Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,15 Mr 110,30 / 119,90
8,14 10% 2,44 Mr 7,54 / 8,14
3,63 10% 487,97 Mn 3,31 / 3,63
34,80 9.99% 89,40 Mn 34,80 / 34,80
85,95 9.98% 241,51 Mn 76,30 / 85,95
1.349,00 -9.95% 263,92 Mn 1.349,00 / 1.508,00
2,90 -9.94% 892,36 Mn 2,90 / 3,13
6,49 -8.72% 147,07 Mn 6,40 / 6,88
7,80 -8.24% 5,48 Mn 7,80 / 8,01
22,04 -7.24% 328,64 Mn 21,42 / 24,44
3,14 2.61% 28,91 Mr 3,03 / 3,32
330,00 4.02% 26,73 Mr 317,75 / 335,00
14,95 3.53% 9,75 Mr 14,36 / 15,07
81,20 3.97% 8,54 Mr 77,40 / 82,25
38,48 2.67% 8,31 Mr 37,14 / 38,92
18,85 1.45% 892,85 Mn 18,28 / 19,06
411,50 0.12% 5,90 Mr 407,00 / 416,25
196,30 2.24% 7,80 Mr 189,40 / 197,60
761,50 2.08% 3,00 Mr 742,50 / 765,00
95,05 1.98% 400,26 Mn 92,75 / 95,40
118,10 1.81% 183,76 Mn 114,90 / 118,70
411,50 0.12% 5,90 Mr 407,00 / 416,25
31,62 2.6% 161,22 Mn 30,62 / 31,72
10,87 1.59% 162,85 Mn 10,71 / 10,94
79,90 -1.84% 477,88 Mn 78,85 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 2728/2730 ÝlkÝlk ... 1728222826282678271827262727272827292730 SonSon
Arama sonucu : 21833 madde; 21,817 - 21,824 arasý.

Konu: ...:::vobelýt:::...

https://www.bloomberght.com/is-banka...eliyiz-3774996

Ýþ Bankasý Genel Müdürü Hakan Aran, savaþla þekillenen mevcut konjonktürün enflasyonla mücadele programýný yürütmeye imkân vermediðini söyleyerek, "Bu ekonomi programýndan çýkmamýz ve yeni bir ekonomi programýna geçmemiz dýþýnda nefes alýnacak ya da umutlanacak bir yer görünmüyor" diye konuþtu.

"Programýn kaybedeni reel sektör ve bankalar"
    "Bu program KOBÝ'lere, sanayiciye, iþ insanýna iyi gelen bir program deðil. Bu program aslýnda devletin kasasýný tekrar doldurmaya ve ekonomide bozulan dengeleri yerine getirmeye odaklý bir program" diyen Aran'a göre, programýn kaybedenleri de reel sektör ve bankalar. Ama bu kaybý niye göze alýyoruz? Enflasyon aslýnda bütün kötülüklerin anasý ve bunun düþürülmesi konusunda da ulusal bir mutabakat olduðu için hepimiz buna katlanýyoruz..."

Enflasyonla mücadele konusunda içinde bulunduðumuz konjonktür böyle bir program yürütmeye imkân vermiyor. Petrol fiyatlarý bu seviyedeyken, arzda problem varken, çok ciddi bir enerji arz þoku içindeyken, doðalgaz fiyatlarý, navlun ya da içeride bir gün benzine zam ertesi gün indirim varken, bunun tüm sektörlere yansýmasý; öteki taraftan da gübre aracýlýðýyla gýda fiyatlarýna bunun geçiþkenliði Hepsini düþündüðünüz zaman enflasyon artýk kaçýnýlmaz, tüm dünyada yüksek seyredecek" ifadelerini kullandý.

Açýk iletiþim olmadýðý için, net iletiþim olmadýðý için, vatandaþ ikna olmadýðý için. Hane halkýna soruyorlar, "Enflasyonu ne görüyorsun?"ËœYüzde 50" diyor. Açýklýyorsunuz enflasyonu yüzde 30-30,5. Hane halkýna soruyorsunuz. Yüzde 50, diyor. Yani dolayýsýyla zaten hane halkýný inandýramamýþýz ve bir de bu konjonktürde her gün benzine zam yapýlýrken "Ben enflasyonla mücadele programýný aksatmadan ayný sertlikte devam ettireceðim" derseniz, toplumda karþýlýðý olmuyor. Mutlaka ekonomi yönetimi oturmalý ve bu programdan çýkýþý ve yeni bir programa geçiþi konuþmalý" deðerlendirmelerinde bulundu.

https://za.investing.com/news/econom...e-deal-4216191

Gulf, European leaders see six-month timeline for US-Iran peace deal

Gulf Arab and European leaders estimate a US-Iran peace agreement will require approximately six months to finalize, and are pushing for the warring parties to extend their current ceasefire to accommodate negotiations, according to a report from Bloomberg News, citing regional officials familiar with the discussions

Officials privately warned that a global food crisis could develop if the waterway stays closed beyond next month

3.  Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    https://www.bloomberght.com/is-banka...eliyiz-3774996

Ýþ Bankasý Genel Müdürü Hakan Aran, savaþla þekillenen mevcut konjonktürün enflasyonla mücadele programýný yürütmeye imkân vermediðini söyleyerek, "Bu ekonomi programýndan çýkmamýz ve yeni bir ekonomi programýna geçmemiz dýþýnda nefes alýnacak ya da umutlanacak bir yer görünmüyor" diye konuþtu.

"Programýn kaybedeni reel sektör ve bankalar"
    "Bu program KOBÝ'lere, sanayiciye, iþ insanýna iyi gelen bir program deðil. Bu program aslýnda devletin kasasýný tekrar doldurmaya ve ekonomide bozulan dengeleri yerine getirmeye odaklý bir program" diyen Aran'a göre, programýn kaybedenleri de reel sektör ve bankalar. Ama bu kaybý niye göze alýyoruz? Enflasyon aslýnda bütün kötülüklerin anasý ve bunun düþürülmesi konusunda da ulusal bir mutabakat olduðu için hepimiz buna katlanýyoruz..."

Enflasyonla mücadele konusunda içinde bulunduðumuz konjonktür böyle bir program yürütmeye imkân vermiyor. Petrol fiyatlarý bu seviyedeyken, arzda problem varken, çok ciddi bir enerji arz þoku içindeyken, doðalgaz fiyatlarý, navlun ya da içeride bir gün benzine zam ertesi gün indirim varken, bunun tüm sektörlere yansýmasý; öteki taraftan da gübre aracýlýðýyla gýda fiyatlarýna bunun geçiþkenliði Hepsini düþündüðünüz zaman enflasyon artýk kaçýnýlmaz, tüm dünyada yüksek seyredecek" ifadelerini kullandý.

Açýk iletiþim olmadýðý için, net iletiþim olmadýðý için, vatandaþ ikna olmadýðý için. Hane halkýna soruyorlar, "Enflasyonu ne görüyorsun?"ËÅ“Yüzde 50" diyor. Açýklýyorsunuz enflasyonu yüzde 30-30,5. Hane halkýna soruyorsunuz. Yüzde 50, diyor. Yani dolayýsýyla zaten hane halkýný inandýramamýþýz ve bir de bu konjonktürde her gün benzine zam yapýlýrken "Ben enflasyonla mücadele programýný aksatmadan ayný sertlikte devam ettireceðim" derseniz, toplumda karþýlýðý olmuyor. Mutlaka ekonomi yönetimi oturmalý ve bu programdan çýkýþý ve yeni bir programa geçiþi konuþmalý" deðerlendirmelerinde bulundu.
    Sn Deniz Hocam özellikle Sn Aran Son Cümlesi olarak " Mutlaka ekonomi yönetimi oturmalý ve bu programdan çýkýþý ve yeni bir programa geçiþi konuþmalý" diyor sizce bu noktadan sonra yeni bir program mümkünmüdür mümkünse nasýl olabilir ekonomik sonuçlarý nasýl olur görüþlerinizi rica ederiz

Alýntý Originally Posted by Bayrak Yazýyý Oku
    Sn Deniz Hocam özellikle Sn Aran Son Cümlesi olarak " Mutlaka ekonomi yönetimi oturmalý ve bu programdan çýkýþý ve yeni bir programa geçiþi konuþmalý" diyor sizce bu noktadan sonra yeni bir program mümkünmüdür mümkünse nasýl olabilir ekonomik sonuçlarý nasýl olur görüþlerinizi rica ederiz
    Yeni bir program tabii ki mümkün ,önceki sayfalarda bu tür bir programýn nasýl olmasý gerektiðine dair detaylý paylaþýmlarým var.Kemal Derviþ'in programý da bu konuda realize olmuþ baþarýlý bir örnek.
    Ama iktidarýn artýk seçim yaklaþtýktan sonra ekonomiyi iyileþtirici yeni bir programa niyeti olduðunu düþünmüyorum.
    Ýþ Bankasý genel müdürü Hakan Aran bugüne kadar ,önceki demeçlerinde hep ekonomi yönetimini öven ,destekleyen bir dil kullandý.Böyle bir beyanatý da mevcut konjonktür de-Ankara ya raðmen- yapamayacaðýný düþünüyorum.Muhtemelen artýk yavaþ yavaþ "seçim ekonomisi" ne geçiþ yapýlacak.Bundan sonra ekonomideki belli baþlý diðer aktörlerden de , Aran'ýn ifadelerine benzer bu yönde talepler alýnarak,genel konsensusun mevcut programdan çýkýþ olduðu havasý yaratýlarak "seçim ekonomisi"ne geçiþ normalize edilmeye çalýþýlacak muhtemelen.(Benzer þartlarýn ve görünümün olduðu Macaristan seçimlerinde iktidar partisinin büyük farkla kaybetmesi AKP iktidarýna alarm zilleri çaldýrmýþ olabilir.)
    Mehmet þimþek yönetiminde ücretler sahte enflasyon rakamlarýyla reel olarak eritilerek ücretliler ve emekliler periþan oldu,tarým ve hayvancýlýk çöktü,sanayi rekabet gücünü kaybetti,enflasyon çok yüksek kalmaya devam ediyor,bu yýl 70 milyar usd'in üzerinde cari açýk,110 milyar usd civarýnda da dýþ ticaret açýðý bekleniyor,geniþ iþsizlik oraný %29.9 gibi rekor düzeyde yüksek seyrediyor,gelir daðýlýmý aþýrý bozuldu,milyonlarca kiþiden 50-60 bin aileye servet transferi yapýldý.
    Ama þimdi mevcut programýn iflasý ve seçim ekonomisine geçiþ ile enflasyon yeniden patlayacak,yapýlan tüm fedekarlýklar da boþa gitmiþ olacak.Seçim sonrasý da yine yüklenilen kesim maalesef ahý gitmiþ vahý kalmýþ,çöken programýn altýnda kalan kesimler olacak gibi okuyorum,Hakan Aran'ýn beyanatýný.
    Son düzenleme : deniz43; Bugün saat: 05:11.

5.  Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    Yeni bir program tabii ki mümkün ,önceki sayfalarda bu tür bir programýn nasýl olmasý gerektiðine dair detaylý paylaþýmlarým var.Kemal Derviþ'in programý da bu konuda realize olmuþ baþarýlý bir örnek.
    Ama iktidarýn artýk seçim yaklaþtýktan sonra ekonomiyi iyileþtirici yeni bir programa niyeti olduðunu düþünmüyorum.
    Ýþ Bankasý genel müdürü Hakan Aran bugüne kadar ,önceki demeçlerinde hep ekonomi yönetimini öven ,destekleyen bir dil kullandý.Böyle bir beyanatý da mevcut konjonktür de-Ankara ya raðmen- yapamayacaðýný düþünüyorum.Muhtemelen artýk yavaþ yavaþ "seçim ekonomisi" ne geçiþ yapýlacak.Bundan sonra ekonomideki belli baþlý diðer aktörlerden de , Aran'ýn ifadelerine benzer bu yönde talepler alýnarak,genel konsensusun mevcut programdan çýkýþ olduðu havasý yaratýlarak "seçim ekonomisi"ne geçiþ normalize edilmeye çalýþýlacak muhtemelen.(Benzer þartlarýn ve görünümün olduðu Macaristan seçimlerinde iktidar partisinin büyük farkla kaybetmesi AKP iktidarýna alarm zilleri çaldýrmýþ olabilir.)
    Mehmet þimþek yönetiminde ücretler sahte enflasyon rakamlarýyla reel olarak eritilerek ücretliler ve emekliler periþan oldu,tarým ve hayvancýlýk çöktü,sanayi rekabet gücünü kaybetti,enflasyon çok yüksek kalmaya devam ediyor,bu yýl 70 milyar usd'in üzerinde cari açýk,110 milyar usd civarýnda da dýþ ticaret açýðý bekleniyor,geniþ iþsizlik oraný %29.9 gibi rekor düzeyde yüksek seyrediyor,gelir daðýlýmý aþýrý bozuldu,milyonlarca kiþiden 50-60 bin aileye servet transferi yapýldý.
    Ama þimdi mevcut programýn iflasý ve seçim ekonomisine geçiþ ile enflasyon yeniden patlayacak,yapýlan tüm fedekarlýklar da boþa gitmiþ olacak.Seçim sonrasý da yine yüklenilen kesim maalesef ahý gitmiþ vahý kalmýþ,çöken programýn altýnda kalan kesimler olacak gibi okuyorum,Hakan Aran'ýn beyanatýný.

Evet, bazý þeyleri önce birilerine söyletip ortamý alýþtýrýyorlar.

Özalýn eski taktiði, daha önceleride vardýr.
    Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.

...:::vobelýt:::...

https://www.bloomberght.com/is-banka...iklama-3775059

Aran, "Enflasyonla mücadele programýna dönük açýklamalarýmýn yansýmasýnda tercüme hatalarý var. Bu programý ilk günden bu yana destekliyorum. Noksanlýklarýna raðmen enflasyonun ana sorun olduðunu ve önceliðin de bu olmasý gerektiðini söylüyorum. Bu konjonktür normalleþene kadar yeni bir denge noktasýnda oluþacak, reel sektör ve sanayide kýrýlganlýðýn artmasýný önleyecek bir program revizyonu öneriyorum" dedi

Bugünkü açýklamasý bu þekilde.

Alýntý Originally Posted by EGEDUK Yazýyý Oku
    https://www.bloomberght.com/is-banka...iklama-3775059

Aran, "Enflasyonla mücadele programýna dönük açýklamalarýmýn yansýmasýnda tercüme hatalarý var. Bu programý ilk günden bu yana destekliyorum. Noksanlýklarýna raðmen enflasyonun ana sorun olduðunu ve önceliðin de bu olmasý gerektiðini söylüyorum. Bu konjonktür normalleþene kadar yeni bir denge noktasýnda oluþacak, reel sektör ve sanayide kýrýlganlýðýn artmasýný önleyecek bir program revizyonu öneriyorum" dedi

Bugünkü açýklamasý bu þekilde.
    Bide böyle bakalým

https://www.instagram.com/reel/DXMsw...t4cXI0ZjV3a282
    bir halt olacaðý yok.

8.  Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    kurun olmasý gerekenin altýnda tutulmasýnýn kime faydasý var? Görüntüde enflasyonu arttýracak denilse de yaklaþýk 4-5 yýldýr ülkede fiyat algýsý tamamen bozulduðu için birçok ürünün fiyatýnýn gerçekle alakasý yok.Hizmetler tarafýnda Batý Avrupa seviyesindeyiz fiyat olarak. Kur bu þekilde 1 yýl daha tutulmaya devam etsin Kuzey Avrupa ülkeleri seviyesine geliriz.
    Birçok konuda iþ yapan da iþ gören de bu durumdan mutlu deðil. Kur pek tabi 4-5 yýldýr enflasyon kadar arttýrýlarak en azýndan sanayide ve hizmetler tarafýnda ihracata , turizme uygun fiyatlamamýz olabilirdi. Þimdi ederinin olduça altýnda bir kur ve düþmeyen enflasyonumuz var. Yani 2 taraftada halen riskli durumdayýz.
    Benim gördüðüm bu düþük kur politikasýndan faydalanan kesim kesinlikle Türkiye'de rant ile yüksek karlar elde edip bu parayý yurtdýþýnda yatýrýma çevirenlerdir. Tam tutarý bilinemese de burada üst düzey gelir elde edenler yurt dýþýndan mülkiyet yatýrýmý yapmaktalar. Ýstanbulda orta halli bir daire satýp Avrupanýn birçok ülkesinde mülk edinilebilir örneðin. Bildiðimiz tanýdýðýmýz birçok büyük iþadamý bile çoktan yurtdýþýna taþýdýlar varlýklarýný. Bilmediðimiz kimbilir daha kaç kiþi vardýr bu þekilde.
    Bu durumdan az da olsa istifade eden emekli bir grupta var. Buradan aldýðý emekli maaþýyla, ev kirasý gibi gelirler ile Tayland, vietnam gibi nispeten ucuz asya ülkelerine taþýnan orada yaþayan bir kitle var. Sosyal medyada takip ettiðim hesaplar var bu þekilde. Burada karý koca emekli, birde kira geliri olan bir ailenin 2000-3000 dolar civarý bir geliri olabilir.Bu gelir burada sýradan ve vasat bir hayat yaþatýrken, Tayland, vietnam gibi asya ülkerinde gayet kaliteli bir hayat yaþatýr.
    Ama dediðim gibi bu kitle þimdilik çok az kiþi. Eskiden avrupalý emekliler bunu yaparlardý, hatta ülkemizde bile bu þekilde yaþayan çok sayýda avrupalý vardý ama onlar da bu gelir arbitrajý avantajý olan ülkelere gittiler.
    Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...

Sayfa 2728/2730 ÝlkÝlk ... 1728222826282678271827262727272827292730 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •