Originally Posted by
Desperado
bu iþler pek adým adým olmaz... barajýn arkasýnda biriken suyla baraj basýnca dayanamayýp yýkýldýðýnda oluþacak sel gibi...
çünkü rezerv yok, 60 milyar dolardan fazla eksideyiz... olasý bir bank-run'da eurobondu olan da parasýný isteyecek KKM'de olan da dolara dönmeye çalýþacak, mevduatta olan da fiziki çekmeye uðraþacak, yurt dýþýnda swapla borçlu olduðun MB de parasýný isteyecek...
öyle bir durumda da kupon mupon bakmazlar, en tepedeki yandaþlarýn parasýný ödeyip kaçarlar...
yani bunlar gitmeyip bu kafada devam ettikçe bu meselenin kötüden felakete dönmesi 1-2gün sürecek, sadece o günü bilmiyoruz...
çok da uzatmaya gerek yok aslýnda, þurda yazýlmýþý var... detaylarýna kadar tutuyor, valla kopya da çekmedim yazdýktan sonra buldum bunu..
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/lubna...amiyor/2156683
Demek istediðim akla mantýða uyan bir ekonomi yönetimi olursa eurobond kupon ödemeleri tüm borç ödemeleri içinde en yüksek olaný deðil ama o yöntemden vazgeçtikleri için her türlü risk masada. Zaten cds lerimizin yüksek olmasý da bu nedenlerden kaynaklý.
Döviz eksikliðini normal koþullarda sizin de dediðiniz gibi bu yönetim tarzýyla kapatmalarý mümkün deðil.
Son düzenleme : pit; 04-10-2022 saat: 15:12.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri