sn.deniz43 e politika faizinin %15 e çýkartýlmasýný nasýl yorumlarsýnýz diye sormayý düþünüyordum.
Yukarýda Merkez bankasý kararý metninin altýna yorumsuz 3 tane emoji koymuþ.
Yorumunu anladým .
sn.deniz43 e politika faizinin %15 e çýkartýlmasýný nasýl yorumlarsýnýz diye sormayý düþünüyordum.
Yukarýda Merkez bankasý kararý metninin altýna yorumsuz 3 tane emoji koymuþ.
Yorumunu anladým .
Ýngiltere ekonomisi ABD ekonomisine benziyor,hizmetler aðýrlýklý ve enflasyonu talep aðýrlýklý.Euro bölgesi ekonomisinde ise sanayi üretimi daha fazla öne çýkýyor ve enflasyonu maliyet enflasyonu kaynaklý.Euro bölgesinde enflasyonu düþürmek daha kolay ama bölgenin 20 ülkesi arasýnda mutabakat saðlamak,politika oluþturmakta zorluklar var,çok borçlu italya,ispanya,yunanistan gibi güney avrupa ülkeleri sýký para politikasýna muhalefet ediyorlar.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0230623-10.htm
BANKALARCA TÝCARÝ MÜÞTERÝLERDEN ALINABÝLECEK ÜCRETLERE ÝLÝÞKÝN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLÝÐ (SAYI: 2020/4)'DE DEÐÝÞÝKLÝK YAPILMASINA DAÝR TEBLÝÐ
(SAYI: 2023/12)
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...0230623-11.htm
KREDÝ KARTI ÝÞLEMLERÝNDE UYGULANACAK AZAMÝ FAÝZ ORANLARI HAKKINDA TEBLÝÐ (SAYI: 2020/16)'DE DEÐÝÞÝKLÝK
YAPILMASINA DAÝR TEBLÝÐ
reel sektörden bilgi vereyim. Ýhracatçýysanýz kur artýnca yabancý müþteriniz indirim ister.
ülke olarak þu katma deðersiz ürün üretiminden ve geliþmiþ ülkelerin fasoncusu olmaktan acilen kurtulmalýyýz.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Verimli olmak yerine kendi parasýnýn rezil olmasýndan medet umman, bu þekilde daha fazla kar elde etmek isteyen bir topluluk olarak görüyorum büyük bir kesimini...
7 yetmedi, 10 yetmedi, 12 yetmedi, 15 yetmedi, 18 yetmedi, 20 yetmedi, 23 de yetmez, 25 de yetmez bunlara...
Bir beton lobisi, iki bunlar...
evet ülke olarak verimliliðimiz çok düþük. ayrýca dediðim gibi katma deðersiz ürünler içerikli ihracatýmýz var. Böyle olunca dediðim gibi kur artýnca yabancý müþteri indexine bakar ve indirim ister. kaldý ki þuan elektrik fiyatlarýnda ciddi ucuzuz.
þuan ihracatçýnýn elini güçlendirecek konu Çin'den kýta Avrupasýna ve ABD'ye navlun fiyatlarýnýn artmasý olur. O da þuan belirgin halde olan resesyon döneminde þimdilik çok zor.
Pandemi döneminde 2 yýl boyunca asýl tedariði Çin olan birçok mal sipariþi Türkiye'ye dönmüþtü. Buradan elde edilen karlar verimlilik artýþlarýna tekonolojiye aktarýlmadýðý için yine baþladýðýmýz yere dönmüþ olduk.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Asýl sorun sn pit in dediði gibi ihracatçýlarda.
Perakende Tekstil sektöründe çalýþýyorum.
Ýhracat yapan firmalar kurun baskýlandýðý dönem çok ciddi sipariþ kaybý yaþadý.
Ýhracatçýnýn asýl korkusu ise ülkedeki belirsizlik yüzünden müþterilerin TR yerine alternatifleri oturtmuþ olmasý.
Bu kalýcý olarak dýþarý kayacak gibi.
Þu an Ýtalyada bir bölgede konfeksiyon üzerine küçük Çin kuruldu.
Ýtalya gibi bir yer þu an bizden daha ucuza ürün yapýyor.
Bu zamana kadar kuru baskýlayýp asgari ücret artýþlarý ciddi maliyet bindirmiþti.
Þimdi üzerine kur enfasyonu da binecek.
Double kiss.
Sermaye tarafýnda hiç olmadým ama param olsa üretime yatýrým yapmak için 2 kere düþünürdüm.
Yer Ýmleri