Merkez bankas bakan Hafize Erkan'n olduka parlak bir akademik performans var.Ama etik deerlere uygun davranmak ve yaamak her eydir,geri kalan her eyde ok baarl olsanz da ,ok iyi iler kartsanz da ,etik deerlere uygun hareket etmediiniz takdirde yaptnz her eyi sfrlar.Bir sayy 10 ile arpsanz da sfrdr,milyon ile arpsanz da sfrdr,trilyon ile arpsanz da sfrdr.
Vergi mkelleflerinin ocuklarnn rzkndan kesilerek toplanan vergiler sadece kamu hizmeti iin kullanlabilir,kamuda makam sahibi olan kiilerin zel hayat kapsamnda kullanlamaz.
Olmas gereken ;Cumhurbakan Ahmet Necdet Sezer'in yapt gibi;rnein olunun dn srasnda o gnk elektrik, su ve doalgaz masraflarn cebinden demesi,Yemein haricen hazrlatlm ve parasn Sezer'in kendi cebinden demesidir.
https://sesliharfler.com/oglunun-dug...cumhurbaskani/
https://eksisozluk111.com/ahmet-necd...ugunu--5072521
Gler ayrlnn olduu ,effafln ve hesap verilirliin olduu,denge ve denetlemenin olduu,idarenin tm harcamalarnn ve yapt ilemlerin yarg denetiminden getii ve bir uslszlk olduu zaman hemen zgr medyda haber olduu lkelerde ,iler bu ekilde yryor.rnein ABD bakanlar kira demek dnda beyaz saraydaki tm masraflar kendi cebinden karlar.
https://t24.com.tr/yazarlar/cemal-tu...faturasi,10438
Bir demokraside, devlet bakanl saraynda oturmann faturas
Etik kurallara aykr , vergi mkelleflerinden toplanan paradan kullanlan miktarlar ne kadar kk olunursa olsun,kiisel olarak kullanlrsa,onu yapan kiinin kamuda grevi sona erer,istifa etmek zorunda kalr.rnein sveli bakan Mona Sahlin, bir tobleron ikolatay kendi kredi kart yerine, yanllkla bakanln kredi kartyla dedii iin zr dileyerek istifa etmek zorunda kalmt.
https://www.hurriyet.com.tr/tobleron...yorum-25562828
Etik deerler byk lde aile grgs ve terbiyesiyle ,ksmen de evre ile oluur.Eer iddialar doruysa,maalesef merkez bankas bakanmz ok parlak bir akademik performans gsterse de,etik deerlerde eksik kalm demektir.
Tabii,dier ortadou lkeleri gibi ;yaygn nepotizm, milyarlarca liralk yolsuzluk,rvet olaylarnn yaand ve takipsiz kald bir lkede,bu, makam ktye kullanma etik deerlere aykr davranma, nemsiz lde kk miktarda kalm olabilir.Ama bataki cmleyi tekrarlayaym."Bir sayy 10 ile arpsanz da sfrdr,milyon ile arpsanz da sfrdr,trilyon ile arpsanz da sfrdr."
Kamuda makam sahibi olan herkesin, eski Cumhurbakan Ahmet Necdet Sezer,ABD bakanlar ya da avrupal bakanlar gibi ,etik deerlere uygun hareket etmesi ve halktan toplanan vergilerin makam sahibinin zel hayat kapsamnda kullanlmamasnn bir gn gereklemesini hayal edelim.
Yer mleri