Originally Posted by
zaxxss
Teþekkürler yorumunuz için... trendi ve beklentisi olan hisselerde zarar olasýlýðý daha düþük diye gördüðünüz hisseler hangileri
Hisse iþi karakter ve vadeye göre deðiþir; benim þuan ana menüde kozaa - ipeke(benim maliyetler 5.xx buralardan asla alýn diyemem) , Vestel ve aksen var.. Çerez olarak da Kozal, asels, karsan, zoren ve fmizp var. Bunlarýn yanýnda ufak veya büyük her an girebileceðim sürekli takip ettiðim 5-6 hisse daha var. Kötü ve geliþtirmem gereken bir huyum var, nakitte pek bekleyemiyorum.
Ana menü genelde uv düþündüðüm(bu sebeple zararda olsam da fazla stres yapmýyor) ama kv de iþlem yapabileceðim; çerezler de gözlemek istediðim, kumbara yaptýðým veya duruma göre daha hýzlý alým-satým-deðiþim yaptýðým hisseler..
Ýzmdc geçen temmuzda 12-13 yýl sonra borsaya döndüðümde bilinçsizce aldým. Aslýnda doðru zamanda almýþým ama doðru zamanda satýp çýkmadým. Bu, parasal olarak en fazla zarar ettiðim hisse ama bana farklý þeyler kazandýrdý.
Hâlâ bu hisseden elimde çerez den fazla ana menüden az bir miktar var. 2.20 ler ucuz gibi aslýnda ama son hareketi tarihi dibi göstermek için mi yoksa dikkat çekip yukarý döndürmek için mi çektiklerini yakýnda anlarýz.. 2.80 ler de çok ucuzdu kýsa bir süre önce!
Bir hisseyi caným çok almak ister, aklým tam kesmezse 200-500TL lik alýp önce nefsimi köreltir(düþene girdiðinde genelde sana girmesine raðmen bir kaç gün önce 100 lot petkm aldým mesela) , sonra gözleyip inceleyerek aklým keserse pozisyon arttýrmayý yoksa vedalaþmayý tercih ederim. Borsada fýrsat bitmez nasýlsa..
Yatýrým herkesin karakteri, parasý ve vadesine göre kendi vereceði bir karar olup; yukarýda yazdýklarým bazen benim bile uyumadýðým sadece beni baðlayan görüþlerimdir.
Geldik, gidiyoruz..
Biçare gönüller! Ne giden son gemidir bu!
Hicranlý hayatýn ne de son matemidir bu.
Yer Ýmleri