Doðru.Bu nedenle ABD hiç ithalat ve ihracat yapmasa 1 trilyon usd'in üzerinde kazancý oluyor,katma deðeri ülkesinde kalýyor.Diðer ülkeler misilleme yapsalar da günün sonunda yine zararlý çýkýyorlar.Ama ABD'nin yaptýðýný ,sadece ABD yapabilir.Çünkü ABD ,bilim ve teknolojide dünyanýn en ileri ülke olmasý,dünyanýn en iyi üniversitelerine ve nitelikli insan gücüne sahip olmasý ve yatýrýmlarý finansa edecek finansal gücü de olduðu için her þeyi üretebilecek tüm bileþenlere sahip,ürettiðini satabilecek dünyanýn en büyük iç pazarýna da sahip,yazdýðýnýz gibi tüm dünya tüketiminin %29'ýný tek baþýna ABD tüketicisi yapýyor.Dýþ dünyadan bazý emtia ham maddesi dýþýnda baþka bir þey ithal etmeye ihtiyacý yok.
https://www.ekonomim.com/gundem/son-...-haberi-799138
Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðý, CHP'li Ýstanbul belediyelerine yönelik yeni bir terör operasyonu düzenledi.
'Kent uzlaþýsý' operasyonlarýnda Kartal ve Ataþehir belediye baþkan yardýmcýlarý ile diðer belediyelerde görevli 10 belediye meclis üyesi hakkýnda gözaltý kararý bulunduðu bildirildi.
https://www.dunya.com/ekonomi/kkmden...-haberi-763558
KKM’den çýkan yatýrýmcýlar DTH'lara koþtu
BDDK’nýn haftalýk verilerine göre, KKM hacmi 1 trilyon TL’nin altýna düþtü. Son bir ayda KKM’den çýkan gerçek kiþilerin ve ticari kuruluþlarýn döviz iþtahý devam etti. Ocak ayýnda toplamda 112.6 milyar TL düþen KKM karþýsýnda gerçek kiþilerin ve ticari kuruluþlarýn yabancý para mevduatlarý toplamda 135.7 milyar TL arttý.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Ticaret satýþ hacmi (2021=100) 2024 yýlý Aralýk ayýnda bir önceki aya göre %4,7 arttý.Ayný ayda toptan ticaret satýþ hacmi %7,3 arttý, perakende ticaret satýþ hacmi ise %0,4 arttý.
Ticaret satýþ hacmi (2021=100) 2024 yýlý Aralýk ayýnda bir önceki yýlýn ayný ayýna göre %8,2 arttý.Ayný ayda toptan ticaret satýþ hacmi %6,7 arttý, perakende ticaret satýþ hacmi ise %13,5 arttý.
Talep enflasyonu tam gaz devam ediyor...Ücretleri baskýlayarak,asgari ücreti ve emekli maaþlarýný açlýk sýnýrýnýn da altýna düþürerek talep enflasyonunun düþebileceðini düþünmek!...Ekonomi politikalarý periþanlýk içinde....
Kafalarý basmadýðý için aslýnda intihar ediyorlar.
Böyle durumlarda çýkar þunu þunu yapacaðýz diye iki yalan atar iki ay daha idare ederdi.
Yalanlarý binlerce kez yüzüne vurulduðundan artýk çýkýp palavra da sallayamýyor.
Konuþacak tek sözü yok.
Oysa ki daha akýllý hareket edip çekilebilirler, belki satýlmýþ yandaþlarý ile Yüce Divan'dan kurtulmaya çalýþabilirlerdi.
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýÞmanlýðý kapsamýnda deðildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiÞisel görüÞlerine dayanmaktadýr.
Yer Ýmleri