Originally Posted by
KaaN-
Anladým Deniz hocam teþekkürler.
Tahvilleri bankalara "bir nevi" zorla aldýrarak faizleri düþürdüðü gibi bir durum var o zaman. Cambaz olduk ülkece. Finans uzmaný olduk. Artýk kazancý býraktýk, elimizdekini korumaya çalýþýyoruz. Sonumuz hayr olsun.
Ama "olumlu düþün" yaklaþýmým da hep aktif. Bu yapýlan regülasyonlarýn sonu inþallah kötü bitmez. Tarih boyu dolarize olmuþuz, güvenimiz yok, sürekli "yatýrýmla alakasý olmayan" dolarý almýþýz almýþýz almýþýz...
Þimdi yaþananlar inþallah güzel sonuç verir. Borsada da bir liralaþma planý uygulanýyor gibi. Aðustos ayýnda Nebati, borsaya gelin dediðinde, gözlerine baktým ve güvenmedim. Sonrasýnda banka hisselerinde tavan-taban tuzaklarý, tutuklanan kiþiler olunca haklý olduðumu düþünmüþtüm ama borsa hala yükseliyor. Hissesiz kaldým.
Burada da olumlu düþünüp, "inþallah insanýmýz tasarruf yapmak ve þirketlere ortak olmak mantalitesine" kavuþur diyorum. Borsada %3 civarý payý olan hane halkýnýn, son 3 haftada yaptýðý gibi dolarlarý bozdurup, borsaya gelmeye devam ederek oranlarýný arttýrýrlar inþallah. Coin mantýðýnda deðillerdir umarým. Dolar almayýn gram altýn alýn konusunu bile hala çözemeyen insanýmýz bakalým sert bir düzeltme gelirse ne yapacak. Þu anki durumda varlýk fonu devrede sanýrým. Borsada düþüþlere izin vermiyor gibi. Hayýrlý sonuçlanýr inþallah.
Kaan dostum Deniz hocamýn bahsettiði cds düþüþ nedenlerini bende 2 haftadýr banka hazinesinde çalýþmýþ 2 arkadaþa da sorduðumda benzer þeyleri öðrendim. Hatta ortak görüþleri þu þekilde, cds lerde olasý bir 300-400 lere doðru düþüþ olursa (bu ihtimal düþük deniyor) tüm eurobondlarýný boz diyorlar. Bende eðer öyle bir durum olursa eurobondlarýmý satacaðým. Çünkü bu ekonomi yönetimi ile sürdürülebilir cds seviyeleri 400 ler olmaz. eðer ki ekonomi yönetimi deðiþirse yeni yönetimin anlayýþýna göre deðerlendiririm.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri