gidemeyeceðini düþünüyordum..
    Ama artýk balata yakma noktasýndalar..
    Bakalým göreceðiz..

Selamlar saygýlar..

Tezlerinizi destekleyen en önemli göstergelerden biri halen reel faizlerin negatif seviyelerde seyretmesidir. Aþaðýya küresel boyutta merkez bankalarýnýn uyguladýðý cari politika faizleri ve ülkelerin uyguladýðý reel faiz düzeylerini gösterir bir tabloyu yapýþtýrýyorum. Bilmem belirtmek gerekir mi hem enflasyonda (TÜÝK) hem de negatif reel faizde Türkiye açýk ara liderlik yapýyor.

Baþka bir boyut da giderek ABD'li firmalarýn ürünlerinde birim fiyatý sabit tutarak ürünün birim aðýrlýk ve hacminde tüketiciye hissettirmemeye (!) çalýþarak %25'e varan azaltmalar yapmasý. Buna "shrinkflation" diyorlar. "Shrinkflation" geniþ bir uygulama alaný bulmuþ ve kalýcýlaþmýþ durumda. Kýsa vadede enflasyonda geri çekilme beklentisi olsa, hiç þüphesiz þirketler uzun vadede itibar kaybýna yol açacak böyle bir uygulamaya yönelmezlerdi.
    Ýþte Hendek! Ýþte Devekuþu!

Sayfa 1479/2714 ÝlkÝlk ... 4799791379142914691477147814791480148114891529157919792479 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •