Originally Posted by
deniz43
Rusya 2014 ylnda Krm' ilhak ettiinde daha ortada Zelensky yoktu.Ortada bir gaza gelme filan da yok,Putin Ukranya'nn topraklarn Rus topraklarna katmay, snrlarn geniletmeyi aklna koymutu.Gerisi Kunaralpin de syledii gibi Rus propagandas,kurt'un kuzuyu yemek iin suyu bulandrdn bahanesi.Ama Rusyann hi beklemedii bir ey oldu,Ukranya halk byk g farkna ramen vatanlarn kahramanca savundular ve savunmaya devam ediyorlar.Siz bizden ok glsnz,size teslim oluyoruz demediler.Ukrayana kolay teslim olsayd,rusyann sonraki istila hedefi Moldovya olacak, sonrasnda da ynn dou avrupaya evirecekti.Avrupa liderleri de bunun gayet farknda.
Yukarda gzel ifade edilmi:
"Zelensky'nin AB yesi zgr ve mreffeh bir lke istemesi.
Zulm zerine kurulu diktatrlklerin hakl olarak tehdit olarak grecei bir lke yani.
Herkes bunun farknda."
Sn deniz43,
2014'ten nce de turuncu devrim vs bunun gibi hikayelerle Ukrayna kaynyordu, AB/D kkrtmalar olmasayd muhtemelen olanlar olmayacakt.
Daha dne kadar dnya iki kutuplu bir dnyayd, bu kutuplardan bir tanesi de Rusya'yd, turuncu devrim yapyorum, AB'ye giriyorum veya NATO'ya gireceim diye Rusya'y inanlmaz derecede kkrttlar,
Rusya'nn ba dman ABD'yi komu olarak kabul etmeyeceini siyaset veya tarih bilmeyen biri bile tahmin edebilirdi.
Ben Rusya'y savunuyorum diye yanl anlalmak istemem, ama ABD ve Rusya'nn savamadn ama yaptklar politikalar ile zayf lkeleri paylap smrdkleri bilinen bir gerek, lkesini yneten bir bakann bunu bilip ona gre strateji retmesi gerekirdi.
Btn dnya lke halklar diktatrlerden nefret eder ve hukukun stnlnn olduu demokratik bir lke isterler, ama bunu hak etmeleri gerekir, bazen bilgi ile bazen kaba kuvvet ile.
Dnya da bununu hakketmeden elde eden lkeler maalesef kazanmlarn kaybediyorlar.
Belki olacaklar kanlmazd ama Zelensky yeterli bir devlet adam deildi.
"yi insanlar cennete gider deil, yi insanlar nereye giderse oras cennet olur."
Yer mleri