Originally Posted by
effendy75
bana kalýrsa, muhalefetin þimdilik erken seçim gibi bir oyun planý yok. Kasým ayýndaki ABD seçimlerinin sonucuna göre Türkiye'nin politik geleceði de netleþmeye baþlar sanýrým..
iktidarýn bu denli büyük çapta ve yýllardýr da süregelen bir ekonomik felakete raðmen, halen rahat hareket edebiliyor olmasý, herhangi bir ciddi muhalefet baskýsý görmemesi, büyük ölçüde sistem sorunu(baþkanlýk) olsa da; muhalefetin, kemal kýlýçdar dönemindeki kitleleri sürükleyicilikten uzak tavrýnýn Özgür Özel döneminde de pek deðiþmeyecek gibi durmasýnýn da bu rahatlýkta etkisi var diye düþünüyorum. Bakýn, seçimlerin üzerinden ciddi süre geçmesine raðmen hala yine hoþgörü, uzlaþma, normalleþme gibi iktidarýn ekmeðine yað süren siyasetler dýþýnda birþey yok..
Esasýnda özellikle 1950 'den itibaren ortaya çýkan siyasetin bu dýþa baðýmlý yapýsý, maalesef Türkiye demokrasisinin en büyük açmazýdýr...bu durumun ana nedeninin, ekonomide bir türlü dýþa baðýmlýlýktan kurtulamayýþýmýz olduðunu söylemeye de bu sayfalarda gerek yok sanýrým.
çok doðru noktaya vurgu yapmýþsýnýz.CHP de bu hata defalarca kez yapýldý. Özellikle Haziran 2015 seçimleri sonrasý CHP akp ile koalisyon kuracaðýný sanarak terse getirilmiþti. Sonrasýnda arkada mhp ile akp anlaþýnca chp kenara itilip tekrar seçime gidilmiþti.þuan erken seçim ortamý yaratýlamazsa 2025 sonu 2026 baþý gibi enflasyonu düþürdük diye bir baþarý hikayesi yazýlýr, tekrar popülizme baþlanýlarak 2027 de erken seçime gidilir, ayný düzen devam eder. Ancak devam eden bu düzen sadece ekonomik deðil ülkenin demografisi, eðitim sistemi gibi temel taþlarýný deðiþtirmeye devam eder. Çaðýn gereklerini yerine getirmeyen eðitim sistemi ile niteliksiz nesiller yetiþtirirken, iyi yetiþmiþ olanlar batýlý ülkelere gider ve ortadoðu çöplüðünden vasýfsýz kitleler de ülkemizi iþgal etmeye devam eder.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yer Ýmleri