Originally Posted by
deniz43
Daha önce de bu konuda görüþümü ifade etmiþtim.Benim kiþisel görüþüme göre Mehmet Þimþek; bir ödemeler dengesi krizine girmememiz için,acil ihtiyacýmýz olan büyük ölçekli döviz ihtiyacýmýzý temin etmek için(12 aylýk dýþ ticaret açýðýmýz 123.3 milyar dolar +12 aylýk kýsa vadeli dýþ borç ödememiz 203.3 milyar dolar=toplam 326.6 milyar dolar dýþ finansman ihtiyacýna karþý, 60 milyar dolar net turizm geliri+hizmet gelirleri düþüldükten sonra kabaca 246 milyar dolar civarýnda dýþ borca ihtiyacýmýz var,merkez bankasý net döviz rezervleri ise (-) 75.5 milyar dolar.) -uluslararasý finans çevrelerindeki iliþkilerini kullanarak- bu dövizi temin etmek için bir vitrin malzemesi olarak kullanýlmak isteniyor.
Bu nedenle ;ufak tefek makyajlar dýþýnda Nehmet Þimþek'e para politikasýnýn özünde bir deðiþiklik yapmasýna izin verileceðini zannetmiyorum, aksi mevcut yönetimin geçmiþ para politikasý yönetimindeki büyük yanlýþlýðý ve büyük hezimeti kabul etmesi manasýna gelir..Ama maliye politikasýnda serbestliði olabilir;bütçe açýðýný azaltmak için yeni vergiler , ücretlerin reel olarak düþürülmesi,mevcut vergilerin artýrýlmasý gibi talepleri kabul görebilir.
Karþýlýðýnda kendisine her türlü maddi imkan vaat edileceðini tahmin ederim.
Yer Ýmleri