Deniz hocam iyi akþamlar. Öncelikle tüm yazýlarýnýz için teþekkürü borç bildiðimi belirtmek isterim. Ýyi ki varsýnýz ve fikirlerinizi bizimle paylaþýyorsunuz. Sizin düþüncelerinizi merak ettiðim konu, ülkemiz ve diðer Avrupa ülkeleri(buna belki Us de dahil edilebilir) enflasyon oranlarý hakkýnda.
Malum, her ay baþý, 3.de açýklanan aylýk enflasyon oranlarý ÝTO, enag ve tuik olarak üç farklý deðer olarak karþýmýza çýkýyor ve hesaplama yöntemleri vb farklýlýklar içeriyor. Bizler bilinçli vatandaþ olarak elbette sokaðýn ve toplumun da nabzýný aþaðý yukarý tutabildiðimiz için, hangi deðerin gerçeði yansýttýðýný öngörebiliyoruz.
Bu çeliþkili durumun bizim ülkemize has olmadýðýný düþünüyorum ve sizin de bu konudaki fikrinizi almak istiyorum açýkçasý.
Deðiþik zamanlarda gidip bizzat gördüðüm büyük ekonomiler içinde, Almanya, Hollanda, Fransa ve Avusturya olmak üzere, kesinlikle ama kesinlikle aylýk enflasyonun yaklaþýk yüzde 0.5, yada yýllýk enflasyonun yaklaþýk yüzde 6 olduðunu düþünmüyorum.
Elbette bizim kadar olmasa da, Avrupa'da da, enflasyon ciddi anlamda çalýþanlarýn alým gücünü düþürmekte, fakat benim asýl söylemek istediðim, onlarýn da doðru olmayan enflasyon rakamlarý ile piyasalarý manipüle ettiði ve yurttaþlarýnýn alým gücünün düþmesine ön ayak olduklarý.
Siz ne düþünüyorsunuz, gerçekten merak ediyorum. Cevaplarsanýz çok memnun olurum. Ýyi akþamlar dilerim.
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri